nlc.hu
Sztárok

Rónai Egon a családi karácsonyról

Rónai Egon a feleségéről: „Kivételez velem, mi tagadás”

Rónai Egon abban hisz, hogy nem tárgyakat, hanem élményeket kell adni karácsonyra.

Rónai Egonéknál nagy a család, de így is figyelnek arra, hogy mindenki – a már előre megvásárolt ajándékok mellett – személyre szóló meglepetést is kapjon. Az ATV műsorvezetője interjúnkban felidézte a gyerekkorát, mesélt az ünnepekről, és még a titkos családi menüről is elárult egy-két dolgot. 

Hogy telik nálatok a karácsony, milyen szokásaitok vannak?

A mi karácsonyunkat alapvetően befolyásolják a családom hagyományai. Édesapám gyerekkoromban mindig elvitt moziba, az utolsó 24-i előadásra  – persze, az egy más világ, a hetvenes évek Budapestje volt. Beültünk egy étterembe valahol a körúton, ebédeltünk kettesben, aztán irány a mozi, 2 körül kezdődtek akkor is az utolsó vetítések, filmhíradóstul, kísérőfilmestül. Egyszer nem találtunk mást, egy jugoszláv partizánfilmet láttunk, a Sutjeska címűt. Richard Burton játszotta Titót. Gyerekfejjel – tizenegy-kettő lehettem – még tetszett is! Manapság más, bevásárlóközpontba megyünk soktermes gyerekfilm kínálat vár, könnyű választani: amióta gyermekem van és a legnagyobb már 22 éves, minden évben viszem őket én is, mint apu egykor engem. Mondjuk, nem egyszerű: a 22 éves is végigülje, a hatévesnek is tetsszen!

Ki készíti a karácsonyi menüt és mi az? 

A feleségem készül, már előre megálmodja, és persze vannak fix elemek: én mindig kapok rántott sajtot, mert azt ettem gyerekként is a rántott hal helyett – kivételez velem, mi tagadás!

Mit szoktatok ajándékozni? Inkább tárgyi ajándék, vagy élmény? 

Az ajándék legtöbbször nem használati tárgy, inkább játék vagy élmény, bár a nagyfiaim az elmúlt években már a technológia rabjaiként „kütyüket” és azokhoz kiegészítőket kértek-kaptak. De igyekszünk valami meglepetést is a fa alá tenni. Mi a feleségemmel inkább közös élményeket adunk egymásnak, ez azért is jó, mert amire esetleg a hétköznapi rohanásban azt mondanánk, hogy most nincs rá időnk, az így szorító érzés: meg kell teremtenünk rá a szabadságunkat! Az a néhány nap vagy közös élmény mindent megér!

Rónai Egon és felesége

Rónai Egon és felesége (Fotó: Nagy Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top