nlc.hu
Sztárok

2023 koncertbotrányai

Eltűnt zenész, eltűnt gázsi – 2023 nagy koncertbotrányai

Egyiknél a közönség fújolt az énekesre a produkció után, másiknál a zenészek fújoltak egymásra.

Botrányba fulladt a Fekete Vonat január 7-i koncertje, elszámolási probléma miatt a mai napig neheztel egymásra a három énekes. Ugyan megtöltötte a trió az Arénát, és jó hangulatú volt a koncert, ám az anyagiakat tekintve mindenki meglepődött utólag, mivel nem volt elég a bevétel. Emiatt gázsivita alakult ki az énekesek és a szervező között.

Fekete Vonat,

Ismét szétváltak a Fekete Vonat tagjainak az útjai, immár végleg – Forrás: Tények Plusz – videó

Kiderült, a sok ingyen tiszteletjegy miatt veszteséges lett a koncert, miután közel sem annyi volt a bevétel, mint amennyire előzetesen a tagok számítottak. L.L. Junior ugyan elfogadta, hogy így alakult a koncertből származó nyereség, Fatima és Beat viszont a nyilvánosság előtt adtak hangot a csalódottságuknak, árulásról és átverésről beszéltek. A két énekes fejenként négymillió forint körüli előleget vett fel az Aréna-koncert előtt, ám – a vártál kevesebb értékesített jegy miatt – a felvett összeg végül jócskán meghaladta azt, ami honoráriumként járt volna nekik.

Az ügy végül pereskedés nélkül lezárult, ám a három énekes azóta sem beszél egymással. “Nem tartom velük a kapcsolatot, és nem is szeretnék velük semmilyen kapcsolatot, semmilyen formában velük. És nem a harag beszél belőlem, hanem az, hogy ha az ember egyszer már megégeti magát, nem megy oda vissza még egyszer” – nyilatkozta legutóbb novemberben Mohamed Fatima a zenésztársairól, Beatről és L. L. Juniorról.

Johnny Depp zenekara, a Hollywood Vampires, amelyben Alice Cooperrel és Joe Perryvel turnézik, az utolsó pillanatban lemondta a július 18-i budapesti koncertjét. A rajongók hiába várták tűkön ülve már a helyszínen, a Papp László Budapest Sportarénában, amikor pedig a hangosbemondón közölték a rossz hírt, a többezres tömeg csalódottan vette tudomásul a történteket.

Johnny Depp

A szervezők nem pótolták Johnny Deppék budapesti koncertjét – Fotó: Chiaki Nozu/WireImage

Állítólag a színész sokat ivott és túlbulizta magát, emiatt nem tudott színpadra lépni. Már a szállodából sem tudott elindulni a koncert helyszínére, ráadásul orvost is kellett hozzá hívni. A rockbanda turnéjának következő állomása Szlovákiában lett volna, ám a budapesti után azt is lemondták.

A pórul járt rajongók azonban nem csak Johnny Deppre vártak hiába, hanem a jegyárra is. Októberben még mindig arról szóltak a hírek, hogy nem halad zökkenőmentesek a visszatérítés.

Johnny Depphez hasonlóan Lana Del Rey is felbosszantotta a rajongókat, még pedig az idei Glastonbury fesztiválon. Az énekesnő 30 perc késéssel érkezett meg a színpadra, ami azért jelentett problémát, mivel a fesztiválon nagyon fontos a menetrend betartása. A nagy koncerteknek ugyanis be kell fejeződniük a hatóságok által megszabott időre. 

Lana Del Rey

Félvállról vette a koncertjét Lana Del Rey, pedig ő volt a 2023-as Glastonbury fesztivál egyik húzóneve – Fotó: Joseph Okpako/WireImage

A rengeteget késő Lana épphogy csak belekezdett a koncertjébe, 15 perc után máris leállították a szervezőik. Éjfélkor még a mikrofonját is kikapcsolták. Ezután azt kérte a közönségtől, hogy énekeljék a zenéjét, erre a biztonságiak lekísérték az énekesnőt, sokan pedig kifújolták.

Az pedig csak rátett egy lapáttal a viselkedésére, hogy a dalai között folyamatosan e-cigit szívott, miközben az idei fesztiválról ki lett tiltva.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top