nlc.hu
Sztárok

Németh Kristóf interjú

„Mindig is fontos volt, hogy legyen egy olyan célunk, amit lehet várni” – Németh Kristóffal beszélgettünk

A Fórum Színház igazgató örömteli hónapokat tudhat maga mögött, hiszen háromszoros apuka lett. Kristóf boldogan mesélt az idillikus 2023-as évéről és ugyan ilyen izgalommal várja, mit tartogat számukra a következő esztendő.

Németh Kristóf izgalommal teli év elé tekintett, ugyanis márciusban bejelentette, háromszoros apuka lesz. A Fórum Színház igazgatójának legidősebb fia, a 16 éves Lóci az első házasságából született. Felesége, Zita négy éve adott életet Leventének, augusztusban pedig elképesztő örömmel újságolták, megérkezett közéjük a legkisebb is, Olivér. Kristóf tudatosan készült a családbővítés minden pillanatára, ezért igyekezett a munkáit is úgy időzíteni, hogy legyen elég ideje a gyermekeire és a kedvesére.

Németh Kristóf

Fotó: Trenka Attila

Miután sikerült minden munkát letennem és én is elmentem „szülési szabadságra”, onnantól nagyon nagy harmóniában, szeretetben, egymásra figyelésben töltöttük a mindennapokat” – kezdte az nlc-nek Kristóf. 

Ebben az időszakban csak a családomé voltam, ehhez hozzátartozott az is, hogy igyekeztem a két fiammal egyenként is időt tölteni. Természetesen törekedtem, ahogy mindig törekszem arra, hogy a feleségemmel őrizzük, vigyázzuk a szerelmünket, kapcsolatunkat, a mi kettősünket, ami nem szűnik meg attól, hogy egyre bővülő család vagyunk.

Augusztus elején annak rendje és módja szerint megérkezett Olivér is, ami úgy történt, ahogyan a nagy könyvben meg van írva. „Már volt közös rutinunk abban, hogy milyen egy babavárás, mikkel, hogyan kell elkészülni. A babaszoba gyönyörűen várta Olivért, ahogy az egész család. Aztán eljött augusztus harmadika. Mi előtte estig filmet néztük a feleségemmel, lefeküdtünk aludni, néhány óra múlva pedig keltett Zita, hogy indulni kell. Mindegyik gyerekem éjszaka érkezett, tehát hasonló volt a koreográfia. Szóval beindítottuk a családi riadóláncot, de egyébként is mindenki fel volt készülve. Levit odavittük a nagymamához, hogy ott várjon minket, de ő is tudta, hogy ez így lesz, felkészítettük és már nagyon várta mikor érkezik el a pillanat, az ő szavaival élve, amikor kiszületik végre a kistestója.

A színésznek és feleségének nagyszerű élménye volt a kórházban, ugyanis rendkívül kellemessé tették az egészségügyi dolgozók a vajúdási időszakot, amikor pedig az orvosuk megérkezett reggel 7-kor, csupán negyven perc múlva Olivér meg is látta a világot. Azóta a család élete teljesen megváltozott, szerencsére jó értelemben.

Nemcsak minden a terveink szerint, hanem egyszerűbben és fennakadásmentesen ment azzal, hogy elkezdtük a háromgyerekes nagycsaládok életet. Én visszatértem a munkába, a Fórum Színházzal túl vagyunk kettő nagy bemutatón. Ami a legfontosabb, hogy teljesen új életritmusunk alakult ki. Annak okán, hogy saját magam főnöke lehetek, megvan az az „úri” lehetőségem, hogy saját magam osztom be az én, és a munkatársaim idejét, úgy, ahogyan az a legpraktikusabb. Ennél fogva az a rutin, hogy reggel felkelünk, elviszem Levit az óvodába, megyek a dolgomra, majd délután én, vagy együtt megyünk Leviért. Leredukáltam az esti fellépéseimet, és így tudjuk élni a saját magánéletünket a művészi mellett is.

Kristóf mindig is a minőségi idő híve volt. Mindig törekszik arra, hogy az összes gyermekével csináljon olyan programot, ami kifejezetten apa-fia esemény. Ráadásul Zitával arra is jut idejük, hogy a két pici gyermek mellett ne vesszen el a tűz a kapcsolatukból. „Nekünk mindig is szenvedélyünk volt a közös utazás. Mivel ő a szállodaiparban dolgozik, nekem pedig rengeteg üzleti kapcsolatom van, a legkülönlegesebb dolgokat tudjuk leszervezni. Mindig is fontos volt, hogy legyen egy olyan cél, amit lehet várni. Az ünnepek alatt is készülünk egy kisebb utazásra a családdal, tavasszal pedig egy több hetes nyaraláson fogunk részt venni. Minden este, amikor lenyugszik a ház és minden gyermek alszik, akkor van pár óránk kettesben, ami elsősorban Zita önfeláldozásának köszönhető, hiszen az alvásidejéből lop számunkra időt. Ilyenkor beszélgetünk, nevetgélünk, sorozatot nézünk, visszanézünk egy műsort, társasjátékozunk és éljük a mi szerelmes életünket, pont, mint régen.”

A család számára ugyan a karácsony mozgalmasan telik, a szilvesztert már csak négyesben ünneplik, Zita, Kristóf, Levente, Olivér. Az új évre pedig rengeteg tervet szövögetnek, mind magánéletileg, mind pedig szakmailag is.

Tavasszal, amikor Olivér már hat hónapos lesz, a Kanári-szigetekre tervezünk menni, ahol legalább egy hónapot fogunk tölteni. Az elsődleges tervünk, hogy a gyermekeinket, mindenkit a maga útján, de maximálisan tudjuk támogatni. Szakmailag pedig a magánszínházamat tolom előre. Mindig újabb és újabb ötletek jönnek. A következő esztendőben azon felül, hogy játsszuk a saját repertoárunkat országszerte, tervezzük a külföldi turnénkat, méghozzá Orosz Gyurival Angliába. Egy hetes erdélyi turnéra is megyünk a Fórum Színházzal, a Love.hu című előadásunkkal. Kaptunk egy kanadai meghívást is, amit izgalommal szervezünk már most.

Természetesen mindez csak a töredéke annak, hogy mi vár Kristófékra a jövőévben, de az biztos, rengeteg pozitív történéssel állnak szemben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top