nlc.hu
Sztárok

Kulka János a sztrókról

Kulka János szívszaggatóan beszélt arról, hogyan változtatta meg az életét a sztrók

Nővérével közösen adott interjút.

Kulka Jánost évtizedeken át igen sikeres színészként tartottuk számon, színpadon és filmekben főszerepek tucatjait alakította. Azonban 7 és fél éve sztrókot kapott, életmentő műtétet hajtottak végre rajta. Eleinte csak a bal karja mozdult, és csak a szemével tudott kommunikálni. A folyamatos fejlődés ellenére jelenleg is afáziával, azaz az organikus agyi sérülés következtében létrejövő beszédzavarral küzd. Kulka János most a nővérével, a neves patológus-professzorral, Kulka Janinával közösen vendégeskedtek Friderikusz hamarosan megjelenő podcastjében, ahol megrázó őszinteséggel meséltek az elmúlt évek megpróbáltatásairól – írja a Blikk.

Kulka János,

Orvos nővérével együtt adott interjút Kulka János – Forrás: Friderikusz Podcast / YouTube – videó

A közös interjúban elhangzik, hogy a színész a hordágyon fekve is nevetett. “A CT-re várt, feküdt a hordágyon és viccelt, magánál volt és röhögött, azon röhögött, hogy nem tud beszélni” – mesélte Kulka Janina, aki arra a kérdésre, hogy szerinte történt-e műhiba, így válaszolt: “Ezt nem műhibának hívják. Szövődménynek hívják.”

A 65 éves színész bevallotta, máig szégyelli a sztrók nyomait. Arra a kérdésre, hogy miért fordított hátat a nyilvánosságnak, a következőket mondta: “Szégyellem magam, bicegek, néznek. Egyszerűen jó otthon“.

A mai napig fájlalja, hogy elmaradoztak mellőle a barátok, kollégák, de – mint mondja – már megszokta. Szerinte zavarba vannak, ezért csak ritkán hívják fel.

A színművész legutóbb augusztusban adott interjút, akkor a Nők Lapjának beszélt arról, hogy van a sok megpróbáltatás után: „Nem változott az állapotom. Elfáradtam. Beteg vagyok, állandó fáradtságot érzek, vannak szavak, melyeket nehezen mondok ki. A nem szűnő fájdalom is megvisel. A jobb kezem gyenge.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top