nlc.hu
Sztárok

Újra színpadi darabban Kulka János

Hosszú idő óta először beszél színpadon az afáziával küzdő Kulka János

Alföldi Róbert szerint ez a szerep tökéletes a színésznek.

Színházi szerepet vállalt Kulka János. Alföldi Róbert kérte fel Kulkát egy egyszeri felolvasószínházi előadásra, amelyet csütörtök este mutattak be a Szentendrei Teátrum programjában. A kortárs dráma egy balatoni nyaralóba szervezett tipikus családi születésnapot mutat be, nem mindennapi fordulatokkal.

Kulka János

Kulka János a TV2 Neked énekelek című gálaműsorában 2021-ben (Fotó: press.tv2.hu TV2 / / Central Médiacsoport / Central)

A 63 éves színész – aki 2016-ban kapott sztrókot és azóta afáziával küzd – egy mogorva nagypapát alakít Bíró Bence Magyartenger című színdarabjában, aki ritkán szólal meg, na de akkor..! Hosszú idő óta ez az első alkalom, hogy Kulka János színpadon beszél – derült ki az RTL Híradó riportjából.

Alföldi Róbert szerint Kulka János sztrók utáni állapota egy olyan adottság, amit figyelembe kell venni, és akár az adott szerep szolgálatába állítani. „Őt így kell használni, és meg kell próbálni így használni. Ez ugyanolyan dolog, mintha ő nem ebben a speciális állapotban lenne. Egy ilyen jó undok nagypapa az pont jó a Jánosnak” – mondta.

Olvass még Kulka Jánosról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top