nlc.hu
Sztárok

Ilyen Mike Tindall és Vilmos herceg barátsága

Ő Mike Tindall, aki igazi szövetségese lett Vilmos hercegnek

Most mindennél jobban szüksége van Vilmos hercegnek a bizalmasokra. Azokra a családtagokra, akik nem hagyják cserben, és mindig mellette maradnak.

Nem titok, hogy unokatestvérei közül Zara Tindallhoz főzi a legszorosabb viszony Vilmos herceget. Igazi véd és dacszövetség az övék. Alig néhány hónap eltéréssel születtek, mindketten 2011-ben házasodtak meg és mindketten 3 gyermek szülei. Ám egy ponton nagyon is eltér az életük. Méghozzá abban, hogy Zara, aki II. Erzsébet második legidősebb unokája, nem kapott (az édesanyja Anna királyi hercegnő döntött így – a szerk.) hercegnői rangot, Vilmosból viszont egyszer uralkodó lesz.

Vilmos természeténél fogva elég komoly, Zara viszont mindig le tudja venni a válláról a nyomást. A barátságuk igazi és megingathatatlan. „Vilmos számára különösen fontos a bizalom. Zara személyében van egy olyan unokatestvére, aki érti ezt, és maximálisan támogatja őt. Zara hűséges a családja iránt, teljes odaadással van feléjük, és bár neki nincs rangja, pontosan ismeri a királyi élet negatív oldalát” – mondta Victoria Arbiter a Zara & Anne: Like Mother Like Daughter című dokumentumfilmben.

Hogy mennyire közel áll egymáshoz a két unokatestvér, azt Vilmos szavai is sejtetik. „Az egyetlen alkalom, amikor egy sporteseményen sírtam, akkor volt, amikor Zara olimpiai ezüstérmes lett 2012-ben” – mesélte egy podcastadásban. Már gyerekkoruktól kezdve nagy csínytevők voltak. „Ha egy-egy családi vagy hivatalos eseményen, négyen egymással szemben ültünk (Harry, Vilmos, Zara és annak testvére Peter – a szerk.) nagyon nehéz volt nem röhögni” – ecsetelte a beszélgetésben a herceg.

Zara Tindall, Hary herceg és Vilmos herceg

Zara Tindall, Hary herceg és Vilmos herceg (Fotó: Profimedia)

Vilmos bevadult az esküvőn

Zara 2003-ban találkozott először Mike Tindall rögbibajnokkal Ausztráliában. Amint hazaért, véget vetett az akkori kapcsolatának, ahogyan a 60 minutes című műsorban fogalmazott, Mike-ot megismerve nem érdekelte senki más a világon. Vilmos és Mike barátsága is ekkor kezdődött. Zara unokatesója rendszeresen kijárt a meccsekre, és sokszor az öltözőből mentek sörözni a fiúk. „Amikor elmondtam a családomnak, hogy kinek udvarolok, anyukám meglepődött kissé, de a legnagyobb sokkot a nagymamámnak okoztam, aki valósággal rajongott a királyi családért. Szóval mindketten azt tanácsolták, hogy ne szúrjam el” – mondta a férfi a Daily Mailnek.

Mike Tindall (Fotó: Getty Images)

Mike Tindall (Fotó: Getty Images)

Mike szívesen beszél a királyi családról, teszi ezt lazán, ugyanakkor tisztelettel. Még 2012-ben megkérdezték tőle, hogy mennyire feszeng egy ilyen család tagjainak körében? „Nézd, az olyan szélsőséges esetek, mint Katalin és Vilmos esküvője, persze, hogy riasztó lehet. Tökéletesnek kell lenned, milliók figyelnek rád stb. De ha egy teljesen átlagos hétköznapon találkozol Harryvel, vagy Vilmossal, akkor rájössz, hogy nagyon kedves emberek, és az ajtók mögött ők is csak egy normális család.”

Mike Tindall és Vilmos herceg

Vilmos és Mike (Fotó: Profimedia)

Vilmos és Mike között legalább olyan szoros barátság alakult ki, mint anno Zara és a trónörökös között. Vilmos állítólag annyira lendületbe jött unokatestvére esküvőjén, hogy hajnalban Bon Jovi Livin’ on a Prayer című számát adta elő.

Egyszerre lettek szülők

Katalin és Vilmos, valamint Zara és Mike egyszerre lettek szülők is. György herceg után 6 hónappal született meg Zaráék első gyermeke, Mia. Talán nem meglepő, hogy a kislány egyik keresztapja a trónörökös, míg György egyik keresztszülője Zara. Lajos herceg pedig Zara második gyermekével, Lénával egyidős.

A Tindall és a walesi család közötti jó kapcsolatba 2022-ben is kaphattunk bepillantást, amikor a két család közösen vett részt a királynő gyémántjubileumának ünnepségén. Ott láthattuk, hogy mennyire jól kijön egymással Sarolta, György, Mia és Léna, de azt is, hogy a kissé szeleburdi és makacs Lajos hercegnek Mike Tindall jelezte, hogy szemmel tartja, és ne rosszalkodjon.

De láthattuk a családokat 2023 karácsonyán is, amikor közösen vettek részt a 25-ei szentmisén. Mia például nem a szüleivel sétált a templomba, hanem Lajos herceg kezét fogta a menetben. Kiféle jövet pedig Mia és Sarolta közösen gyűjtötték be az emberektől a virágokat, amíg Mike átkarolta és megborzolta György herceg haját.

A walesi herceg családja, és a Tindall család

Alsó sorban a walesi herceg és családja. Közvetlenül felettük a Tindall család (Fotó: Profimedia)

Titkos chat csoportban beszélgetnek

„Bár Zarát korábban legalább olyan erős kapocs fűzte Harry herceghez, mint Vilmoshoz, ez teljesen megszűnt, mióta a herceg és Meghan az Egyesült Államokba költöztek. Ha úgy tetszik, Zara és Mike egyértelműen állást foglaltak az ügyben, és Vilmosék mellé álltak” – írja a Daily Mail. Arról pedig Mike beszélt, hogy egy zárt WhatsApp csoportban szokták megosztani egymással a családi fotókat, vagy éppen ott szerveznek meg összejöveteleket. „Ebben a csoportban benne van Zara, én, a sógorom, Peter, az én testvérem és Vilmosék” – mondta.

Mike attól sem jön zavarba, ha néhány kevésbé kedves sztorit kell megosztania Vilmosról. Karácsony előtt egy podcastadásban elárulta, hogy csak úgy csúfolják a trónörököst, hogy „egypoharas Vilmos”, mivel nagyon rossz ivónak számít az összejöveteleken…

Zara Tindall, Mike Tindall, Katalin hercegné és Vilmos herceg

Zara Tindall, Mike Tindall, Katalin hercegné és Vilmos herceg 2019-ben (Fotó: Profimedia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top