nlc.hu
Sztárok

Stohl András a múltjáról

Stohl András: „Én, amíg élek, büntetett előéletűnek számítok az emberek szemében”

Hiába a rengeteg szakmai siker, múltbéli hibája örökké kísérteni fogja.

Stohl András ahogyan régen, most is az egyik legsikeresebb színész hazánkban. Nemcsak a színpadon és a képernyőn remekel, hanem ő Luke Skywalker, Matt Damon, Hugh Grant és Woody Harrelson magyar hangja is. 

Stohl András

Fotó: Trenka Attila

A múltja azonban sötét foltot hagyott a hírnevén. A színész 12 évvel ezelőtt kapott börtönbüntetést, amiért autóbalesetet okozott, amikor ittasan és drogfogyasztás után ült a volán mögé. Tettéért 10 hónapra a rácsok mögé került, de jó magaviselettel 5 hónap után szabadlábra helyezték. Ennek a tettének mai napig nyögi a következményeit. Bár sikert sikerre halmoz, tudja, soha az életben nem kaphatja meg a legmagasabb állami kitüntetést, a Kossuth-díjat.

Van egy törvény, ami azt mondja, hogy büntetett előéletű ember nem kaphat állami kitüntetést. Én, amíg élek, büntetett előéletűnek számítok az emberek szemében, hiszen voltam börtönben. De jogilag ez a bűncselekmény, amit elkövettem, miután letöltöttem a börtönbüntetésemet, utána három évvel elévült… Tehát jogilag büntetlen előéletű vagyok. Hogy miért nem kapok Kossuth-díjat, majd az idő eldönti. Azt szokták mondani, hogy a díjakat adják és nem kapják” – mondta a színész a Tények Plusz kameráinak. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top