nlc.hu
Sztárok

Hűtlen királyok és hercegek

Csalfa koronások, akiknek hűtlenségével tele voltak a lapok

Több európai királyi családban is volt megcsalás. Van olyan koronás, aki 21 év után ismerte csak el, hogy törvénytelen lánya született.

Egy új király kínos sztorija

Egy világ figyelte, amikor január közepén az új dán király, X. Frigyes és felesége Mária királyné kézen fogva kisétált a palota erkélyére. Sőt, még egy csókot is váltottak az őket ünneplő tömeg előtt. Ám alig két hónappal korábban nagyon is fagyos volt a kapcsolat köztük. Bizony ennek egy harmadik volt az oka.

Tavaly novemberben a Lecturas nevű magazin arról számolt be, hogy Frigyes magánútra ment Spanyolországba, ahol megnézett egy Pablo Picasso munkáit bemutató kiállítást, majd továbbment a Corral de la Moreria étterembe és a Retiro Parkban sétált. A társa viszont nem a felesége volt, hanem a 47 éves, mexikói Genoveva Casanova. A találkáról fotók is készültek. A nő az Hola! magazinnak tagadta, hogy a herceg és közte bármi is lenne, a dán udvar viszont nem volt hajlandó reagálni a címlapokra.

Genoveva Casanova

Genoveva Casanova (Fotó: David Benito/Getty Images)

Egyetlen nappal azután, hogy a fotók és a sztori megjelent a legnagyobb francia, spanyol és dán lapokban, Frigyesnek és Máriának a spanyol királlyal és királynéval volt nyilvános programjuk. Mária pedig olyan fagyosan viselkedett a férjével, hogy azt tanítani kellene. A köztük lévő feszültség és távolság egészen karácsonyig érezhető volt. Sőt a lapok arról írtak, hogy Margit azért mondott le idő előtt, hogy Mária ne bontsa fel a házasságát.

A brit románc

Sokszor írtunk már Károly Kamillával folytatott kapcsolatáról, miközben még Diana férje volt. De beszámoltunk azokról a férfiakról is, akik Lady Di szeretői voltak. Ám a brit királyi családban nem ők az egyetlenek, akik megcsalási botrányba keveredtek.

Fergie, vagyis Sára yorki hercegné még András herceg neje volt, amikor arról kezdtek pletykálni, hogy megcsalja a férfit. Nem sokkal ezt követően a The Sun címlapon számolt be John Bryan és a hercegnő viszonyáról. A fotókon a napozó Sára meztelen lábujjait nyalta és masszírozta a férfi. 

John Bryan Moszkvában 1994-ben (fotó: Martin Keene - PA Images/PA Images via Getty Images)

John Bryan Moszkvában 1994-ben (Fotó: Martin Keene – PA Images/PA Images via Getty Images)

Aki a sógorával kavart

És a spanyoloknál is több megcsalásról tudni. A korábbi király, I. János Károly például egy német üzletasszonnyal csalta a feleségét. De néhány hete a jelenlegi királyné Letícia került a lapokba, akiről azt állítja Jaime del Burgo, a sógora, hogy a házassága előtt és alatt is szeretők voltak.

A rivaldafényről álmodozó férfi még arról is beszélt, hogy két lánya születése után ő és Letícia Los Angelesben kezdtek közös otthont keresni. A kapcsolat 2011-ben szakadt meg, amikor Letícia felhívta Del Burgót, hogy nem folytathatják tovább a viszonyukat. Ezt követően a férfi randira hívta Letícia testvérét, Telmát, akit két hónappal később, 2012-ben feleségül is vett.

Letícia spanyol királyné

Letícia spanyol királyné (Fotó: Profimedia)

Az eltűnt hercegné

Talán II. Albert és Charléne hercegné botrányos házasságáról írnak a legtöbbet. A herceg ugyanis állítólag többször megcsalta a nejét, ennek volt köszönhető az is, hogy a nő 2021-ben majdnem egy egész évre elköltözött otthonról. Egy ideig például egy svájci klinikán kezelték idegi kimerültség miatt, amit a palota el is ismert. Albertnek egyébként két törvénytelen gyereke is van, akikkel tartja a kapcsolatot.

Albert és Charléne 2015-ben (fotó: PLS Pool/Getty Images)

Albert és Charléne 2015-ben (Fotó: PLS Pool/Getty Images)

21 évig tartott a cirkusz

Egy másik II. Albert, az egykori belga király is kínos nőügybe keveredett. Még 1959-ben vette feleségül Paula olasz hercegnőt, aki három gyereket szült neki, de Albert folytatta a házassági előtti kicsapongó életét.

1999-ben egy Delphine Boël nevű nő azzal állt elő, hogy: ő a belga király negyedik gyereke, aki a 60-as években, egy házasságon kívüli kapcsolatból született. II. Albert hazugságnak nevezte a nő állításait, de az nem hátrált, és 2013-ban apasági keresetet nyújtott be a király ellen, valamint DNS-vizsgálatot követelt.

Delphine Böel művészként egy Knoppe-i galériába (fotó: Olivier Polet/Corbis via Getty Images)

Delphine Böel művészként egy knoppe-i galériában (Fotó: Olivier Polet/Corbis via Getty Images)

Alig néhány nappal ezt követően a király lemondott. Hosszas csatározás után végül 2020-ban Albert engedett, és DNS-mintát adott, amely bebizonyította, hogy Delphine az ő lánya, és akkor született, amikor a férfi már házas volt.

De azt is jegyezzük meg, hogy Albert nem tűrte el az idegengyűlöletet és a rasszizmust, és hitt egy erős Európában, az európai közösségekben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top