nlc.hu
Sztárok

III. Károlyt is hazaengedték a kórházból

Katalin hercegné után III. Károlyt is hazaengedték a kórházból

Az uralkodót néhány nappal ezelőtt műtötték meg, és most már elég jól van ahhoz, hogy otthon gyógyulhasson tovább.

A 75 esztendős III. Károly király, Vilmos trónörökös édesapja a múlt hét végén szintén tervezett beavatkozáson esett át prosztatamegnagyobbodás miatt. Az uralkodó három éjszakát töltött ugyanabban a kórházban, ahol a walesi hercegnő műtétjét végezték, és hétfő délután, felesége, Kamilla kíséretében ő is hazatért, a brit sajtó beszámolója szerint a királyt integetve látták távozni a londoni klinikáról.

A királyon elvégzett beavatkozásról szóló közleményben a Buckingham-palota – a brit királyi család londoni hivatala – hangsúlyozta, hogy jóindulatú, “évente több ezer férfinél előforduló” elváltozásról van szó, és Károly közéleti programjait “a lábadozás rövid időszakára” elhalasztják.

Az uralkodó diagnózisának ismertetésével a palota szakított azzal a régre visszanyúló szokásjoggal, amelynek alapján az udvar korábban a szükséges minimumon túl nem közölt részleteket a brit királyi család magas rangú tagjainak egészségi állapotáról, esetleges betegségeinek mibenlétéről. Udvari illetékesek szerint a diagnózis nyilvánosságra hozását Károly kifejezetten kérte, azzal a céllal, hogy felhívja a közfigyelmet az időbeni kivizsgálások, szűrések fontosságára.

III. Károly király

Fotó: Adrian Dennis / AFP

A Buckingham-palota szerint III. Károly örömmel nyugtázta, hogy diagnózisának ismertetése “máris kedvező hatást gyakorolt a lakosság egészségtudatosságára”. A brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) az uralkodó diagnózisának nyilvános bejelentése után közölte, hogy a prosztataelváltozásokkal foglalkozó online tanácsadó felületének látogatottsága néhány nap alatt több mint a tízszeresére emelkedett.

(via MTI/hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top