nlc.hu
Sztárok

Tápai Andi a hitről

Tápai Szabina testvérét, Andit hatszor támadta meg az ördög

Komoly megpróbáltatásokon ment keresztül.

Tápai Szabina testvérét, Tápai Andit tavaly ismerte meg az ország, amikor szerepelt a VIASAT3 Szingli vagy svindli című műsorában. Habár akkor azt nyilatkozta, rendkívül szoros kapcsolatot ápol a családjával, ez nem mindig volt így. 

Tápai Andi

Tápai Andi (Fotó: VIASAT3/Udvardi Attila)

 

Andi a műsorban nem csak a szerelmet találta meg, hanem Dejan segítségével Istenhez is közelebb került. Bár a hit sosem állt távol tőle, a Story magazinnak elárulta, korábban nem volt egyszerű dolga kapcsolatba lépnie egy közösséggel. 

„A hit a családunkban szinte ismeretlen fogalom volt. Sosem beszélgettünk ilyen dolgokról, sőt egyáltalán nem hittem Isten létezésében. Anyukámmal ugyan mindig szoros lelki kapcsolatban álltam, ám apu zárkózottabb típus volt, a nővéremmel pedig nem igazán értettük meg egymást” – kezdte a lapnak Andi, akinél a változás először 5 éve kezdődött.

Összesodort az élet egy hívő párral, aki teljesen máshogy viselkedtek és beszéltek, mint általában az emberek. Sütött róluk a boldogság, a szeretet és a kiegyensúlyozottság. Sokszor próbáltam elmenni, de mindig történt valami. Hol az autóm robbant le, hol váratlanul beindult a riasztó. Persze ma már tudom, mindez nem véletlen: az ördög műve volt. Hatszor próbált megakadályozni abban, hogy kapcsolatba lépjek Istennel, de végül nem sikerült a terve.

Ugyan Andi közösségi oldalán úgy tűnik, Dejan és ő már nincsenek együtt, a férfi szerepe igenis fontos volt az életében. „Ő is pont abba a gyülekezetbe járt, ahová korábban többször is invitáltak. Ezt nagyon erős jelnek éreztem, és ezúttal el is jutottam. Tavaly júliusban vettem részt az első istentiszteleten, ahol katartikus élményben volt részem. Igazi fizikai és szellemi kapcsolatot létesítettem az Úrral, éreztem a jelenlétét. Láttam, éreztem, hogy milyen hibákat vétettem, mások milyen gyötrelmeket okoztak nekem. Mérhetetlen fájdalom, bűnbánat volt rajtam, majd amikor lelkileg megtisztultam, olyan szeretetet, békességet éreztem, amihez foghatót még soha nem tapasztaltam. Végül megszólított az Úr, és azt mondta, ’meg kell bánnod vétkeidet, és megbocsátani mindenkinek.”

Mint mondja, ezt követően rendezte a kapcsolatát a családdal, akikért azóta is mindennap imádkozik. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top