nlc.hu
Sztárok

Makláry László távozik az Operettszínháztól

Makláry Lászlót megviselte, hogy távozik az Operettszínháztól

Nemcsak karmester, de főzeneigazgató is volt.

Az Operettszínház Budapest kulturális és társasági életének egyik csomópontja. Sok sztár játszott már ennek a teátrumnak a színpadán. Az utóbbi időben azonban mintha megváltozott volna valami: sorra távoznak a művészek. Ahogy korábban mi is megírtuk, a vezetőség nemrég megvált Sándor Pétertől, Széles Flóra, Kerényi Miklós Máté és több háttérmunkás pedig önként hagyta abba a munkát. Makláry László sem tartozik már a teátrum kötelékébe, a távozásáról a Blikknek mesélt.

„Nagyon szerettem ott dolgozni, hiszen az Operettszínház magas színvonalat jelentett a kulturális életben. A hangulat is jó volt, összeszokott csapat alakult ki remek szakemberekkel. Azt gondolom, ez az időszak mindaddig tartott, amíg a színházat Kerényi Miklós Gábor vezette. Tény, nem könnyű ember, de én jól tudtam vele együtt dolgozni, és meggyőződésem, hogy ő hozta fel a színházat magas színvonalra, illetve ő nevelt ki olyan művészeket, mint Dolhai Attila, Janza Kata vagy Szabó P. Szilveszter, akik ma is az Operettszínház legnagyobb sztárjai” – magyarázta a szakember, aki negyven évig dolgozott itt.

„Az egyik igazgatói ülésen Kiss B. Attila még a beiktatása előtt a beszédében kiemelte, hogy Maklári László addig marad a Budapesti Operettszínházban, ameddig akar, és azt dirigál, amit ő akar. Hát, úgy tűnik, ez mára feledésbe merült” – nyilatkozta a 73 éves Makláry László Artisjus-díjas karmester, érdemes és kiváló művész.

Makláry László

Makláry László (Fotó: Tóth Beáta)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top