nlc.hu
Sztárok

Lajos herceg hatéves lett

Kamilla királyné imádja a ma hatéves Lajost, akit saját unokájaként emleget

Hatodik születésnapját ünnepli Lajos herceg, akinek sorsát már Diana egykori asztrológusa is elemezte, és akit Kamilla is imád.

Hatéves lett Katalin és Vilmos legkisebb gyermeke, Lajos herceg. Ő a család bohóca, aki gondoskodik arról, hogy egy-egy hivatalos eseményen mosolyt csaljon nemcsak a családja, de a közvetítéseket követő nézők arcára is.

Lajos a három gyermek közül a legfiatalabb. A korona súlyát majd György herceg fogja igazán megérezni, aki apja után a második a trónöröklési sorban. Saroltáról gyakran azt írják, hogy igazi támasz lesz a bátyja és az öccse számára. De akkor mi lesz a szerepe Lajosnak? Nos, ő tényleg a gondtalan harmadik életét élheti majd, hiszen hatalmas tragédiáknak kellene történnie ahhoz, hogy valaha trónra kerüljön. Ezzel együtt biztosak lehetünk abban, hogy szülei a maximális lojalitásra nevelik. Vagyis gondoskodnak arról, hogy Lajos minden körülmények között támogassa a testvéreit, hogy ne történhessen meg az, ami Vilmos és Harry között.

Lajos herceg születése.

Katalin és Vilmos néhány órával azután, hogy Lajos megszületett. (fotó: Profimedia)

Lajos jelenleg negyedik a trónörökösi sorban, de idővel – ahogyan a Györgynek és Saroltának is gyermeke lesz – egyre lentebb kerül majd. A herceg 2018. április 23-án született a londoni Paddington negyedében található St. Mary kórház Lindo Wing részlegében, és születésekor körülbelül 3700 grammot nyomott. Tizenegy hetes volt, amikor a Canterbury érsek megkeresztelte, és egészen pontosan a Lajos Artúr Károly nevet kapta. Érdekesség, hogy a György herceg harmadik keresztneve is Lajos.

Apró titkok 

Ami a kedvenceket illet, a hatéves Lajosnak is megvannak a maga „szerelmei”. Az apja beszélt arról, hogy nagy kedvelője a krikettnek, az anyukája pedig azt árulta el, hogy a rögbi a másik sport, amiért odáig van. Ráadásul a nagynénje férje, Mike Tindall, rögbibajnok, szóval van kivel „edzenie”.  De szintén az anyukája árulta el, hogy ami az ételeket illeti, a pizza és a currys csirke a kedvence.

Katalin hercegné egyébként minden gyermeke születésnapja előtt egy különleges rituálét tart. Erről egy karácsonyi tévéműsorban beszélt. „Mindig sütök tortát a gyerekeknek. Ez ma már hagyománnyá vált nálunk. Általában hajnalig ébren maradok, és sütöm a sütiket, keverem a krémeket, a cukormázat. A legtöbbször elszámolom magam, és többet sütök, mint amennyit kellene, de imádom” – mondta a műsorban.

Mike Tindall "fegyelmezi" a csínytevő Lajost.

Mike Tindall „fegyelmezi” a csínytevő Lajost. (fotó: Profimedia)

Diana asztrológusa mindenképpen lázadóként tekint Lajosra

Szokás a kis herceget úgy jellemezni, mint a királyi család legpimaszabb tagját. Pedig egyrészt sokan egyáltalán nem ismerik a néhai II. Erzsébet többi dédunokáját, akik között bőven van még csintalan lurkó, másrészt tényleg pimaszok vagy csak egyszerűen gyerekek? Akárhogyan is, Lajos herceg gyakran kerül a címlapokra, főleg ha grimaszol, vagy izeg-mozog egy-egy hivatalos eseményen. Ki ne emlékezne arra a pillanatra, amikor dédije mellett a fülét befogva visított a Buckingham-palota erkélyén, a Trooping the Color felvonuláson 2022 nyarán. A Hello magazin odáig ment, hogy Lajos személyiségét egy asztrológussal, mi több, a néhai Diana hercegnő asztrológusával elemeztettek ki. Debbie Frank szerint a „csillagokban íródott”, hogy Lajos „nem hajlandó beállni az illedelmesek sorába”.

Lajos herceg és II. Erzsébet

Lajos herceg és II. Erzsébet (fotó: Proifimedia)

Egészen pontosan ezt mondta a lapnak Frank: „Lajos herceg, akárcsak a nővére, Sarolta hercegnő és dédnagymamája, II. Erzsébet királynő, a Bika jegyben született. De Lajos Bika tulajdonságait az Uránusz, a vad gyermekbolygó világítja meg, amely születésekor közel helyezkedett el a Napjához. Ez azt jelenti, hogy nem hajlandó követni a csordát (jelen esetben a királyi protokollt). Valószínűleg felrázza a dolgokat némi huncutsággal és zavart okoz a gépezetben. De ne feledjük, hogy harmadik gyermekként neki lehetősége van arra, hogy ne a koronának vesse alá magát, hanem valami teljesen más életcélt találjon. Annak ellenére, hogy nem mindig követi a királyi protokollt, imádják az emberek, olyan, mint a friss levegő. De ő az egyetlen olyan a családjában, aki feszült helyzetben képes elveszíteni a hidegvérét. Katalin valószínűleg nagyon figyel arra, hogy megszelidítse a kis tigriskölykét, vagyis Lajost.”

Kamilla saját unokájaként szereti

Szokás utálkozni Kamilla királyné kapcsán, pedig ideje lenne már túllépni ezen. Főleg azért, mert mióta kiderült Károly és Katalin betegsége, Kamilla 200 százalékra kapcsolt, és korát meghazudtolva rengeteg eseményen vesz részt, ráadásul mindig figyel arra, hogy a hivatalos ceremóniák mellett beszélgessen a rá várakozó emberekkel. A 76 éves királyné egy dokumentumfilmben nyilatkozott úgy, hogy az egyik birtokon egy pici fahidat építettek a tóhoz, hogy „az összes unokám, mind ahányan vannak, játszhasson ott”. Ugyanakkor a királyné nagyon figyel arra, hogy még véletlenül se vegye át Diana vagy Károly nagyszülői szerepét. „Tiszteletben tartja Vilmos összes ebbéli kérését. Nem erőlteti rá magát Károly unokáira, de leszögezte, hogy bármikor, amikor szükség lenne rá, ott van, és számíthatnak rá” – mondta Robert Hardman, aki könyvet írt III. Károlyról. Nem is olyan régen pedig az is kiderült, hogy Vilmos gyermekei GaGának becézik Kamillát.

Kamilla királyné, III. Károly és Lajos herceg

Kamilla királyné, III. Károly és Lajos herceg (fotó: Profimedia)

Ez is érdekelhet Károly herceg és Anna hercegnő Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top