nlc.hu
Sztárok
Akkor és most: 48 éves lett Lilu

48 éves lett Lilu – emlékszel, hogy nézett ki a karrierje elején?

Már több mint 20 éve képernyőn van Lilu, aki a Z+ nevű zenecsatornán kezdte a pályafutását.

Lilu, azaz Kovalcsik Ildikó még javában jogot hallgatott a Pázmány Péter Egyetemen, amikor felfedezték műsorvezetőként. A tapasztalt tévés első képernyős munkája a Z+ (későbbi VIVA) nevű csatornán volt, 1999-től vezetett műsort. Lilu ekkor 23 éves volt – sokan ezekből az időkből emlékeznek rá, és innentől követik a pályafutását.

Lilu 2000

Lilu 2000-ben (Central archív)

Nem sokkal később átigazolt az akkor még frissen indult RTL-hez, ahol Stohl András mellett ő lett az ValóVilág 3. szériájának háziasszonya. Egészen a hetedik évadig vezette a műsort, ám első műsorvezető-társa után Sebestyén Balázs, majd Istenes Bence mellett is helytállt.

Lilu a VV 3. évadában

Lilu a VV 3. évadában (Fotó: Ványi Ákos)

Ezután szerepelt az egykori Danubius Rádió reggeli műsorában, vezette a Rettegés foka című nagy sikerű RTL-műsort, az évente látható az Az Ország Tesztje, valamint a Dominónap háziasszonya volt, 2006-tól az RTL Reggeliben nap mint nap ő keltette a nézőket, később pedig a Keresem a családom című műsor arca volt. Jelenleg a Cápák közöttben láthatjuk vasárnaponként.

Lilu Cápák között

Lilu Cápák között (Fotó: Sajtóklub)

Jó ideje már csak komolyabb hangvételű műsorokat vállal és nem lételeme a szereplés, szereplőként gyakorlatilag évek óta nem láthattuk egy produkcióban sem. A magánéletébe nagyon régóta nem enged betekintés, gyermekeit még sosem mutatta meg érdemben, a férjéről is csak nagy ritkán mesél – nemrég erről nyilatkozott.

A legátlagosabb, a legjellegtelenebb módon élem az életemet. Nálunk soha nem volt téma, hogy a tévében szerepelek, férjem is szakmabeli, így az értékrendünk szerint ez nem egy különleges dolog

– árulta el a műsorvezető.

Azt azonban fontosnak tartja, hogy különböző társadalmi témákban megszólaljon. Közösségi oldalát arra használja, hogy edukálja a követőit és az ő perspektívájából is megismertesse a nagy port kavaró ügyeket. 

  • 2020-ban sokat beszélt a Kaleta-ügyről. „Azt gondolom, szülőként azzal tudom tudom megvédeni ezektől a gyerekemet, ha az arcképét megóvom. És elég, ha mi tudjuk, milyen csodálatosan, tökéletesen, szépek, okosak, édesek…”
  • 2022-ben a kirúgott tanárok esetéről is hosszan írt. „Ha ezt is elviseljük, akkor mégis mi az, amit nem? Erre már szavaim sincsenek. Csak indulatom. Szégyenérzetem.”
  • 2023 nyarán a melegellenes törvény miatt végzett könyvellenőrzéseken háborodott fel. „A hülyeségvonaton bizony nincs fék. Már csak legyintünk a sok marhaságra. De mi van azokkal a kamaszokkal, akiknek ez a könyv, film segítene önmaguk elfogadásában?”
  • Nemrég a kegyelemben részesített árvaházigazgató és Novák Katalin kapcsán is megszólalt. „Nem, kedves köztársasági elnök asszony! Egy normális társadalomban, normális emberek között a pedofília és egy pedofilt támogató védelme, ha úgy tetszik, kegyelme nem megosztó. Mindenki elítéli.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top