nlc.hu
Sztárok
Így élnek most a 90-es évek énekensői

Hová tűntek a 90-es évek tündöklő énekesnői?

Ezek az énekesnők gondoskodtak arról, hogy bizonyos slágerek soha ne menjenek ki a divatból. Így élnek a 90-es évek dívái!

Blümchen

Jasmin Wagner, vagy Blümchen idén tavasszal lett 44 éves. Ennek a német énekesnőnek köszönhetjük, hogy a 90-es években az is megtanult néhány mondatot németül, aki egyáltalán nem akart. Mert a Boomerang dalszövege nagyon könnyen betapadt az ember agyába.

Wie ein Boom, boom, boom, boom, Boomerang
Komm ich immer wieder bei dir an
Wie ein Boom, boom, boom, boom, Boomerang
Komm ich immer näher an dich ran

És bár ezzel a dallal számos európai ország slágerlistáját meghódította, a Verliebt már nem aratott akkora sikert. Majd Blümchen el is tűnt az életünkből, ahogyan az őt ábrázoló BRAVO magazin címlapok a szobánk faláról. Hazájában több színdarabban is játszott, 2019-re pedig megtervezte zenei visszatérését is, amely 22 németországi állomásból állt. A Veltins Arénában például 60 ezer ember előtt énekelt. Következő lemezét már Jasmin Wagner néven adta ki, majd a covid után fellépett Svédországban és Norvégiában is.

Ami a szerelmi életét illeti, 2015-ben hozzáment Frank Sippel svájci vállalkozóhoz, akitől öt évvel később elvált. 2022-ben életet adott első gyermekének, a kislány édesapja Wagner jelenlegi élettársa. 

Blümchen

Blümchen a 90-es években és most. (fotó: Profimedia)

Whigfield

Egyszer volt, hol nem volt 1994-ben egy szőke hajú nő egy tükör előtt énekelte, hogy: 

“Da ba da dan dee dee dee da nee na na na
Be my baby
Da ba da dan dee dee dee da nee na na na
Pretty baby”

Bizony ez volt a Saturday night című sláger a ma már 54 éves dán énekesnőtől, Whigfieldtől. Igazi partihimnusz lett a dalt, amit 15 héten keresztül nem lehetett kirobbantani a slágerlisták éléről. Természetesen nem Whigfield a hivatalos neve, hanem Sannie Charlotte Carlson. Olasz-dán származású, a Saturday night című dalt is Olaszországban készítette el. 

2010 és 2020 között több dalt is kiadott, de immár Sannie néven. 2018-ban ringbeszállt, hogy ő képviselje Dániát az Eurovíziós Dalfesztiválon, de a versenyben végül alulmaradt, így nem vehetett részt a dalversenyben. Whigfield még mindig rendszeresen fellép, igaz leginkább csak Dániában. 

Magánéletéről csak ritkán beszél, de 2022-ben egy újságírónak megnyílt, és elmesélte két évvel korábbi tragikus élményét. 2000-ben ugyanis három nappal a kiírt szülési időpont előtt, elvesztette kislányát. „Ezt követően egyszerűen nem tudtam arra gondolni, hogy ismét teherbe essek. 52 éves vagyok, így egy kicsit nehéz gyereket vállalni. Ráadásul ismerem magam, tudom, hogy nem, nem fogadnék örökbe, nem végeznék IVF-et“- nyílt meg az egyik dán lapnak. 

Az énekesnőt 2022-ben jegyezte el párja, egy olasz zenei producer.

Whigfield

Whigfield a 90-es években és most. (fotó: Profimedia és Getty Images)

Natalie Imbruglia

Az énekes dalszerző Imbruglia eredetileg modell és színésznőkét kezdte meg a pályafutását Ausztráliában. Ám a várva várt nagy áttörés elmaradt. Aztán 1997-ben kiadta a Torn című dalát, ami listavezető lett az egész világon. “Természetesen, amikor elkezdtem pályafutásomat, nem számítottam arra, hogy ekkora sikert fogok elérni. Aztán volt egy dalom, és az összekapcsolt az egész világgal.”

Siker után Natalie címlapokra került, leginkább a magánélete miatt. A 90-es évek végén románcba bonyolódott a Jóbarátok Rossát alakító David Schwimmerrel, de a kapcsolatuk alig élte túl az első évfordulót. A színész után, az ausztrál zenész Daniel Johns volt a párja, és 2003-ban össze is házasodtak. Miközben az énekesnő évről évre egyre több dalt adott ki, amelyek nem közelítették meg a Torn sikerét, a házassága zátonyra futott és 2008-ban elvált férjétől.  Egy évvel később a The Sun cikke szerint kapcsolatba bonyolódott Harry herceggel, aki 10 évvel fiatalabb nála. A románc nem volt hosszú életű. 

2019-ben az énekesnő életet adott első gyermekének, aki a Max Valentine Imbruglia nevet kapta. A gyermek spermadonortól fogant. Hihetetlen de igaz, hogy 2021-ben a háromszoros Grammy-díjas Imbruglia kiadta a hatodik stúdióalbumát. Valamint jövőre lesz 50 éves.

Natalie Imburglia

Natalie Imburglia 1998-ban és 2024–ben. (fotó: Getty Images)

Toni Braxton

1993-ban Toni Braxton kiadta első albumát, amely olyan slágerek voltak, mint az “Another Sad Love Song” és a “Breathe Again“. Az lemez Grammy-díjat  hozott számára. Három év múlva adta ki második albumát, amin a magyarok kedvence, a kívánságműsorokból azóta is kirobbanthatatlan  “Un-Break My Heart” című slágere is megtalálható volt.

2008-ban beállt táncolni a Dancing With the Stars műsorban, de nem ezzel került a címlapokra, hanem azzal, hogy csődbe ment. A 2010-es években szerepelt valóságshowk-ban, majd 2014-ben újabb Grammy-díjat kapott. Szerepelt két darabban a Broadway-n, és limonádé filmekben is kapott szerepet.

2001 és 2013 között Keri Lewis házastársa volt, kapcsolatukból két fia gyermek született. Kisebbik fiánál autizmust diagnosztizáltak, míg nála egy jóindulatú csomót kellett eltávolítani a melléből. 2018-ban eljegyezte magát Birdman rapperrel, de házasság ebből már nem lett. Az énekesnő idén lesz 57 éves. 

Toni Braxton

Toni Braxton a 90-es években és most. (fotó: Getty Images)

Mandy Moore

1999-et írtunk, amikor Mandy Moore kiadta az első szólóalbumát. Talán a Candy című dalára ndm sokan emlékeznek, de a filmjeire talán annál többen. Ő volt a 90-es és a 2000-es évek egy tinisztárja, aki szerepelt a: Neveletlen hercegnőben, a Szabadság, szerelemben, majd a Férjhez mész, mert azt mondtamban, valamint a Nászfrászban

 

 

De a moziszerepek mellett az éneklést sem hanyagolta, viszont a dalai leginkább csak az Egyesült Államok slágerlistáira kerültek fel. Amivel pedig kirobbanthatatlan lett az A-listás sztárok köréből, az a 2016 és 2022-ben futó This IS US (Rólunk szól) sorozat. 

Ami a magánéletét illeti, 2009 februárjában eljegyezte  Ryan Adams zenész, egy évvel később pedig össze is házasodtak.  2015-ben kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva beadták a válókeresetet. 

A válás után randizni kezdett a Dawes frontemberével, Taylor Goldsmith-szel, 2018-ban kimondták az igent is. Két fiuk született: 2021 februárjában, és 2022 októberében.  Moore idén tavasszal lett 40 éves.   „Bármire is mondok igent az életemben, az elvesz a legfontosabbtól, a családomtól és a gyerekeimtől, szóval annak nyomós oka kell, hogy legyen. A munkásnak olyannak kell lennie, ami igazodik hozzám, ami kapcsán azt érzem, hogy igen, ennek van értelme. Szerintem minél idősebbek leszünk, úgy ismerjük fel egyre jobban, hogy nem éri meg, mindenre igent mondani” – nyilatkozta a Forbesnak.

Mandy Moore

Mandy Moore akkor és most. (Fotó: Profimedia)

Avril Lavigne

Szeptemberben már 40 éves lesz az az énekesnő, aki 18 esztendősen olyan slágerekkel hódította meg a slágerlistákat, mint a Complicated és a Sk8er Boi. Tinédzserként és fiatal felnőttként a zenei élet kimagasló alakja volt. Aztán minél kevesebbet mutatkozott, minél kevesebb dalt adott ki, annál vadabb pletykák ütötték fel a fejüket. A legkülönösebb az, hogy az énekes-dalszerzőt megviselte a túlzott reflektorfény, nem tudta feldolgozni a médiaőrületet, és inkább felbéreltek egy hasonmást, aki megjelenik helyette itt-ott. De egy másik pletyka szerint, az imádott nagyapja elvesztése után őrölt meg, olyannyira, hogy öngyilkos lett.  És eszerint is egy hasonmás alakítja, méghozzá egy Melissa nevű nő.  Lavigne ezekre a pletykákra interjúkban reagált. 

2015-ben viszont maga beszélt róla, hogy Lyme-kórt diagnosztizáltak nála. Két évig küzdött a betegséggel, és olyan súlyos állapotban volt, hogy azt hitte, meghal.

Lavigne kétszer volt házas, mindkét alkalommal egy zenésznek mondta ki az igent. Deryck Whibley 2006 és 2010 között volt a férje, Chad Kroeger pedig 2013 és 2015-ig volt a házastársa. Utolsó albuma 2022-ben jelent meg Love Sux címmel.

Avril Lavigne

Avril Lavigne kamastként és most. (Fotó: Profimedia)

Tori Amos

32 évet kell visszautaznunk az időben, hogy felelevenítsük Tori Amos első nagyalbumát, ami a Little Earthquakes címet kapta. 

Amos a 90-es években folyamatosan jelentkezett újabb és újabb dalokkal, ami 8 Grammy-jelölést hozott számára! 2021-ben már a 16. stúdióalbumát adta ki. Ami a magánéletét illeti 2000-ben adott életet egyetlen gyermekének. A kislány a Natashya nevet kapta szüleitől. Amos párja Mark Hawley hangmérnők, akivel 1998 óta házasok. A család az Egyesült Királyságban él, az énekesnő pedig idén lesz 61 esztendős.

Tori Amos

Tori Amos akkor és most (fotó: Getty Images)

Brandy

Még kamasz volt, amikor elment a testvérével egy Whitney Houston koncertre, ami teljesen megbabonázta. Olvasni róla olyanokat is, hogy beszökött a színfalak mögé, hogy találkozzon kedvencével. Milyen csodákra képes a sors, hiszen  pár évvel később a Hamupipőke TV-remake-jében szerepelt együtt Houstonnal. Aztán 1998-ban kijött a “The Boy Is Mine” –  Monicával közös slágere, ami soha nem látott sikert és népszerűséget hozott számára. 

A 2000-es években már szépen, lassan kikopott a rádiók játszási listájából. 2002-ben életet adott lányának, akinek apja Robert Smith producer. A szülésről még egy valóságshow is készült az MTV zenecsatornán. Két évvel később, amikor szakított Roberttel, bevallotta, hogy soha nem voltak házasok, a kapcsolatukat “lelki összefonódásnak” nevezte.

Tíz évvel a lánya születése után, Brady ismét a címlapokon szerepelt, de nem a zenei sikerei kapcsán, hanem azért, mert eljegyezte akkori párja, Ryan Press. 2014-ben azonban ez a kapcsolat is szakítással végződött. Majd szerepelt a Dancing With the Stars showműsorban, amikor pedig annak vége lett egy saját valóságshow-t is forgatott a bátyjával együtt.

Bár jelentek meg dalai, de igazán nagyot a Broadway színpadán alakított, amikor megkapta Roxie Hart szerepét a Chicagóban. Feltűnt tv műsorokban, majd 2020-ban kiadta a hetedik albumát. A Radics Gigivel is bulizó Brandy, idén lett 45 éves.

Brandy

Brandy 2000-ben és 2020-ban. (Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top