nlc.hu
Sztárok
Változások a királyi családban

Nagy változások jönnek a királyi családban

III. Károly több unokahúgát is beveszi a bizalmi körébe. Ők pedig szívesen segítenek és ha kell, helyettesítik Katalint.
Vilmos herceg, Zara Tindall, Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi (fotó: Profimedia)

Az egyik változás két hercegnőt, Eugéniát és a Beatrix hercegnőt érinti. Mindkét yorki hercegnő tartotta a kapcsolatot az elmúlt években Harry herceggel; többek között ők voltak az egyedüliek, akik elmentek hozzájuk az Egyesült Államokba. De idővel ez teljesen megszűnt, amit sokan Katalin és Károly betegségének tudnak be. A hercegnőket nagyon bántotta Harry és Meghan viselkedése, amikor kiderült, hogy Katalin daganatos beteg. A királyi családnak minden segítségre szüksége van, mert sokszor sem a király, sem a walesi hercegnő nem tudja ellátni a feladatait. 

Lekerültek a feketelistáról

Eugénia és Beatrix a legnagyobb szükségben sietett Vilmos és Kamilla segítségére, és együtt vettek részt  bizonyos eseményeken, képviselve a királyi családot. Május 21-én például fogadást tartottak a Buckingham-palotában, ahol Vilmosnak és Katalinnak kellett volna fogadnia a látványos tömeget. Mivel a walesi hercegné továbbra is gyógyul a rákból, Vilmos segítségére siettek az alábbi rokonok: Zara Tindall (Anna királyi hercegnő lánya, II. Erzsébet unokája), Mike Tindall (Zara férje), Peter Phillips (Anna királyi hercegnő fia, II. Erzsébet unokája), Beatrix hercegnő (András herceg lánya, II. Erzsébet unokája), Eugénia hercegnő (András herceg lánya, II. Erzsébet unokája),  Gloucester hercege és hercegnője (akik 50 éve dolgozó tagjai a királyi családnak). „Akár esik, akár fúj, örömmel támogatom a családomat. Sok különleges személlyel találkoztunk a Buckingham palota fogadásán. Ők valamennyien támogatják a helyi közösségeket, és az egész országot!” – írta az Instagram-oldalára Eugénia.

Vilmos herceg, Zara Tindall, Beatrix hercegnő és Edoardo Mapelli Mozzi (fotó: Profimedia)
Megnézem
Összes kép (4)

Ez volt az a pont, amikor Eugénia és államtanácsos testvére, Beatrix lekerültek a királyi család feketelistájáról. Károly úgy döntött, hogy mivel egyértelműen kiálltak a család mellett,  maximális bizalmát élvezik.

De egy másik különleges változás is várható a királyi családban

Zara az új hercegnő?

Köztudott, hogy csak a királyi család férfi gyermekeinek jár a hercegnő, vagy hercegi cím. Bár Anna királyi hercegnő II. Erzsébet egyetlen lánya, a királynő mégis felajánlotta, hogy a gyermekei is rangot kapjanak. Anna ezt elutasította, hogy a gyerekei hétköznapi életet élhessenek. Anna egyébként korábban azt nyilatkozta, hogy a hercegnői cím „vegyes áldás”, és ennek a terheitől akarta megmenteni a lányát. Zara pedig a New Idea magazinnak úgy fogalmazott, hogy „nagyon szerencsések vagyunk, mert így többnyire a magunk módján élhetünk”

Csakhogy III. Károly egyik kedvenc unokahúga Zara, aki nem mellesleg Vilmos véd- és dacszövetségese, és aki olimpiai ezüstérmes lovastusa bajnok. A király pedig (több lapértesülés szerint) azt tervezi, hogy hercegnői címet ad neki. Amióta nyilvánosságra hozták Károly betegségét, a legtöbbet a 43 éves Zara segített neki. Bármilyen eseményen is találkoznak, sutba dobva a protokollt, hatalmas öleléssel, mondhatni igazán “lazán” üdvözlik egymást.  Az ilyen gyengéd pillanatok távol állnak a szokásos formalitástól, ami talán furcsa lehet a királyi rajongók körében. De Károly alapvetően is jobban kimutatja az érzelmeit, mint az anyja II. Erzsébet. 

Zara Tindall és III. Károly
Megnézem
Összes kép (5)

Egy biztos, azzal, hogy Beatrix államtanácsos lett, Eugénia lekerült a feketelistáról és Zara rangot kaphat, új időszak köszönthet be a királyi család életébe. Úgyis mondhatnák, hogy stabil összetartozás van készülőben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top