nlc.hu
Sztárok
Így élnek a Schumacher család tagjai

Coming out, megható esküvő és egy magyar barátnő: így élnek a Schumacher család tagjai

Kevés olyan összetartó család van, mint a Schumacher família. A megbízhatóság nagyon fontos számukra, és Michael balesete után is próbálják egyben tartani a családot.

Michael Schumacher

Michael Schumacher kitörölhetetlen legendája a Forma–1-nek: 1994 és 2004 között hétszer volt világbajnok. A sikereinek és a versenyeknek hála, hazájában, Németországban és Olaszországban is a legkedveltebb sportoló lett. Olaszországban azért, mert az ikonikus Ferrarival versenyzett.

De 2013. december 29-én az élete gyorsan és visszavonhatatlanul megváltozott, amikor síbalesetet szenvedett. A család a francia Alpokban pihent, amikor megtörtént a tragédia. Michaelt mesterséges kómába helyezték és két agyműtéten is átesett. A sportikon állapotáról sok pletyka kering, de a legvalószínűbb, hogy minimálisan képes kommunikálni a családtagjaival, valamint maximálisan védett és kényelmes helyen él. A család életét immár a felesége, Corinna irányítja. Nincs könnyű helyzetben, mert az elmúlt években három olyan férfi is volt, aki megzsarolta őket, hogy így-vagy úgy, de fotóik vannak az autóversenyzőről, és ha nem kapják meg a kért összeget, akkor megjelentetik a képeket. Corinna viszont a rendőrök segítségét kérte, és a három zsarolót hamar elfogták.

Michael Schumacher és Corinna
Megnézem
Összes kép (9)

Corinna Schumacher

Michael és felesége még azelőtt találtak egymásra, hogy a férfi sztárpilóta lett volna. Egy közös barát mutatta be őket egymásnak 1991-ben, négy évvel később pedig összeházasodtak. 

Amikor nyolc évvel a baleset után Corinna először beszélt a férje állapotáról, ezt mondta. „Egyszerűen ő a legszerethetőbb ember, akivel valaha találkoztam. Azért szerettem bele, mert nagyszerű ember, azt éreztem, hogy ő az a különleges személy, akire vártam. Minden nap hiányzik, de Michael itt van. Soha nem hibáztattam Istent a történtekért. Ez egy szörnyű balszerencse volt. Nagyon fontos számomra, hogy maximális nyugalomban élhesse az életét” – mondta az autóversenyző életét feldolgozó 2021-es Netflix-filmben, amelyben egyébként soha nem látott képek, videók vannak. Corinna mellett pedig megszólalt Michael két gyermeke is. 

Az asszony egyébként kiváló lovas és tapasztalt üzletasszony, aki mindig segített a férjének abban, hogy előnyös üzleti döntéseket hozzon.

Corinna és lánya Gina

Corinna és lánya, Gina SCHUMACHER (Fotó: picture alliance / SvenSimon/Profimedia)

Mick Schumacher

Az autóversenyző fia apja nyomdokaiba lépett, és ő is az autóversenyzésnek hódol. Mick mindössze 14 éves volt, amikor apja balesetet szenvedett, amelynek ő is a szemtanúja volt.

Forma–3 és a Forma–2 junior kategóriájában is trófeákat szerzett. Most a FIA Endurance Világbajnokságon szerepel, de közben tartalék pilóta a Forma–1-ben. Többször is tisztelgett már apja előtt autóversenyeken: viselte Michael régi versenysisakját, és vezette apja 1994-es Benetton F1-es autóját. 

MICK SCHUMACHER

MICK SCHUMACHER (Fotó: Profimedia)

Az ismerősei szerint a fiú rendkívül szókimondó és barátságos, és annak ellenére, hogy édesanyja kérésére elkötelezett abban, hogy ne beszéljen apja állapotáról, olykor mesél a kettejük közötti kapcsolatról. „Az apám egy bálvány, aki mindig azt mondta nekem, hogy ha felnövök, csináljam azt, amit igazán szeretek. Amit ő elért, az rendkívüli volt. Minél többet versenyzek, annál jobban elismerem az ő tehetségét. Ő az én példaképem” – mondta 2019-ben. A korábban említett Netflix-filmben pedig így fogalmazott: „Bárcsak beszélhetnék az apámmal a karrieremről. Mindent odaadnék, hogy megvitathassam vele a sok-sok kérdést, ami bennem kavarog. Mindig, amikor rágondolok, az jár a fejemben, hogy milyen menő is lenne együtt autózni… Ezért is odaadnék mindent, amim van.”

Ami a magánéletét illeti, Mick 2023 augusztusa óta alkot egy párt a dán Laila Hasanovic modellel. Egy svéd lap arról számolt be idén januárban, hogy Laila csatlakozhatott ahhoz a kevés emberhez, akik meglátogathatják Michael Schumachert. A lap szerint ezt az engedélyt úgy kapta meg, hogy a család egy bizalmi szavazást tartott.  

Laila Hasanovic és Mick Schumacher

Laila Hasanovic és Mick Schumacher (Fotó: HOCH ZWEI/PROFIMEDIA)

Gina-Maria Schumacher

Michael lánya nem az autók, hanem a lovassport szerelmese lett, akárcsak az anyja. Ráadásul több bajnokságot meg is nyert. A 26 éves Gina úgy fogalmazott egy interjúban, hogy a lovakkal való munka erőt adott neki ahhoz, hogy megpróbálja feldolgozni mindazt, ami az apjával történt.

Gina abban az istállóban és lovaspályán gyakorol, amit még 2005-ben az apja ajándékozott az anyjának. Gina pedig rendkívül sikeres lett a lovassportban, 2017-ben például világbajnokságot nyert. „A férjem megjövendölte a lányunk sikerét. Ma is emlékszem, amikor azt mondta nekem, hogy Gina egy napon kimagaslóan jó lovas lesz, jobb, mint amilyen én voltam. Egyszerre büszke és aggódó ilyenkor egy szülő” – nyilatkozta Corinna.

Gina Maria Schumacher

Gina Maria Schumacher (Fotó: ROMAN BABIRAD/SIPA/Profimedia)

Gina-Maria jelenleg nagyrészt Svájcban él vőlegényével, a szintén lovas, 27 éves Iain Bethkével. A Daily Mail információi szerint még ezen a nyáron megházasodnak a család mallorcai luxusvillájában. Azt nem tudni, hogy Michael ott lesz-e (vélhetőleg nem, mert sok vendéget meghívtak), a Gala magazin pedig arról számolt be, hogy Ginát a testvére, Mick fogja az oltárhoz vezetni.

Ralf Schumacher

Michael és öccse, Ralf egy ideig együtt versenyzett, de Ralf sportban elért eredményei nem voltak annyira látványosak, mint a bátyjáé. Ezzel együtt gyakran került a figyelem középpontjába, ő azonban hosszú évekig elzárkózott a sajtó elől. 11 éven át versenyzett a Forma–1-ben, hat nagydíjat tudott megnyerni, de 2007-ben búcsút intett a versenyzésnek. Ugyanakkor a motorsporttól csak 2012-ben vonult vissza. 

Ralf Schumacher 2001. október 5-én vette feleségül Cora Brinkmann fotómodellt, akiről gyakran írtak a lapok, vezetett zenei tévéműsort is, és hobbiszinten ő is próbálkozott az autóversenyzéssel. A házasságukból egy fiú született, David, 2001-ben. De amíg Michael és Corinna házassága tényleg tökéletes, addig Ralf és Cora 2015-ben elváltak. Amikor Coráról kiderült, hogy OnlyFans modellként keresi a kenyerét, fia, David állítólag teljesen elhidegült tőle.

Ralf Schumacher és Cora Bei

Ralf Schumacher és volt felesége Cora (Fotó: Franziska Krug/Getty Images)

Bár Ralf és Michael mindig szoros kapcsolatban álltak, arról már Ralf beszélt a sajtónak, hogy bár eltávolodott testvérétől és annak nejétől, de mindig ott van, ha bármiben támogatásra szorulnak. „Amikor meglátom Michael gyermekeit, Gina-Mariát és Micket, mindig mosolyog a szívem. Bár már felnőttek, és a saját útjukat járják, de ha bármikor a tanácsomat kérik, én elérhető vagyok számukra” – mondta Ralf a Bunte magazinnak. Testvére állapotáról pedig így beszélt: „Szerencsére a fejlett orvostudomány számos lehetőséget kínál. Azonban semmi sem olyan, mint régen” – mondta.

Ralf a napokban visszatért a reflektorfénybe, amikor az Instagramon elmondta, hogy homoszexuális, és párja egy francia férfi. Egyetlen gyermeke, a 22 éves David Schumacher, aki apjához, nagybátyjához és unokatestvéréhez hasonlóan autóversenyző lett, kijelentette, hogy mindenben támogatja az apját. „Nagyon boldog vagyok, hogy végre találtál valakit, akivel tényleg jól érzed magad és biztonságban tudod magad.  Akár férfi, akár nő, 100 százalékban mögötted állok, apa! Minden jót kívánok neked és gratulálok!”

Ralf Schumacher, fia David

Ralf Schumacher, fia David és párja Vivien (Fotó: Instagram)

David Schumacher

Ahogyan korábban említettük, ő Ralf és Cora egyetlen gyermeke. A 23 éves fiatalember csak pár hónappal azután született, hogy szülei összeházasodtak. 

Akárcsak Mick, Ralf és Michael, ő is autóversenyzőnek állt. David a Forma–4-ben és a Forma–3-ban versenyzett, majd 2022-ben a német túraautó-bajnokságba szerződött, ahol szörnyű balesetet szenvedett. A fiút ki kellett húzni a roncsból, és az ütközés következtében súlyos hátsérülést szenvedett, eltört az ágyéki csigolyája. Sokan nem hittek már abban, hogy David visszatér a pályára, de tévedtek. Amint lehetett, újra autóba ült, és befejezte a szezont.

A fiatalembernek egy magyar lány rabolta el a szívét! Keszthelyi Vivien 23 éves és Magyarország legeredményesebb női autóversenyzője. Több mint öt éve alkot egy párt David Schumacherrel. „David igazi úriember, már-már régivágásúnak mondanám, aki hihetetlenül őszinte, nem olyan, mint a mai srácok többsége” – mondta Vivien.

David szintén autóversenyző szerelme az nlc-nek is többször adott már interjút. „Ha van egy kis szabadidőm, akkor a barátommal fel szoktam menni a salzburgi hegyekbe – ott nincs térerő, nem tudjuk használni a telefonunkat, ez az igazi kikapcsolódás számunkra. Amikor lejövünk a nap végén, elkezd csörögni a mobilunk, és visszacsöppenünk a valóságba… Tisztelem és értékelem a Schumacher családot és amit elértek, ráadásul nagyon normálisak velem. Sosem érzem, amikor Daviddel vagyok, hogy nagyon más lenne. Nem vagyok rajongó típus, és én is ebben a közegben élek, tudom, hogy a versenyzők között nincs sok különbség, csupán annyi, hogy más szériákban állunk helyt. Sosem az volt bennem, hogy Ralf Schumacher fiával járok, hiszen David ezt egyáltalán nem érezteti velem, ebből a szempontból is kiváló nevelést kapott. Megvan benne a tisztelet a nők iránt: ha valakivel együtt van, akkor nem létezik más” – mesélte nekünk Vivien.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top