nlc.hu
Sztárok
Fontos célt tűzött ki maga elé Zalatnay Cini

Fontos célt tűzött ki maga elé Zalatnay Cini, sokan támogatják őt

Az énekesnő szeretné, ha felkarolnák kezdeményezését azok, akik döntéshozó pozícióban vannak.

Zalatnay Cini új célt tűzött ki maga elé. Azt szeretné, ha a Száztagú Cigányzenekar, a füredi Anna-bál, az operett, vagy éppen az egri bor mellett a Táncdalfesztivál is helyet kapna a hungarikumok között, írja a Bors.

“Ha valami, akkor a Táncdalfesztivál biztosan megérdemelné, hogy beemeljék a hungarikumok sorába. Ez a gondolat fogalmazódott meg bennem nemrégiben, amikor pár héttel ezelőtt újranéztem a legelsőt, ahol a Hol jár az eszem? című slágerrel második helyezést értem el, majd az egy évvel későbbit, amit megnyertem a Nem várok holnapiggal. Azok, akik még emlékeznek a műsorsorozat sikerére, pontosan tudják, miért hiszem, hogy megérdemelné ezt a kitüntetett figyelmet. Akik pedig csak hírből ismerik, azoknak csak annyit mondanék, hogy a legnagyobb hazai előadók, legnagyobb slágerei egytől egyig ott mutatkoztak be versenydalként, és az azóta született generációk is kívülről fújják őket” – fejtette ki érveit az énekesnő.

Fotó: TV2 / press.tv2.hu

Fotó: TV2 / press.tv2.hu

Zalatnay arra is emlékeztetett, milyen hatalmas összetartó ereje volt az eseménynek, mennyire nagy lökést adott a magyar popzenének, és hogy olyan előadókat ismerhetett meg általa az egész ország, mint amilyen például Koncz Zsuzsa vagy Kovács Kati.

“Nagyon szeretném, ha azok, akiknek módjukban áll hungarikummá tenni valamit, meghallanák ezt az alulról építkező kezdeményezést, amit már most több ismert zenész támogat” – tette hozzá az énekesnő.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top