nlc.hu
Sztárok
Molnár Piroska akkor és most

Így festett pályakezdő színésznőként Molnár Piroska

A csodálatos Molnár Piroska ma ünnepli 79. születésnapját. Galériánkban megnézheted, milyen bájos volt huszonéves pályakezdőként, és mennyit változott lenyűgöző pályafutása évtizedeiben.
Molnár Piroska

Molnár Piroska 1945. október 1-jén látta meg a napvilágot Ózdon. 1964-ben elsőre felvették a Színművészeti Főiskolára, majd annak elvégzése után a Szegedi Nemzeti Színházhoz szerződött. 1971-től Kaposvárott játszott, majd 1978-tól 1982-ig a Nemzeti Színház társulatának tagja volt, 1982-ben a Katona József Színház alapító tagja lett.

Számtalan felejthetetlen színpadi alakítás fűződik a nevéhez. Emellett főiskolás kora óta foglalkoztatott filmszínésznő is, játékfilmekben és televíziós produkciókban egyaránt.

Munkásságát Kossuth- és Jászai Mari-díjjal is elismerték, a kaposvári Csiky Gergely Színház és a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, érdemes és kiváló művész, valamint a Nemzet Színésze cím birtokosa. 

A mai napig is aktívan dolgozik, a Thália Színház társulatának tagjaként több előadásában is látható, de más teátrumok színpadán is fellép, még úgy is, hogy térdproblémái miatt már nehezebben mozog.

„Muszáj bírnom. Jelenleg is kilenc fontos előadásom van, és tudja, hogy van ez: a szerződés köti az embert… Persze hogy szeretem, hiszen ez az életem. De tudomásul kell venni, hogy nem vagyok fiatal, és a szervezetem olykor jelez. Szerencsére a térdem, a rossz térdem állapota valamelyest javult. A szívemre pedig egy pacemaker vigyáz, szoktam is mondani: vajon meddig bírja bennem az elem…” – nyilatkozta korábban a Blikknek.

Molnár Piroska
Megnézem
Összes kép (12)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top