Szülőszerviz-podcast az NLC-n: Izgulni ér?

A Szülőszerviz mai adásában Mellik Éva újságíró beszélget Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával és Harcsa Veronika énekessel az izgulásról. Vajon mi segíthet akkor, ha nagyon izgulunk valami miatt, hogyan lehet az érzéssel megküzdeni, le kell-e egyáltalán győzni? Hogyan lehet az izgulást a jó teljesítmény érdekében felhasználni? Bevált trükkök egy rutinos színpadi embertől és hasznos, megszívlelendő tanácsok egy profi szakembertől.

Nincs olyan ember, aki ne izgult volna még. Ilyenkor gyorsabban ver a szívünk, idegesebbek vagyunk, izzad a tenyerünk. Csupa olyan dolog, amit adott pillanatban nem jó megélni, mégis hasznos lehet a jó teljesítmény eléréséhez. De mégis hogyan? A legfontosabb talán az, hogy mit kezdünk ezzel az érzéssel, hogyan tudjuk támogatni a gyerekeinket akkor, amikor őket is utoléri. Menni fog! Ne izgulj! Úgyis tudod! Sokszor mondjuk ezeket a mondatokat, de biztosan jót teszünk ezzel? Erről és sok minden másról is beszélgetünk Orosz Györgyivel, a Hősök Tere Alapítvány alapítójával, a growth mindset pszichológia szakértőjével és Harcsa Veronika énekesnővel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top