Trend

Amikor neki sem kellett volna kezdeni a reggeli sminkelésnek

Azért van az pont, amikor valaki úgy rá tud csúszni a sminkelésre, hogy ténylegesen úgy érzi: nélküle mintha csupasz lenne. Az ébredés utáni első kézmozdulattal már a szemceruzát keresi. Sajnos vannak azonban napok, amikor az ébredés és a szájfény használata között nem ártott volna a szemüket legalább résnyire kinyitni, hogy lássák a végeredményt.

A legújabb sminktrendek világában otthonosan mozgók, úgy tűnik, nem tudnak mellényúlni, ha megfelelő alapozót vagy tust kell választani, azonban néha ők is tévedhetnek. Hihetetlen, de ami az otthoni sminktükör előtt még jó ötletnek tűnt, az a fényre kilépve szörnyűséges vagy röhejes valóság lesz.

A 3 legalapvetőbb hiba az arcápolásban

Mi tehát, akik nem valljuk magunkat profi sminkmestereknek, csak egyszerű felhasználók vagyunk, nem árt, ha pár dologra odafigyelünk, hogy ne legyen kellemetlen az esti „fellépés” előtti sminkküzdelem.

  • Soha ne használjunk évek óta a neszesszerünkben kallódó sminkeszközöket, többéves, beszáradt alapozót vagy arcápolót. Ezektől nyugodt szívvel váljunk meg. Ha nem vettük hasznát az elmúlt 5-6 évben, akkor ezután sem fogjuk, ráadásul a bőrünk sem pirosodik ki tőle.
  • Minden este mossuk le az aznapi sminket. Még ha úgy tűnik is, hogy már semmi sem maradt a reggel gondosan megkreált sminkünkből, lefekvés előtt alaposan tisztítsuk meg arc- és nyakbőrünket.
  • Hidratáljuk arcbőrünket. Miután megtisztítottuk arcunkat a sminkmaradványoktól és a ránk rakódott egész napos kosztól, ne felejtsünk el hidratáló arckrémet használni.

Hat évnél régebben vásárolt sminktermékeket használni, ráadásul kiszáradt bőrre, az egyik legnagyobb hiba!

Sminkbaki

A sminkelés sem gyerekjáték! Ami a YouTube-videón egész egyszerűnek tűnik, az könnyen válhat otthon halloweeni arcfestéssé.

  • Döntsd el, mit szeretnél hangsúlyozni: az ajkaidat vagy a szemedet. A kettő egyszerre nem megy, az összkép túl sokká válhat.
  • A bőrszínedhez megfelelő alapozót válassz, főleg ujjatlan vagy kivágott ruhához. Ha túl világos az alapozó, viaszszerűvé válik az arcod.

Pinterest

undefined

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top