Top 5 tavaszi sminktrend, amiket érdemes lesz lemásolni

Makulátlan bőr, láthatatlan smink, természetes hatás, bla-bla-bla. Igen, a natúr sminkek most és mindörökké köztünk lesznek minden szépségükkel és trükkös fedésükkel együtt. De miből válogassunk, ha szeretjük a színeket, a finiseket, ha a sminkünk nem áll meg egy kis szempillaspirálnál?

Ragyogás mindenütt

Tavaszra (és majd nyárra is) feltétlen keressünk elő mindent, ami csillog, fénylik és ragyog. A mattság háttérbe szorul, nemcsak a szem- és szájsminkek esetén, de pofikánkat sem dívik már mattító púderrel lefojtani, helyette az enyhén vizes (dewy) hatás lesz népszerű, ami – figyelem! – nem keverendő össze a T-vonalban zsírtól csillogó bőrrel.

Ehhez választhatunk már célzottan ilyen finist adó alapozót is, bár épp a zsíros arcbőr esetén jobb, ha mindenki marad a már bevált típusnál, és csak az utolsó lépésben, mikor már a highlighter is a helyén van, a sminkfixálóval dobjuk rá a dewy hatást a remekműre, éppen annyira, amennyire az szükséges.

Megnézem
Összes kép (4)

Finoman az árnyakkal

Beleunt a világ az erős kontúrozásba, a pepecselősen készülő, vakolatnyi sminkek éltetésébe és mint olyat, meghagyja a színpad és kamerák világa számára. No és persze a Kardashian-típusoknak, szelfizzenek csak nyugodtan tovább az Instára. Mi többiek jobban tesszük, ha nem művire árnyaljuk arcunkat, hanem a bronzosítót, highlightert és pirosítót finom mozdulatokkal használjuk. Nyugodjunk meg, lesz látszata akkor is.

Megnézem
Összes kép (4)

Korallos tónusok

2019 színe az élő korall, ami sminkelési szempontból egy igen barátságos és sokrétűen felhasználható árnyalat. Olyannyira, hogy nagy eséllyel már eddig is ott volt mindenki színtárában, akinek a pinkes–narancsos árnyalat jól áll, hiszen rúzsokat, pirosítókat és szemfestékpalettákat is találhatunk részvételével. Ha unjuk a barnás nude színeket vagy a füstös szemeket, nappali sminkhez ideális választás a korall, némi csillámmal vagy kiegészítő színnel megbolondítva pedig bármikor bevethető partikra, esti eseményekre is.

Megnézem
Összes kép (4)

Drágakövek csillogása

A szemsminkek esetén jöhet minden, ami nemesen csillog, vagy metálosan fénylik. Ezüstök, aranyak, bronzok vagy épp rubinvörös, smaragdzöld és a topáz kékje is feltűnhet szemeinken – nincs az a szín, amiből ne találhatnánk most ragyogó változatot. Nappalra elég lehet egy kis szemzugba tett ezüstös szín is – akár highlighterünkből is pöttyinthetünk egy keveset –, de ha buliba készülünk, érdemes élni a csillámok erejével, pláne hogy pikk-pakk itt a fesztiválszezon, és az egész trend előveszi legvadabb formáját. Felkészülés indul!

Megnézem
Összes kép (7)

Ajkak a középpontban

A szájsminkek esetén is minden visznek a fénylő finisek: a csillámokkal dúsított és a magasfényű változatok egyaránt megtalálhatók, ez utóbbiak a legjobban a valódi vörös rúzsoknak áll a legjobban. Korábban betárazott matt ajakszínezőinket ezért érdemes lesz letesztelni, miként viselkednek egy kis szájfény, ajaklakk vagy más csillogásfokozó rátétek esetén.

Az olyan klasszikusok, mint a nude vagy a vörös rúzsok mellett a lila árnyalatokat lesz érdemes közelebbről is szemügyre venni. Lehet mályvás, bordós vagy szilvaszínű, ez már igazán csak ízlés kérdése, a trendbe, amelynek alapja a visszafogott, már-már natúr smink és az erőteljes rúzs párosítása, mind belefér.

Felröppentek a hírek afelől is, hogy a kilencvenes évekre jellemző barna rúzsok a nude színek sötétebb változataiként visszatérnek, és bizony a Moschino kifutóján láthattuk is ennek előjeleit. Mi csak azt reméljük, hogy 2019-ben szájkontúrceruzából már nem lesz divat három árnyalattal sötétebben választani hozzájuk, így az összkép jóval természetesebb lesz, mint hajdanán.

Megnézem
Összes kép (8)

Fotó: Getty Images