nlc.hu
Trend
Elárverezik Diana hercegnő ikonikus ruháját

Elárverezik Diana hercegnő ikonikus ruháját

John Travolta tündérmesének nevezte az élményt amikor találkozott vele.

Árverésre bocsátják Diana walesi hercegnő kék bársonyruháját, amelyet akkor viselt, amikor 1985-ben John Travoltával táncolt a washingtoni Fehér Házban.

A várakozások szerint a Victor Edelstein-ruha akár 350 ezer fontért (137 millió forintért) is elkelhet a december 9-i londoni aukción.

A hercegnő és Travolta a színész Szombat esti láz című filmjének zenéjére táncolt a Reagan házaspár által adott elnöki fogadáson. A 15 perces táncról készült képek bejárták az egész világot. Travolta tündérmesének nevezte az élményt.

A ruhát Diana hercegnő nagyon szerette, ő nevezte el Travolta-ruhának, és még három alkalommal nyilvánosan is viselte. 1997-ben, tragikus halála előtt két hónappal árverésre bocsátotta, és a befolyt százezer fonttal (40 millió forinttal) az AIDS-betegekkel foglalkozó jótékonysági szervezeteket támogatta.

A ruhát akkor Maureen Dunkel floridai üzletasszony vette meg, aki azonban 2011-ben csődbe ment, ezért áruba bocsátotta. Az estélyit 2013-ban 240 ezer fontért (94 millió forintért) vette meg egy brit férfi, hogy a felesége kedvében járjon.

Azóta nem fordult meg árverésen, most ismét a Kerry Taylor aukciósház kínálja eladásra.

(MTI)

(Kiemelt kép: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top