Trend

Sci-fi élőben: a Marvel filmek jelmeztervezője készítette a NASA új űrruháit

Amikor José Fernándezt, a Marvel filmek ismert jelmeztervezőjét először megkereste a NASA, eleinte nem is értette, pontosan hova is készülnének az új jelmezek: azt hitte, hogy a SpaceX egy új hollywood-i mozi címe.

A NASA és a SpaceX legújabb, szuper menő űrruháinak tervezője, José Fernández nevéhez nem semmi filmek jelmezei kötődnek, köztük például:

  • a Batman Superman ellen
  • az Amerika kapitány
  • a Polgárháború, stb.

José Fernández műveit és ismert filmes munkáit hosszan lehetne sorolni, aki legutóbb az amerikai Forbes magazinnak adott interjújában mesélt arról, hogyan készültek az új űruniformisok. Ekkor árulta el, hogy eleinte azt hitte, egy újabb, a SpaceX című szuperprodukció jelmezeinek tervezésére kérték fel.

Majd amikor kapcsolt, hogy tulajdonképpen a NASA-nak dolgozik, akkor is megmaradt a koncepció a fejében: az új űrruhákat viselő asztronauták nézzenek ki úgy, mint az igazi hősök.

A tervek valóban el is készültek és sikert arattak: Douglas Hurley és Robert Behnken űrhajósok valóban elmehetnének filmes szuperhősöknek is, akik a Dragon 2 fedélzetén hódítják meg a világűrt és mentik meg a bolygót.

Doug Hurley és Bob Behnken az új egyenruhában feszítenek - Fotó: Getty

A Marvel tervezője, José Fernández készített jelmezt a NASA űrhajósai számára.

(via)

További űrhíreink jelentkeznek: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top