nlc.hu
Trend

Ariana Grande mielőtt fiatal lett

Fel sem lehet ismerni a 15 éves Ariana Grandét a póthaja és a sok smink nélkül

Közhelyesen hangzik, de az énekesnő tényleg a szemünk előtt vált tinédzserlányból felnőtt nővé.

A popvilág egyik aktuális csillaga egy 27 éves, olasz felmenőkkel rendelkező, de floridai születésű énekesnő, akinek olyan lenyűgöző hangterjedelme van, hogy karrierje elején sokan Mariah Careyhez hasonlították. Ariana Grande neve ugyan az elmúlt pár évben lett csak igazán ismert, de már kisgyerekként nyilvánvaló volt, hogy neki a színpadon, a szórakoztatóiparban van a helye.

Ariana Grande először csak helyi színdarabokban játszott, majd 2008-ban, 15 évesen megkapta Charlotte szerepét a 13 című Broadway musicalben, és innen nem volt megállás. Egy évvel később, 2009-ben részt vett az ismert és népszerű gyerekcsatorna, a Nickelodeon V, mint Viktória című sorozatának castingján, és meg is kapta Cat Valentine szerepét, mely a színész-énekesnő leghíresebb szerepe lett. A sorozat 2010 márciusában debütált, és az első év után Grande úgy döntött, ideje a zene felé fordulni, hiszen ez az ő igazi hivatása.

„A színészkedés jó hobbi, szeretem, de a zene mindig is az első helyen állt az életemben.”

ariana grande akkor és most

Az énekesnő 2008-ban, a 13 című musical New York-i stábbulijában és a 2020-as MET-gálán (Fotó: Getty Images)

Miközben forgott a sorozat, Ariana Grande a Youtube-csatornáján sorra töltötte fel a feldolgozásokat, mint Adele, Whitney Houston vagy Mariah Carey. Hogy milyen tökéletesen tudja utánozni a legnagyobb dívákat, azt később is számtalanszor bebizonyította, 2015-ben például Jimmy Kimmel műsorában nyűgözte le a házigazdát és közönségét, majd 2016-ban a Saturday Night Live egyik szkeccsében brillírozott.

Ebben az évben jelent meg harmadik stúdióalbuma, a Dangerous Woman, amelyen olyan sztárokkal énekelt együtt, mint például Nicki Minaj vagy Macy Gray. Ugyan ez a lemez nem lőtt ki azonnal a Billboard lista első helyére, mint 2013-as debütáló albuma, a Yours Truly, de Ariana Grande csillaga messze nem volt leáldozóban, sőt következő lemezével, a 2018-as Sweetenerrel Grammy-díjat is nyert, a 2019-es Thank U, Next pedig még nagyobbat szólt, volt olyan hét, amikor a Billboard lista első három helyét az ő három slágere foglalta el, és a címadó dalhoz készült videóval Youtube-rekordot döntött, az ő klipjét nézték meg a legtöbbször 24 óra alatt. Igaz, sajnos azóta már nem ő a csúcstartó, hanem a BTS.

 

Ariana Grande életét több tragédia is beárnyékolta. 2017. május 22-én a Manchester Arénában tartott koncertje után nagy erejű robbantás történt a csarnok közelében, amelyben a merénylővel együtt 23 fő vesztette életét, többségében tinédzserek. A támadásban az énekesnő nem sérült meg, és 2017. június 4-én Manchesterben jótékonysági koncertet tartott számos világhírű énekessel, a bevételét pedig a merénylet sérültjei, illetve a halálos áldozatok hozzátartozói kapták meg. Egy évvel később, 2018. szeptemberében pedig drogtúladagolás következtében elhunyt volt barátja, Mac Miller, és sokan az énekesnőt hibáztatták a fiatal rapper haláláért.

Nem tudom elhinni, hogy már nem vagy itt. Nagyon sokszor beszéltünk róla. Nagyon mérges és szomorú vagyok. Nem tudom, hogy mit tegyek. Nagyon sokáig te voltál a legkedvesebb barátom. Mindentől függetlenül, nagyon sajnálom, hogy nem tudtam megoldani vagy elvenni a fájdalmat. Tényleg akartam. A legkedvesebb, legédesebb lélek démonokkal, aki soha nem érdemelte ezt. Remélem, most már rendben vagy. Nyugodj békében!

– írta Grande az Instagramon.

Az énekesnőt nem csak csodálatos hangjáról lehet felismerni, mondhatjuk úgy, igazi stílusikon lett. Ugyan a V, mint Viktória miatt vörösre festett haj, majd az egykor igazi ismertetőjegyének számító nyuszifülek is már a múltba vesztek, azt senki nem veheti el tőle, hogy oversize pulóverek és combcsizmák, illetve a méteres (mű)copf neki köszönhetően lett igazán trendi. És aki akarja, akár olyan illata is lehet, mint neki: Ariana Grande, aki nem mellékesen 2019-ben a Givenchy-arca lett, ugyanis több parfümöt is piacra dobott már, idén jelent meg a hatodik illata, az R.E.M.. Természetesen a zene sem szorult nála háttérbe, 2020. október 30-án ugyanis megjelent új stúdióalbuma, a Positions, és ahogyan számítani lehetett rá, az első kislemez azonnal az amerikai toplista első helyén landolt.

Ariana Grande
Megnézem
Összes kép (8)

Akkor és most!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top