nlc.hu
Trend

Trendi tépett frizurák

Kiknek áll jól a tépett haj? Tedd! Ne tedd!

Régóta gondolkodsz egy menő tépett fazonú frizurán? Máris mutatjuk, hogy mik az előnyei, és, hogy kik azok, akik számára különösen jó választás!

Tévhit, hogy csak a hosszú haj a lehet nőies. A rövid haj is nagyon szexi, de mindkét esetben érdemes tépett fazont választanod, ugyanis újra divatba jött, ráadásul számtalan előnye is van. A tépett frizurák egyébként az elmúlt évtized kivételével szinte mindig divatosak voltak, gondoljunk csak a 90-es években hódító Rachel frizurára, vagy bármelyik tinisztár hajára a 2000-es években.

Jennifer Aniston Rachel frízurája

Az imádott Rachel frízura (Fotó: NBC)

Ezért előnyös a tépett fazon

A tépett fazon nemcsak, hogy divatos, de praktikus előnyei is vannak, méghozzá vékony és  vastag szálú haj esetén egyaránt. Vastag szálú haj esetén a tépett haj nagy előnye, hogy a hajtömeg csökken, ezáltal pedig könnyedebb és légiesebb lesz a frizura, nem lapul le, nem tud kucsmaszerűvé változni. Dús hosszú haj esetén pedig azért előnyös, ha tépett a vége, mert ez esetben a haj nemcsak lóg, hanem magától felveszi a legoptimálisabb formát. A  vastag szálú hajat pedig pont, hogy vastagabbnak láttatja a megtépett fazon.

Tépett haj félhosszú fazonban

A tépett fazon egészen rövid, rövid, félhosszú és hosszú hajnál is előnyös (Fotó Pexels)

A tépett frizura buktatói

Érteni kell hozzá

Bár ez minden frizura esetében fontos, mert egy jó fodrász új embert tud faragni a vendégből, de a tépett hajaknál különösen. Olyan fodrászt válassz, aki érti a dolgát. Tudnia kell, hogy a vastag szálú haj mitől fog megfelelően beállni. Vékony szálú haj esetén pedig meg kell találni az egyensúlyt, a túlzottan tépett frizurától ugyanis még kevesebbnek tűnhet a haj.

Tépett fazon rövid haj

A tépett frízura karaktert ad az arcnak (Fotó: Pexels)

Fontos a hajápolás

Ha tépett frizurát választasz, nagy gondot kell fordítanod a hajápolásra, a hajvégek ugyanis könnyen kiszáradnak. Ezt leginkább tápláló olajos hajvégápolóval kerülheted el.

Tépett rövid frízura

A tépett fazon a hullámos fürtöknek is jót tesz (Fotó: Pexels)

Gyorsan változik a forma

Érdemes számításba venni, hogy egy tépett frizura formája gyorsan változik, ahogy nő a hajad, ezért gyakori hajvágást igényel. Fontos, hogy rendszeresen beiktass egy-egy frissítő vágást. És a rövid tépett frizuránál nem játszik az a vészmegoldás sem, ami a hosszúnál igen, hogyha nem oké, egyszerűen összefogod lófarokba.

A tépett frizura arcformához igazítva

Nem elég, ha csak kinézel egy képről egy neked tetsző fazont, kiemelten fontos, hogy a frizurád passzoljon az arcformádhoz, így tudod elérni a legoptimálisabb hatást.

  • Kerek arcformánál a tépett rétegek áll alatt kezdődjenek. Ne válassz olyan frizurát, ahol a fej két oldalán plusz volumen keletkezne, ez ugyanis tovább szélesíti az arcot. Ha frufrut szeretnél, oldalfrufrut válassz, ez a legelőnyösebb kerek archoz. Még menőbbé teheted, ha az is tépett fazonú lesz.
  • Hosszúkás arcformánál az arc szélesítése a cél, ezért ilyenkor a rövidebb, tépett fazonok előnyösek, kerüld azonban a fejtetőn volument adó néhány centis rétegeket, mert ezek nyújtják az arcod.
  • Szív alakú arcforma esetén a legjobb, ha a rétegek az arctól elállnak, nem pedig körülölelik. Az állnál kezdődő rétegek is optimálisak, ezek ugyanis segítenek az állkapocs vonalának szélesítésében és kiegyensúlyozzák a homlokot.
  • Ovális arcformánál nincs szabály, ez a Jolly Joker.
Hosszú haj tépett végekkel

A tépett végek formát adnak a hosszú, dús hajnak (Fotó: Pexels)

Még több cikk frizura témában:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top