Trend

Könnyen kezelhető, nőies frizurák jönnek divatba – őszi frizuratrendek

Frizuradivat ennél lazább már nem is lehetne.
Könnyen kezelhető, nőies frizurák jönnek divatba - őszi frizuratrendek

Számos dolog befolyásolja egy szezon frizuradivatját, dizájnerek, trendszetterek, a közösségi média kisebb-nagyobb arcai egyaránt odateszik magukat, mikor arról van szó, miként formázzuk hajunkat. Olyan azonban már régen volt, hogy a hajtrendeket egy világjárvány rángassa madzagon, most mégis ez történt. Az elmúlt hónapok eseményei, a világszintű otthonmaradás tovább lazította az elvárásokat afelől, milyen is egy jól belőtt frizura, de pánikra semmi ok, szuper variációkban érkeznek a nagy frizuraklasszikusok.

Hosszú frufru

Létét alakíthatja többheti elmaradásunk a fodrásztól, de direkt is akarhatjuk, hogy Dua Lipa nyomdokaiba lépve szemünkbe hulló tincsekkel övezzük arcunkat. Formázása látszólag minimális, az egész hajtömeget és a frufrut is elég lazán, ujjainkkal átfésülve megszárítani – akkor, ha éppen olyan vastagságú, éppen olyan erősségű a hajad ami a kívánatos, és a természetes hullám sem sprőd kóccá áll össze a fejeden. Ha mégis, akkor egy körkefét jobb, ha kezed ügyébe tartasz hajszárításkor és az sem baj, ha egy kis hajhabbal rögzíted azt a természetes esést.

Minimál hajdíszek

Míg 2019 a tonnányi hajcsattól fénylett, addig az idei ősz már megunta a dolgot és úgy döntött, a mennyiség helyett a minőségre megy rá. Elég lesz egy, de annál szebb hajcsatot tenni a hajunkba, a fent említett hosszú frufru rajongói számára pedig csinosan praktikus megoldás, ha időnkét eltűrnék hajukat. 

Pixie frizura

Praktikussági szempontok vezérelték az egészen rövidke hajak népszerűségugrását, pedig a pixie frizurák alapjáraton is üde, fiatalos és nagyon divatos hajaknak számítanak. Viselhetjük enyhén borzosan vagy fejünkre lapítva (egy kis tincses jelleget ujjunkkal és némi hajformázóval azért vigyünk bele), sőt, ha van kedvünk, egy szép csattal is feldobhatjuk, egyáltalán nem csak a hosszú hajúak kiváltsága a hajdísz. Zoe Kravitz a téma koronázatlan királynője, de Charlize Theron vagy Osvárth Andrea neve is gyorsan eszünkbe juthat.

Bubi frizura

A bubi több hajhosszban is népszerű, vágass fül alá érőtől a long bobig bármit, az divatos lesz. Kedvelt változat, ha a teljes hajtömeg egy hosszúságra van vágva, lépcsőzetesség nélkül, különösen egyenes hajnak ad plusz modernséget a pengeélesen végződő hajhossz. A természetesség divatos, formázásnál próbáld megőrizni a laza hatást akkor is, ha szögegyenes hajadba szeretnél körkefével vagy hajgöndörítő készülékkel belevinni néhány kis hullámot.

Masnik

Divatban maradnak a masnik, copfosoknak szinte kötelező kipróbálni, hogyan áll, ha vékonyka szalag ékesíti a frizurát. Kerülhet a copf tarkóhoz vagy a nyolcvanas évek stílusában egészen magasra is, sőt, masnizni akkor is ér, ha csak a felső hajtömeget fogjuk össze. Egyet azonban teszteljünk le: melyik az a masniméret, ami passzol a mi hajhosszunkhoz és hajtípusunkhoz.

Díszes copfok

Nem kell bonyolult megoldásokra gondolni, azonban ha egészen hosszú a hajad, a sima lófarkas viseletnél lehet egy fokkal merészebbet álmodni. Ehhez elég, ha a copf hosszát több helyen összefogod akár hajgumikkal, akár kicsi szalagokkal, vagy készíts sima hármas fonatot a copfból, az mindenkinek megy.

Búbos frufruk

Picit a nyolcvanas éveket idézheti a frizura, az íves kialakítás, a nem túl dús, mégis látványos hajtömeg. Szerencsére tonnányi lakkal immár nem kell rögzíteni az eredményt, az azonban tényleg divatosnak számít, ha a frufrunak van egy kis klasszikus bája. Nagyon nőies hajviselet, illik hozzá a hullámos hajtömeg, a nagy lobonc, a fodros ruhák és virágok.

Inspirálódj a street style trendekből is, érdemes!

Lazán megkötött copf masnival
Megnézem
Összes kép (15)

Egy kis segítség otthoni frizurakészítéshez

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.