nlc.hu
Trend

2020 vörös szőnyeges ruhái

Ezek voltak 2020 leglenyűgözőbb vörös szőnyeges ruhái

Parádés ruhák a vörös szőnyegről, egy legkevésbé sem parádés évből...

A koronavírus-járvány miatt idén a vörös szőnyeges események nagy része is elmaradt, köztük az év divat szempontjából legmeghatározóbb rendezvénye, a MET-gála. A január-februári díjátadó-szezon viszont még a pandémia kitörése előtt lezajlott, illetve a körülményekhez igazított formában az év későbbi szakaszában is megrendeztek még néhány gálát, így ha nem is a szokásosan bőséges felhozatalból, de idén is összeválogattuk az esztendő 13 leglenyűgözőbb vörös szőnyeges ruháját.

Zoey Deutch

Zoey Deutch a Golden Globe-gálán (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A január eleji Golden Globe-gála ruhaversenyét szerintünk Zoey Deutch nyerte kanárisárga overalljával. A kreáció ránézésre akár egy vintage darab is lehetett volna a hetvenes évekből, valójában azonban a Fendi divatház 2019-20-as őszi-téli Couture kollekciójából való, ebben a színben pedig direkt a színésznő megrendelésére készítették el.

Zoë Kravitz

Zoë Kravitz a Golden Globe-on (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

Zoë Kravitz szintén nem épp tipikusnak mondható öltözékben jelent meg az idei Golden Globe-on, és milyen jól tette. Korunk egyik legsokoldalúbb trendszettereként prezentálta, hogyan is kell mesteri módon viselni a mintás mintással trendet.

Billie Eilish

Billie Eilish a Grammy-gálán (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Billie Eilish ebben a bő szabású Gucci szettben jelent meg az idei Grammy-díjátadón, melyhez a divatház egy védőmaszkot is készített a számára. 2020. január 26-át írtunk ekkor, Kínában már tombolt a koronavírus-járvány, ám messzinek tűnt és arra, ami néhány héttel később bekövetkezett, még csak nem is gondoltunk. Az énekesnő sem a vírus miatt viselte ezt az öltözéket, hanem azért, mert ezzel szerette volna kifejezni, hogy a teste csak és kizárólag az övé. Visszatekintve azonban az outfit mintha magát a katasztrofális 2020-as évet vetítette volna előre.

Jameela Jamil

Jameela Jamil a Grammyn (Fotó: Axelle/Bauer-Griffin/FilmMagic)

A metálkék lapocskák, a tüll sávval megszakított szoknya és a szabás együtt tette igazán zseniális darabbá Jameela Jamil Grammy-ruháját, melyet Georges Chakra libanoni dizájner tervezett. A luxusruha alatt a színésznő egy 52 dolláros (vagyis nagyjából 15 ezer forintos) ASOS csizmát viselt. 

Ariana Grande a Grammy-n

Ariana Grande a Grammyn (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Giambattista Valli gigatüllruhái szinte kötelezően bukkannak fel a különféle gálákon, az idei Grammyn például Ariana Grande viselt egy egész estét betöltő kreációt az olasz tervezőtől, melyben valahogy úgy festett, mint egy viharfelhő. Egy igazán pazar viharfelhő. 

Katalin hercegné és Vilmos herceg

Katalin hercegné és Vilmos herceg a BAFTA-gálán (Fotó: Jeff Gilbert – WPA Pool / Getty Images)

A Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) díjátadójának szervezői idén azt kérték a meghívottaktól, hogy a környezettudatosság jegyében viseljenek vintage vagy kölcsönzött ruhát, esetleg valami olyat, amit már korábban is láthattunk rajtuk. A résztvevők többsége azonban ezzel nem törődött, és a szokásos rutint követve vagy személyre szabottan csináltatott ruhát az alkalomra vagy valamelyik luxusdivatház legújabb kollekciójából választott. Nem úgy Katalin hercegné, aki a női hírességek közül egyedüliként vállalta be a ruhaismétlétlést: ezt az arany-fehér Alexander McQueen estélyit ugyanis 2012-ben, a hercegi pár malajziai látogatásán is viselte már. A kreáció azóta egyébként semmit sem veszített szépségéből.

Renée Zellweger

Renée Zellweger a BAFTA-gálán (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

Bár a környezettudatosságra vonatkozó dress code-nak a legkevésbé sem felelt meg Renée Zellweger BAFTA-ruhája, azért még itt a helye a top 10-ben. A sápadt rózsaszín Prada szaténruha és az azonos anyagú cipő minden milliméterében tökéletes volt és bizonyította, hogy a színésznő sokkal jobb érzékkel választott stylistot, mint plasztikai sebészt.

Jodie Turner-Smith

Jodie Turner-Smith a BAFTA-gálán (Fotó: Stephane Cardinale – Corbis/Corbis via Getty Images)

Jodie Turner-Smith hét hónapos terhesen, ebben az igencsak látványos Gucci estélyiben vonult a BAFTA vörös szőnyegén. A kreáció akár még sok is lehetett volna, azonban a színésznő a szó legszorosabb értelmében véve ragyogott benne, és a kisugárzása bőven elbírta a retinaszaggatóan napsárga árnyalatot és a flittereket.

Scarlett Johansson

Scarlett Johansson az Oscar-gálán (Fotó: Getty Images)

Az Oscar de la Renta divatház tervezői álmodták meg ezt a láncos fűzőből és ezüstfényű selyemszoknyából álló kreációt, mely egészen pontosan annyi volt, ami Scarlett Johansson testére és az Oscar-gála vörös szőnyegére kívánkozott. 

Janelle Monáe

Janelle Monáe aaz Oscar-gálán (Fotó: Amy Sussman/Getty Images)

Janelle Monáe szintén ezüstben érkezett az idei Oscarra, mégpedig egy Ralph Lauren kreációban, melyben akár a Csillagok háborúja tetszőlegesen kiválasztott epizódjában is elvegyülhetett volna. A kapucnis estélyit 168 000 darab Swarovski kristály díszítette, melyeket egyesével, kézi munkával (!), mintegy 600 óra leforgása alatt applikáltak a ruhára a divatház szakemberei. Önmagában már ez is elismerést érdemel.

Natalie Portman

Natalie Portman az Oscaron (Fotó: Steve Granitz/WireImage)

Natalie Portman Oscar-szettje drámaian elegáns volt, ám még fontosabb volt az üzenet, melyet közvetített. A köpeny szegélyébe ugyanis Greta Gerwig (Kisasszonyok), Lorene Scafaria (A Wall Street pillangói), Lulu Wang (A búcsú), Melina Matsoukas (Queen & Slim), Kasi Lemmons (Harriet), Marielle Heller (Egy kivételes barát) és Alma Har’el (Honey Boy) nevét hímezték arany betűkkel, vagyis azokat a női rendezőkét, akik bár kiemelkedőt alkottak, mégsem jelölték őket idén Oscar-díjra. 

Lady Gaga

Lady Gaga az MTV VMA-n (Fotó: Kevin Winter/MTV VMAs 2020/Getty Images for MTV)

Az MTV Video Music Awards volt az első jelentős díjátadó, melyet a világjárvány kitörése után megtartottak, igaz, nem épp a megszokott formában. A gála ugyanis nem egy központi helyszínen és közönség előtt zajlott, hanem New York több különböző pontján, szabadtéren, a produkciók többségét pedig előre rögzítették. Bár a sztároknak volt lehetőségük vörös szőnyeges vonulásra is, ezzel viszonylag kevesen éltek. Lady Gaga viszont gyakorlatilag elvitte a hátán az egész eseményt, melynek során – a színpadi produkcióival együtt – összesen kilenc különféle öltözékben láthattuk. A vörös szőnyeges szettje a New York-i AREA terveződuó kreációja volt, melyet a MTV VMA szobrocskája, az ezüst Moon Person ihlette. Az orrot és szájat eltakaró védelem itt egy áttetsző sisak formájában valósult meg.

 

Az idei Emmy-díjátadót javarészt virtuális körülmények között rendezték meg, a sztárok többsége az otthonából jelentkezett be az eseményre. Kerry Washington a háza udvarán rendezett privát Emmy-partit, ahová néhány kollégáját és barátját hívta meg csupán. Az összejövetelre azonban ugyanúgy felöltözött, mintha a vörös szőnyegen vonult volna végig: leopárdmintás, rojtos-flitteres Dolce & Gabbana estélyijében valóban sikerült kihoznia a lehető legtöbbet a helyzetből.

Az előző évek a vörös szőnyegen:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top