nlc.hu
Trend
2021-es divat

5 dolog, ami biztosan divatos lesz 2021-ben

A divatipar már felkészült 2021-re. A most következő öt irányzat várhatóan mindent visz majd idén.

Szürke és sárga

A Pantone Intézet december elején jelentette be, hogy 2021-nek nem csupán egy, de két hivatalos trendszíne is lesz: PANTONE 17-5104-es Ultimate Gray, vagyis az alap szürke, valamint a PANTONE 13-0647-es Illuminating, azaz a világító sárga. A szürke szín a szilárd, megbízható alapokat, az ellenálló képességet, a kitartást és a nyugalmat szimbolizálja, míg a sárga az energiákat és a reményeket. A Pantone által megjelölt tónusokon felül a szürke és a sárga más árnyalatai is divatosak lesznek azonban, külön-külön is, egymással kombinálva pedig különösen. 

Szürke-sárga

Lanvin, Karma (Fotók: Getty Images)

Sikkes-sportos

Az évek óta népszerű athleisure trend sem 2021-ben megy ki a divatból. Sőt! Az irányzat igazán elegáns csavart kap az idei kollekciókban: a sportos holmikat kifejezetten menő lesz sikkes ruhákkal és kiegészítőkkel kombinálni, például csipkés, pörgős szoknyához simán felvehetünk majd melegítőfelsőt. Mindemellett azok a ruhadarabok is divatosak lesznek, melyeken egyidejűleg jelennek meg a sportos és az elegáns jegyek, akár stílusban, szabásban, anyaghasználatban.

Sikkes-sportos

Miu Miu, Chanel (Fotók: miumiu.com/Getty Images)

Patchwork

A patchwork stílus ugyan már 2020-ban visszatért, azonban a trend igazán a 2021-es év folyamán fog kibontakozni és talán olyan magasságokba jutni, ahol utoljára a kilencvenes években járt. A tetőtől talpig pathwork darabokból álló outfitek is beleférnek majd, ahogy az a Dolce&Gabbana kifutóján például már látható volt, de az irányzat visszafogottabb formában – egy szettben csak egy patchwork holmi – is legalább ennyire divatos lesz. 

Patchwork

Dolce&Gabbana, Max Mara (Fotók: dolcegabbana.com/Getty Images)

Tengeri minták

Az év kedvenc mintái a tengerhez köthető printek lesznek. Csigák, kagylók, halak és más vízi lények díszelegnek majd a ruháinkon, ahogy például a Versace és Stella McCartney tavaszi-nyári kollekciójában. Mindemellett divatos lesz a pikkelyminta, de az olyan vízhez köthető elemek is, mint például a halászhálót imitáló ruhaanyagok.  

Tengeri minták

Versace, Stella McCartney (Fotók: Getty Images/Stelly McCartney)

Vállhangsúlyos sziluettek

A válltömések több éve  igyekeznek visszatérni a divat fősodrába, 2020-ban pedig a válltöméses pólók olyan népszerűségre tettek szert, ami talán meghozta az áttörést. 2021-ben az irányzat tovább erősödik majd, a vállhangsúlyos sziluettek a streetwear vonalon ugyanúgy jelen lesznek, mint az elegánsabb formálisabb öltözködésben. 

Válltömések

Fendi, Balmain (Fotók: Getty Images)

Még több 2021-es trend:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top