nlc.hu
Trend

Jocelyn Wildenstein plasztikafüggő

80 évesen sem áll le a plasztikával Jocelyn Wildenstein, a Macskanő

A Macskanő néven is emlegetett Jocelyn Wildenstein a mai napig is következetesen tagadja, hogy plasztikáztatna. A külseje azonban finoman szólva is árulkodó...

Jocelyn Wildenstein volt talán az első olyan személy, aki azzal szerzett magának világhírnevet, hogy horrorisztikus külsőt plasztikáztatott magának. Bár egyre többen és egyre lelkesebben haladnak a nyomdokain, a Macskanő néven is emlegetett, 80 éves asszonnyal a mai napig sem könnyű felvenni a versenyt a bizarr fizimiskát illetően. De hogy jutott el idáig?

Jocelyn Wildenstein

Jocelyn Wildenstein (Fotó: Noam Galai/Getty Images)

A férje miatt kezdte

Jocelynnys Dayannys da Silva Bezerra Périsset 1940. augusztus 5-én született Svájcban.  A szerelmi élete finom szólva is kissé zavaros. 17 évesen kezdett randevúzni Cyril Piguet producerrel, később új párjával,  Sergio Gobbi filmessel Párizsba költözött. 1977-ben pedig már egy afrikai szafarin utazgatott, amikor egy szaúdi fegyverkereskedő barátja bemutatta a dúsgazdag műkereskedő Alec N. Wildensteinnek, akivel egy évvel később már összeházasodott és két gyermekük született. Barátai nyilatkozatai szerint nagyjából egy éve voltak házasok, amikor a férje megjegyezte Jocelynnek, hogy a szemei táskásnak tűnnek, a nő ekkor kezdett plasztikáztatni. Innentől kezdve nem volt megállás: újabb és újabb beavatkozásokat végeztetett, hogy a férje kedvére tegyen. Fiatalkori képet egyébként alig találni róla, ide kattintva azonban megnézhetsz egy fotót, melyen állítólag ő látható, még a – viszonylag – eredeti külsejével.

Jocelyn Wildenstein

Így nézett ki a kilencvenes években (Fotó: Keith Butler/Getty Images)

Az asszony a kilencvenes évek második felében lett híres, egyrészt akkor még viszonylag ritkaságszámba menő, extrém módon plasztikázott külsejének, másrészt pedig zajos válásának köszönhetően. Egy nap közös hálószobájukban találta a férjét egy 21 éves orosz modellel, majd egy pisztoly is előkerült, végül a férj egy éjszakát az őrszobán töltött. 1997-ben indították el a válást, mely 1999-re zárult le, a bíróság pedig 2,5 milliárd dollárt, illetve az azt követő 11 esztendőre évi 100 millió dolláros járadékot ítélt meg az asszonynak, azzal a kikötéssel, hogy a pénzből nem költhet további plasztikára. Nem úgy tűnik azonban, hogy ezt betartotta volna…

Jocelyn Wildenstein

2003-ban (Fotó: Profimedia)

2003-ban ismerkedett meg a nála 27 évvel fiatalabb Lloyd Klein divattervezővel, akivel hosszabb-rövidebb kihagyásokkal, de azóta is egy párt alkotnak. 2016 decemberében azzal kerültek be a lapokba, hogy Wildenstein egy ollóval megtámadta a párját. Néhány hónappal később viszont már arról szóltak a hírek, hogy a férfi eljegyezte őt, igaz, az esküvőt azóta sem tartották meg. Tény azonban, hogy a mai napig is együtt vannak, a múlt hónapban például Miamiban bukkantak fel.

Jocelyn Wildenstein

Jocelyn Wildenstein és vőlegénye, Lloyd Klein (Fotó: Grant Lamos IV/Getty Images)

2018-ban arról szóltak a hírek, hogy Jocelyn Wildenstein a féktelen költekezés következtében csődbe ment és barátok, rokonok támogatásaiból kénytelen élni. Bár a jelenlegi pénzügyi helyzete nem ismert, azonban a fotóit elnézve úgy tűnik, szépészeti beavatkozásokra azért továbbra is futja neki…

Jocelyn Wildenstein

Jocelyn Wildenstein 2020-ban (Fotó: Profimedia)

Következetesen tagad

Ő maga, illetve a párja is következetesen tagadja ugyanakkor, hogy plasztikáztatott volna valaha. „Nem értem a sajtó miért hívja Macskanőnek, mert Jocelyn mindig így nézett ki. Soha nem tett semmit azért, hogy megváltoztassa az arcát. Vannak róla képeim 16 éves korából, amelyeken pontosan ugyanúgy néz ki, mint ma” – nyilatkozta róla Lloyd Klein.  

Amikor Wildensteint egy interjújában a plasztikáról kérdezték, azt állította, hogy nem annak, hanem svájci származásának köszönheti különleges arcvonásait. „Ha megnézed az anyámat, akkor neki is ilyen volt a szeme. Úgy örököltem, mintha rám ragasztották volna. De az afrikai barátaim, vagy azok, akik 17, 20, 23 éves korom óta ismernek, ők is tanúsíthatják. Nincs mit bizonyítanom. Nem is érdekel” – fogalmazott.

Mi lett velük?

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top