nlc.hu
Trend

Ő az első női bíró férfi focimeccsen Angliában

Rebecca az első női játékvezető, aki egy férfi labdarúgó-mérkőzésen vezetett meccset Angliában

A nagy eseményre a hétfői Harrogate-Port Vale találkozón került sor. Először volt női játékvezetője egy férfi labdarúgó-mérkőzésnek Angliában.

A játékvezetői testület vezetői, Mike Riley és Mike Jones az egész szezonban nyújtott jó teljesítménye miatt bízták a 37 éves Rebecca Welch-re a negyedosztályú (League Two) találkozót, amit a vendégek nyertek meg 2-0-ra. Egy női bíró, Amy Fearn már vezetett férfimérkőzést Angliában, de a 2010-es Coventry City-Nottingham Forest másodosztályú találkozón csupán beugró volt az utolsó húsz percre a játékvezető sérülése miatt – írja az MTI.

Rebecca Welch a Harrogate-Port Vale találkozón (fotó: Nigel French/PA Images via Getty Images)

Rebecca Welch a Harrogate-Port Vale találkozón (Fotó: Nigel French/PA Images via Getty Images)

Welch – aki a 2017-es női kupadöntőn bíráskodott a Wembley Stadionban – a hétfői megbízatását pályafutása legnagyobb sikerének nevezte, és megjegyezte: amikor 11 évvel ezelőtt úgy döntött, hogy játékvezető lesz, el sem tudta képzelni, hogy hazájában ő lesz az első nő, aki férficsapatok mérkőzését dirigálhatja. Korábban a Nemzeti Egészségügyi Szolgálat (NHS) munkatársa volt, és azt tervezi, visszatér ugyanoda, amikor befejezi játékvezetői karrierjét.

Nők, akik elsők voltak:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top