nlc.hu
Trend

A leggyakoribb tetoválások

Ezek a leggyakoribb tetoválások

Nem szeretnél „tucat” tetkót viselni? Akkor a most következő mintákat inkább ne varrasd magadra!

Egy kanadai kozmetikai cég, a Zensa megbízásából készült kutatásban 20 ezer, #tattoo hashtag alá feltöltött fotót vizsgáltak meg az Instagramon és ez alapján állították össze a leggyakoribb tetoválások toplistáját. A lista élén a rózsát ábrázoló tetkók végeztek, 7,8 százalékkal, míg a második helyre az idézetes tetoválások kerültek, 5 százalékkal. Alig fél százalékkal lemaradva a harmadik leggyakoribb motívum a koponya lett. A top 10-be bekerültek még a pop art és a madaras tetkók, a szöveggel kombinált képek, a kézírásos, a biomechanikus, illetve a képregényes, valamint a törzsi mintás tetoválások is.

Rózsák és koponyák tetoválás

Rózsák és koponyák (Fotó: Getty Images)

A tágabban vett kategóriák vizsgálatakor az állatos tetoválások végeztek az élen: ezen belül legfelkapottabbak a kígyók, a halak és a macskák, de szarvast, farkast, baglyot, tigrist, kutyát és oroszlánt is rengetegen varratnak. A kilencvenes évek első számú kedvence, a delfin viszont már közelítőleg sincs ott a leggyakoribb minták között. Az állatos témák után a szöveges, a virágos, majd a művészeti alkotásokat ábrázoló tetkók következnek a sorban.

Madaras tetoválás

A madaras tetkó is gyakori (Fotó: Getty Images)

A nem személyre szabottan megtervezett, hanem „tömeggyártott”, katalógusból választható tetoválások között a cuki – például kismadaras, szivecskés – minták a legnépszerűbbek, majd a szépséget jelképező – például pillangós – motívumok következnek, ezután a szemek, a horror, illetve a tengerészes szimbólumok következnek. 

A családi vonatkozású tetoválások közül a gyerekfotó-tetkók a leggyakoribbak 27 százalékkal, míg az anya tiszteletére varratott képes vagy szöveges tetkók állnak a második helyen, ezután jönnek az anya-lánya, illetve a testvérekre utaló motívumok. Az apás tetoválások ugyanakkor meglepően ritkák.

Anya tetoválás

Anya (Fotó: Getty Images)

Felmérték azt is, hogy az Instagram felhasználói leginkább mely testrészeiken viselnek tetoválást. Ez alapján messze a leggyakoribbak (27,5%) az alkartetkók, amit a bicepsz (13,4%) és a váll (8,8%) követ. Ezek után jön a mellkas, a lábszár, a hát felső része, a kézfej, a comb, a csukló, végül a tricepsz.

A kutatás rámutatott arra is, hogy a tetoválásokat leginkább filter nélkül érdemes megmutatni a közösségi oldalon, ugyanis ezeket a képeket lájkolják a legtöbben. A #tattoo után a leggyakrabban az #ink és az #inked hashtageket használják a tetoválásaikról készült képek alatt, de a #art hashtag is gyakran előfordul.

Olvass még a tetoválásokról!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top