nlc.hu
Trend

Drogtúladagolás miatt meghalt a rapper DMX

50 éves korában meghalt DMX, a rapper

A zenész nemrég drogtúladagolás miatt kómába esett.

Egy komoly szívrohamot követően a kórházban meghalt DMX, polgári nevén Earl Simmons, aki a kilencvenes évek végén, a kétezres évek elején járt karrierje csúcsán – olvasható a WTOC amerikai tévécsatorna weboldalán.

A rapper még április másodikán, drogtúladagolás miatt került kórházba, ahol az intenzív osztályra szállították, miután kómába esett. Újra is kellett éleszteni, mivel pedig körülbelül fél órán keresztül próbálkoztak ezzel, az oxigénihányos állapot miatt súlyos agykárosodást is szenvedett. Már akkor közölték, hogy rendkívül csekély esélyei vannak a felépülésire.

DMX 1992-ben adta ki első kislemezét, a Born Loser című korongot, két évvel később pedig már olyan nevek mellett tűnt fel, mint Jay Z, Ja Rule vagy LL Cool J. Első albuma, a Dark and Hell is Hot 1998-ban jelent meg, a kiadást követő első héten pedig már több mint negyedmillió példányban kelt el – csak az Egyesült Államokban ötmillió darabot adtak el a lemezből. Munkásságáértz háromszor jelölték Grammy-díjra.

50 évesen meghalt DMX

Earl “DMX” Simmons (1970 – 2021)

Kisebb sikerrel a filmezéssel is megpróbálkozott, a Rómeó vérzik című dráma volt a legnagyobb siker, amiben szerepelt, 2006 után azonban jellemzően kisebb költségvetésű, főleg csak DVD-n kiadott alkotásokban tűnt fel.

A rapper már tinédzser kora óta küzdött kábítószerfüggőséggel, de a törvénnyel is többször került összeütközésbe. 2004-ben letartóztatták, mert szövetségi ügynöknek adta ki magát, terepjárójával pedig áthajtott a New York-i Kennedy repülőtér egyik biztonsági kapuján. 2008-ban kábítószerbirtoklás miatt tartóztatták le, ekkor azonban állatkínzással is megvádolták.

2010-ben egy év börtönre ítélték, miután megszegte a próbaidejét. Ezt követően többször is drogrehabilitáción vett részt, amelyet követően azt állította, végleg leszámolt a függőségével. Ennek ellenére 2016-ban már egyszer újra kellett éleszteni, amikor eszméletlenül találtak rá egy szálloda parkolójában.

DMX-nek élete során összesen 15 gyereke született, emiatt 2013-ban csődöt jelentett, mert azt mondta, nem tudja kifizetni a gyerektartás költségeit.

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top