nlc.hu
Trend

Zsákruha divat

Így hordd a zsákruhát, hogy ne tűnjön zsáknak!

A zsákruhának, nevével ellentétben nem feltétlenül kell úgy állnia rajtad, mintha zsákot húztál volna magadra...
Így hordd a zsákruhát, hogy ne tűnjön zsáknak!

A zsákfazonú, illetve oversize ruhadarabok egy évtizede stabilan jelen vannak a divat fősodrában, az elmúlt másfél évben pedig érthető okokból minden korábbinál felkapottabbak lettek ezek a kényelmes, laza kreációk. Ha ma bemész bármelyik fast fashion boltba, azt fogod tapasztalni, hogy az ott kapható ruhák igen jelentős része kifejezetten bő szabású. Az ilyen holmik előnyeként és hátrányaként is említhető, hogy elrejtik a valós testalkatot — annak esztétikumát és esetleges tökéletlenségeit is beleértve. Bármilyenek legyenek is a tényleges adottságaink, azokra optikailag garantáltan rápakolnak néhány ruhaméretet, illetve plusz kilót, és ha nem vigyázunk, slampossá tehetik a megjelenésünket. Persze a zsákruhák viselhetők kimondottan stílusos módon is. Megmutatjuk, hogyan…

Övek

A zsákruha „formázásának” leginkább kézenfekvő módja, ha övvel viseled. A derék vonalának hangsúlyozásával a bő fazon többé-kevésbé a homokóra sziluettet kap. A ruha szabásától, illetve az anyag jellegétől, esésétől is függ persze, hogy mennyire. Egy könnyedebb, lágyabb anyagú, inkább egyenes vagy csak enyhén bővülő darab esetében egyszerűbb dolgod van, akár egy egészen vékony öv is elegendő lehet. Viszont ha az anyag vastagabb, merevebb és/vagy a szabás nagyon bő, figyelni kell arra, hogy az öv felcsatolása után szépen, egyenletesen elrendezgesd a ruha ráncait. 

Így hordd a zsákruhát!
Megnézem
Összes kép (5)

Sikkes kiegészítők

A zsákruhákat persze öv nélkül is sikkes viseletté teheted, ha azokat elegáns kiegészítőkkel kombinálod. Ilyenek a tűsarkú cipők, a dekoratív táskák, vagy a látványos, mégis ízléses ékszerek. Az ilyen outfitek esetében a ruha lazaságát a szett többi elemének kifinomultsága egyszerre kiemeli és ellenpontozza. 

Így hordd a zsákruhát!
Megnézem
Összes kép (4)

Stílusváltozatok

Ha nem akarsz lemondani a zsákruha „ápol és eltakar” funkciójáról, mindemellett pedig a kényelmet illetően sem kötnél kompromisszumot, akkor célszerű olyan modellt választanod, melyben már önmagában véve is van valamilyen mutatós csavar. Ide tartoznak többek között azok a darabok, melyeken aszimmetrikus részletek találhatók, például ilyen alj- vagy vállmegoldással készültek, ezek ugyanis oldják a zsák fazon egyhangúságát. 

Így hordd a zsákruhát!
Megnézem
Összes kép (3)

 

A ráncolt, illetve fodros szoknyarésszel vagy épp ujjmegoldással készült zsákruhák is hasonlóképp működnek. Bár az alakot kétségkívül elrejtik, azonban megfelelő részeken elhelyezett ráncolások, illetve panelek optikailag javíthatják is a testarányokat. Ha például szeretnéd, hogy a lábaid tűnjenek hosszabbnak, válassz olyan darabot, mely a derék vonalában, esetleg afölött ráncolt, viszont ha felsőtestedet mutatnád nyúlánkabbnak, akkor a ráncolás a csípő vonalára essen!

Így hordd a zsákruhát!
Megnézem
Összes kép (3)

 

A zsákruhák és az ingruhák divatja számos ponton átfedésben van, a műfaj legtrendibb képviselői pedig ebben a szezonban kétségkívül az oversize ingruhák. Ez a fazon térd fölé érő hosszban a legmutatósabb, tehát akkor lehet igazán előnyös, ha formás lábakkal rendelkezel és azokat szívesen meg is mutatod. Stílusban leginkább a lapos, illetve a telitalpú lábbelik passzolnak hozzá.

Így hordd a zsákruhát!
Megnézem
Összes kép (3)

Rétegezés

Megteheted azt is, hogy a zsákruhát nem önmagában, hanem az összeállítás egyik rétegeként viseled, például nadrággal kombinálva tunikaként, vagy akár úgy, hogy alá veszel egy egyszerű felsőrészt, ami kilátszik alóla. Az ilyen rétegezés tónusokat ad az outfitnek, ezzel pedig változatosabbá teszi azt. 

Persze nem csupán a zsákruha alá, de fölé felvehetsz valamit, például egy blézert, mellényt vagy kabátkát. Ez utóbbi lehet szintén bővebb szabású darab, de akár egyenes vagy szűkebb is, a lényeg, hogy elöl maradjon nyitva és a ruha úgy férjen el alatta, hogy túlzottan ne gyűrje meg.

Így hordd a zsákruhát!
Megnézem
Összes kép (3)

Kedvet kaptál?

Ha kedvet kaptál a stílushoz, további inspiráció gyanánt következnek a kedvenc zsákruháink az itthon is elérhető fast fashion márkák aktuális kínálatából!

Mango
Megnézem
Összes kép (12)

Még több divattipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top