nlc.hu
Trend

Sort viselése ízlésesen

Így hordd a sortot ízlésesen!

Tévhit, hogy a sort akkor menő, ha minél szűkebb és minél kisebb felületet takar a testből... Mutatjuk, hogyan viselheted a ruhadarabot felnőtt, stílusos nő módjára.
Így hordd a sortot ízlésesen!

A sort a divatvilág értelmezésében már négy évszakos ruhadarab, de nyilvánvalóan a meleg hónapokban a legnépszerűbb viselet és mint ilyen, a nyári divatbakik egyik leggyakoribb forrása. Ennek legfőbb oka az, hogy a sorttal kapcsolatban még mindig az az elképzelés él legerősebben, hogy annak minél szűkebbnek és minél rövidebbnek kell lennie, miközben azonban a holmi ilyen típusú változatai csak keveseknek állnak valóban jól, és még rajtuk sem néznek ki különösebben ízlésesen. Pedig a sort igenis lehet ízléses, sőt akár elegáns viselet is – a megfelelő fazonokban és körítéssel. 

Magas derék

A farpofákat alig takaró, cuppanós sortok – a fentebb már felsorolt hátrányaik mellett – a divat jelenlegi állása szerint már nem is szerepelnek a legtrendibb fazonok között. Jelenleg ugyanis az egyenes vagy A-vonalban bővülő szárú, magasabb vagy paperbag derekú, hosszban inkább a combközéphez közelítő szabásvonal a legdivatosabb. Ez a fazon egyébként az is, mely a legtöbb testalkathoz passzol és a legsokoldalúbban variálható más ruhadarabokkal. A legegyszerűbb, ha egy crop topot vagy trikót, pólót veszel fel hozzá. Utóbbiakat célszerű betűrni, hiszen a sort szabása, illetve az outfit karaktere így érvényesül a leginkább.

Így hordd a sortot!
Megnézem
Összes kép (3)

Blúzok, ingek

A sortokat jó ötlet blúzokkal, ingekkel kombinálni is, melyek jellegétől függően minimum csinos hétköznapi, de akár elegáns szettek is összeállíthatók. A blúzt vagy inget annak hosszától függetlenül minimum elöl, de inkább körkörösen tűrd be! Különösen kerülendő, hogy egy hosszabb fazonú felső teljesen letakarja a sortot, hiszen az olyan hatást kelt, mintha lemaradt volna rólad egy ruhadarab.

Így hordd a sortot!
Megnézem
Összes kép (4)

Oversize

A divatban általánosságban is igen intenzíven jelenlévő oversize irányzat a sortokon is megjelent. Maga a sort, de a hozzá választott holmik is lehetnek túlméretes darabok. Az ilyen típusú outfit jellegénél fogva inkább szabadidős, rohangálós öltözéknek felel meg. Kényelmes, trendi és ennél több nem is várható el tőle.

Így hordd a sortot!
Megnézem
Összes kép (3)

Hosszabb-rövidebb

Látványos és stílusos megoldás, ha – nyilván nem a legnagyobb kánikulában – a sort-top összeállítás fölé valamilyen hosszabb, elöl nyitott ruhadarabot, például kaftánt, laza, kigombolt ingruhát vagy akár vékony kabátkát veszel fel. Ilyenkor hagyd, hogy ez utóbbi holmi legyen az összeállítás leghangsúlyosabb eleme például mintában vagy színben, a sort és a felsőrész pedig legyen visszafogottabb, inkább basic jellegű darab!

Így hordd a sortot!
Megnézem
Összes kép (3)

Blézerrel

A sortot a hétköznapokban a lehető legelegánsabban úgy viselheted, ha blézerrel kombinálod. Lényeges persze, hogy már maga is sort is sikkesebb darab legyen, szabásában, illetve anyagában. A felsőrész lehet egy sima top, de akár ing vagy blúz is, majd efölé kerül a blézer. Mutatós az is, ha a sort és a blézer árnyalata színblokkokat vagy kontrasztot ad, de divatosak a rövidnadrágos kosztümök is, melyek esetében értelemszerűen ugyanabból az anyagból készül a kosztümkabát és a rövidnadrág. Az ilyen outfitek általában megkívánják az elegáns cipőt is, mely lehet egy klasszikus tűsarkú, de akár egy minőségi mokaszin is.

Így hordd a sortot!
Megnézem
Összes kép (4)

Bermuda

A combközép környéki hossz mellett újra divatban vannak a térdig érő, bermuda fazonú modellek is. Ezek gyakorlatilag egy hasonló hosszúságú szoknyával egyenértékű módon viselhetők. Így, ha a rövidebb sortokat valamilyen oknál fogva nem is szívesen hordasz, ezt a szabást akkor is nyugodtan bevállalhatod.

Így hordd a sortot!
Megnézem
Összes kép (3)

Ha kedvet kaptál…

Íme néhány nőies és trendi sort az itthon is elérhető fast fashion márkák aktuális kollekcióiból!

Sortok
Megnézem
Összes kép (15)

Még több divattipp

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top