nlc.hu
Trend

Így hordd a sortot télen!

Így hordd a sortot télen!

Idén télen hatalmas trend a sort. Következik néhány tipp, minként viseld az aktuális irányzatoknak megfelelően, stílusosan és persze úgy, hogy a nagy divatozás közepette azért ne is fázz.

Bár a sort alapvetően inkább meleg hónapokra való viselet, azonban időről időre őszi-téli divatirányzatként is felkapottá válik. Ebben a szezonban – minden bizonnyal részben a no pants trend hatására, annak utcai divattal is kompatibilis rokonaként – éppen egy ilyen felfutását éli. Éppen ezért ideje összefoglalni azokat a praktikus és stílusbeli szempontokat, melyek mentén érdemes ezt a trendet követni. 

Anyag és hossz

Jelenleg a rövidebb fazonú, a comb felső harmadáig-közepéig érő, normál vagy magasabb derekú sortok vannak divatban, inkább sötétebb árnyalatokban, nem teljesen cuppanós, inkább enyhén bővülő fazonban.

Sort viselése télen

Fotók: Getty Images

Anyagválasztásban az évszakból adódóan a vastagabb anyagok dominálnak, így tehát a erősebb szövetek, a gyapjú, de szóba jöhet a farmer is, ám utóbbiból semmiképp sem a nyárias hangulatú darabok, inkább a mélykékek, feketék. A legeslegdivatosabbak pedig kétségkívül a műbőr sortok. 

Lábbeli és harisnya

A ruhadarab rövidségéből adódóan a hideg hónapokban magától értetődő módon harisnyát kell húznunk hozzá. A nejlonharisnyából célszerű valamilyen vastagabb és inkább közepes vagy sötét tónusú – élénkebb színű vagy világos árnyalatú sort esetén persze ettől eltérhetünk – verziót választani, mely lehet egyszínű, de ha az outfit többi eleméhez illik, akár mintás is. A nagyon vékony, testszínű harisnya viszont felejtős, mert egyrészt nem melegít megfelelőképpen, másrészt túlságosan pőre hatást kelt, megtörve ezzel a szett harmóniáját. Ha növelnéd a hőérzeted, szerezz be egy thermo harisnyát, mely küllemében olyan, mint egy sima, vastagabb nejlonharisnya, azonban speciális hőtartó anyagból készül és a kötött harisnyákhoz hasonló mértékben melegít.

Sort viselése télen

Fotók: Getty Images

Lábbeliből legjobb választás ilyenkor nyilvánvalóan a csizma, mely lehet bokacsizma, de még jobb, ha térdig, esetleg térd fölé ér, hiszen egyrészt a sorttal ezek igazán mutatós párost alkotnak, másrészt minél nagyobb felületet fednek a lábakból, értelemszerűen annál inkább óvnak a hidegtől is. 

Kombinációk

A sortokat a téli hónapokban leginkább pulóverekkel vagy vastagabb anyagú felsőrészekkel érdemes kombinálni. A pulcsi lehet oversize, kívülről rálógatva a sortra, ám ilyenkor arra azért figyelj, hogy a sort legalja legalább egy kicsit kilátsszon alóla. 

Sort viselése télen

Fotók: Getty Images

Stílusos megoldás ugyanakkor az is, ha a felsőt részben vagy teljesen betűröd a sortba. Színekben divatosak a kontrasztos megoldások, de a monokróm kombinációk is kifejezetten aktuálisak. Utóbbi esetben azonban arra is figyelj, hogy ne csak a ruhadarabok, de lehetőleg a harisnya is passzoljon a monokróm színvilágba. 

Dzsekik és kabátok

A legkevésbé sem mindegy az sem, hogy milyen dzsekivel vagy kabáttal kombinálod a sortos összeállítást. A rövidebb, derékig, csípő felső vonaláig érő dzsekik abban az esetben jöhetnek szóba, ha azokból csak a sort látszik ki, tehát a felsőrész be van tűrve. Még jobb választás a combközépig vagy térd fölé érő kabát, itt azonban figyeljünk arra, hogy a sortnál kicsivel hosszabb legyen!

Sort viselése télen

Fotók: Getty Images

A leglátványosabb és egyben legpraktikusabb azonban a sortos outfit hosszabb fazonú – tehát minimum térd alá, de akár bokáig érő – kabáttal kombinálva, ugyanis ha a kabát nyitva van, az eltérő hosszak kiemelik, erősítik egymást. Ha pedig fáznál, nem kell mást tenned, mint hogy összegombolod a kabátot, mely így csizmaszárig fedi a lábaidat.

Kedvet kaptál?

Íme a legdivatosabb téli sortok nálunk is elérhető márkák aktuális kollekcióiból!

Téli sortok
Megnézem
Összes kép (12)
Ez is érdekelhet Megnézem

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top