nlc.hu
Trend

Marilyn Monroe frizura készítése

Így készítheted el otthon Marilyn Monroe ikonikus frizuráját!

A Monroe-frizura ma is divatos és egyáltalán nem nehéz házilag elkészíteni. Mutatjuk.

Marilyn Monroe platinaszőke, loknis frizurája kétségkívül minden idők egyik legikonikusabb hajviselete, mely azonban részben kényszermegoldásként született.

A fotómodellként indult Norma Jeane Mortenson a negyvenes évek elején még hosszabb, hullámos, barna tincsekkel kezdte pályafutását. A szőke hajszínre a Blue Book modellügynökség vezetője, Emmeline Snively beszélte rá 1946-ban, mondván, hogy az előnyösebb lenne az arcformájához és ennek köszönhetően több munkát kaphatna. Ebben az időszakban azonban a szőkítést még nagy dózisú kénsav, hidrogén-peroxid, illetve még egy sor olyan összetevő használatával végezték, amelyekről ma már tudjuk, hogy allergiát és asztmát okoznak. Ráadásul ahhoz, hogy a platinaszőke tincsek megőrizzék hűvös tónusukat és ne kezdjenek sárgulni, a szőkítést hetente akár többször is meg kellett ismételni. Norma Jeane haját mindemellett kezdetben még egyenesítették is, méghozzá maró hatású nátrium-hidroxid segítségével. Mindezek eredményeképp a hajkoronája néhány év alatt súlyosan és visszafordíthatatlanul károsodott, megritkult és kiszáradt. Annak érdekében, hogy dúsabbnak és egészségesebbnek látsszon, az ötvenes évek elejétől göndöríteni kezdték, így alakult ki végül a jól ismert Monroe-frizura. 

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe (Fotó: Donaldson Collection/Michael Ochs Archives/Getty Images)

A hajviselet ma is divatos és nem csak platinaszőkében mutatós. Ráadásul nem is különösebben nagy ördöngösség elkészíteni. Csupán szivacsos hajcsavarókra és egy hajszárítóra, és esetleg egy felfújható hajszárító búrára lesz szükséged hozzá. Kövesd az alábbi TikTok-videóban látható lépéseket!

@70srose

A 1950s/Marilyn Monroe hair tutorial❤️ I had so much fun with this one🥰 #1950s #marilynmonroe

♬ I Wanna Be Loved By You - Marilyn Monroe

Még több frizuraötlet

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top