nlc.hu
Trend

Rövid frizurák 60 felett

Izgalmas és divatos rövid frizurák 60 felett

Ki mondta, hogy 60 felett nehéz csinos rövid frizurát vágatni? Lesd el Glenn Close, Olivia Newton-John és Jane Fonda stílusát!

Helen Mirren, Glenn Close, Jane Fonda – néhányan azok közül a legendásan szép színésznők közül, akik jóval a 60. életévükön túl is stílusikonok. De minket nemcsak az öltözetük, hanem a divatos és rövid frizurájuk is lenyűgöz. Inspirálódj te is velünk együtt!

Végzett bob

A bob tipikusan olyan rövid frizura, ami ugyanolyan jól állhat egy huszonévesnek, mint 60 fölött. Sőt, ahogy a példa is mutatja, 70-en túl sem kell lemondani róla! Helen Mirren 75 éves, bombasztikus formában van, és a frizurája is nagyon nőies, stílusos.

A bob sokféle fazonja közül a színésznő a végzett bob mellett döntött, ami annyit jelent, hogy a tarkótól indulva lépcsőzetesen vágják a hajat. Ez a fazon nemcsak extra volument ad a hajnak, de a nyakat is hosszabbnak mutatja, és hullámos hajjal pont ugyanolyan jól mutat, mint egyenessel. Pluszpont azért, mert nagyon könnyű beszárítani otthon is.

Helen Mirren rövid hajjal

Helen Mirren 70 felett is gyönyörű (Fotó: Getty Images/Rachel Murray/Getty Images for L’Oréal Paris)

De még ezt a fazont is tovább lehet turbózni, és erre is mutat egy tökéletes példát a színésznő. A hátul megtűzött, elöl magasított frizura extravagáns, magabiztos és igazán üde megjelenést kölcsönöz a viselőjének. Mirren is csak úgy ragyog, és cseppet sincs az az érzésünk, hogy ne illene a korához.

Helen Mirren rövid hajjal

Helen Mirren tudja, hogyan viselje a vagány, rövid frizurákat (Fotó: Getty Images/SC Pool – Corbis)

Pixie

Az egészen rövid frizurák királynője a pixie fazon, ami szintén telitalálat 60 felett (is). A kicsit kócos hatású, tépett fazon laza, mégis feltűnő megjelenést biztosít, és szinte alig kell néhány perc indulás előtt ahhoz, hogy elkészítsd.

Jane Fonda 2021-ben a franciás sikk mellett tette le a voksát, és szerintünk nagyon jól döntött. Ez a haj nagyon szépen kiemeli az arcot és a szemet.

Jane Fonda 2021-ben

Jane Fonda mindig imádta a rövid, de nőies fazonokat (Fotó: Getty Images for Children’s Diabetes Foundation)

Frufru

A frufru sem csak a 20 évesek kiváltsága! Különösen igaz ez az oldalra húzott frufru esetében. Glenn Close is egy ilyen fazon mellett döntött: a lépcsőzetesen vágott frizura könnyedsége kifejezetten mutatós lehet ősz hajszínnel, és már magában a forma is minimum 10 évet fiatalít.

Glenn Close 2020-ban

Glenn Close frizuráját pillanatok alatt, otthon is beszáríthatod (Fotó: Getty Images/George Pimentel)

De a frufru viselésre Jane Fonda is mutat egy korábbi példát: a ritkított, oldalra fésült frufru egy nagyobb volument adó frizurával kifejezetten nőies, elegáns.

JAne Fonda frizurája

Fonda imádja a frufrut, és jól is áll neki (Fotó: Getty Images/Randy Holmes/ABC)

Texturált bob

A bob vagy bubi már az Ókorban is divatos volt, így nem csoda, hogy millió változata létezik ma is. A texturált bob jellemzője, hogy a hajat nem egyforma hosszúságúra vágják, hanem hosszabb-rövidebb tincsekre, így a rétegek extra volument adnak a frizurának. A végeredmény egy természetes és friss megjelenés, amihez nagyon jól passzol a texturált frufru is. Olivia Newton-John is ezt a romantikus fazont választotta, és nagyon jól áll neki. A képet elnézve szinte hihetetlen, hogy 72 éves!

Olivia Newton-John 2020-ban

Olivia Newton-John hullámos frizurája 60 felett is szuper választás (Fotó: Getty Images/Michael Tran/FilmMagic)

Még több divat!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top