nlc.hu
Trend

Őszi kabátok körte alkatúaknak

Ilyen fazonú kabátokat válassz őszre, ha körte alkatú vagy!

Ha körte alkattal rendelkezel, a most következő öt őszi kabátfazon a legideálisabb számodra.

Ha a vállaid keskenyek, a mellméreted kicsi vagy közepes, a csípőd és a combod tájéka viszont szélesebb, akkor a körte alkatúak közé tartozol. Mutatjuk, milyen fazonú őszi kabátok, illetve dzsekik a legelőnyösebbek számodra az idén trendi stílusok közül.

Vállhangsúly

Körte alkat esetén arra érdemes törekedned, hogy optikailag a felsőtestedet erősítsd. Erre kiválóan alkalmasak az újra divatba jött válltöméses kabátok, illetve az olyan szabású darabok melyeken a gallért és/vagy a kapucnit úgy helyezték el, hogy az a vállakon pihen, ezáltal szélesítve ezt a területet.

Őszi kabátok körte alkathoz

Lelőhelyek: Mango, Zara

Bő ujjak, szűk derék

A szélesen szabott vállrész, a bő ujjak és a szűkített derék is olyan sziluett, mely ránézésre a homokóra körvonal irányába mozdítja el az alakot. Farmerdzsekiből keresd lehetőleg a vállban, ujjakban oversize, lefelé viszont szűkülő, derékig érő, vagy hosszabb, de megkötős fazonú darabokat. Trecsókóból is a lazább, némileg túlméretes, széles gallérral ellátott modellek lesznek ideálisak, derékövvvel megkötve.

Őszi kabátok körte alkathoz

Lelőhelyek: Mohito, Reserved

Bomber

A bomber fazont mintha egyenesen a körtéknek találták volna ki. Az ilyen dzsekik ugyanis szélesítik és hangsúlyozzák a felsőtestet, és mivel a derék vonalában vagy valamivel az alatt végződnek, kiegyensúlyozzák az alsótesthez viszonyított arányait. Tovább fokozza a hatást, ha a dzseki mintás és/vagy például méretes zsebek díszítik.

Őszi kabátok körte alkathoz

Lelőhelyek: Zara, Mohito

Motoros dzseki

A motoros dzseki továbbra is trendi és sokféle fazonban kapható. Ha körte vagy, akkor számodra a legjobb választás a klasszikus, széles, háromszögletű gallérral, vállappal ellátott, aszimmetrikus cipzárazású változat, mely derékban szűkített és/vagy övvel van ellátva.

Őszi kabátok körte alkathoz

Lelőhelyek: Mohito, Zara

Pufi

A pufidzseki meleg, kényelmes és persze egyértelműen szélesít, ami azonban körte alkat esetén még jól is jöhet. A lényeg, hogy olyan darabot viselj belőle, mely legfeljebb a csípőcsontodig ér. Még jobb, ha a dzseki gallérja, kapucnija széles, az alja viszont szűkített, esetleg gumírozott kialakítású.

Őszi kabátok körte alkathoz

Lelőhelyek: Reserved, Zara

Még több őszi trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top