nlc.hu
Trend

Gél hatású körömlakk teszt

Mit bírnak a valóságban a gél hatású körömlakkok? Leteszteltük őket!

Hány napot bírnak a valóságban? Megtudtuk! Gél hatású körömlakkokat teszteltünk.

Milyen lenne a tökéletes körömlakk? Egy egész héten át bírná kopás, lepattogás, felhólyagosodás nélkül, pillanatok alatt megszáradna, és mi magunk, otthon is fel tudnánk kenni mindenféle UV-lámpa nélkül, csíkmentesen, csillogóra. Ha megnézzük a gél hatású körömlakkok hirdetéseit, vágyaink mintha csak alapvetésként lennének felsorolva a lakkok jellemzőinél, mégis, a hétköznapok valósága valahogy csak kikezdi őket idő előtt. Voltunk már így mi is, és ha lakkozod a körmeidet, szerintünk te is. Épp ezért úgy döntöttünk, leteszteljük néhány ismert márka gél hatású körömlakkját, hogy egyszer s mindenkorra megtudjuk, mit várhatunk tőlük.  

essie Gel Couture körömlakk és essie Top Coat fedőlakk

essie Gel Couture körömlakk és essie Top Coat fedőlakk

essie Gel Couture körömlakk és essie Top Coat fedőlakk

Felvitellel kapcsolatos tapasztalatok: Szépen fel lehetett vinni, jól terült, de nem folyt szanaszét, így nem kellett takarítani a bőrömet sem utána. Nem fedett egy rétegben, de egy világos rózsaszíntől nem is vártam ilyen csodát, az inkább sötétebb lakkoknál szokott lenni. A színe ugyanolyan intenzív volt, mint amit vártam az üvege alapján. A fedőlakkal és anélkül is kipróbáltam, hogy lássam, mennyit javít (vagy nem javít) rajta.

Tartósságával kapcsolatos tapasztalatok: A fedőlakk nélkül két napot bírt, a fedőlakkal viszont négy napig szép maradt, és akkor is csak kis pattogzás kezdődött a szélein. De ennyit szoktak bírni általában nálam a lakkok, mert a mindennapos házimunka, edzés, gyerekfürdetés, kajakészítés stb. nem kíméli a körmeimet sem. 

Lemosás után: ​Könnyen lejött, de a körömágyamhoz nagyon ragaszkodott, szóval nem szabad véletlenül rákenni egészen a köröm szélére, mint én tettem. A körmömről nyomtalanul eltűnt, nem fogta meg.

Erőssége: A szín intenzitása. A Stitch by stitch pink nude árnyalatot kaptam tesztelésre, nagy szép élénk színe volt.

Amire figyeljünk, ha ezt a lakkot választjuk: Ünnepi alkalomra tökéletes, vagy hétvégi utazáshoz is jó lehet, de ha házimunkát kell végezni minden nap, akkor nem marad fenn hosszan. Fedőlakkot mindenképp kell hozzá használni, nem véletlenül ajánlja hozzá a márka is.

essence Shine Last & Go! Körömlakk

essence Shine Last & Go! Körömlakk

essence Shine Last & Go! Körömlakk

Felvitellel kapcsolatos tapasztalatok: Ecsete tökéletes, kissé lapos, jól működik, de nekem kicsit csíkos lett a végeredmény, bár nyilván ez köröm függő is. Egy rétegben is szépen fed, én kettőben vittem fel, így teljes fedést ad. Nem használtam alapozó, sem fedőlakkot, (nem adtak hozzá és nálam most nem volt itthon) de így is gyorsan, körülbelül öt perc alatt megszáradt, és szép csillogó lett a felülete. A 14 Do you speak love? árnyalatot teszteltem, ez egy élénk, gyönyörű szín, szerintem kézen még szebb mint az üvegben.

Tartósságával kapcsolatos tapasztalatok: Az első három napon tökéletesen tartott, nem pattogott le. Ez alatt nem csak gépeltem, hanem takarítottam, mosogattam, hajat is mostam. Utána, lehet, hogy az alaposabb nagytakarításnak köszönhetően, elég intenzíven kezdett letöredezni, néhol felhólyagosodott és két ujjamon félig lepattogzott.
 
Lemosás után: Viszonylag könnyen lejött, de mivel alaplakkot nem tettem, piros maradt a bőröm és picit a körmömet is megfogta.
 
Erőssége: Fantasztikusan szép a színe, és visszafogott használat mellett tartós.

Amire figyeljünk, ha ezt a lakkot választjuk: Két rétegben is csíkos lehet a végeredmény, de alaplakkal ez a probléma elkerülhető. Jó választás a bordó szín, ha tudjuk, hogy napokig például csak gépelünk. Vegyszeres takarítás és intenzív kézhasználat előtt megfontolnám a felvitelét, ugyanakkor olyan szép a színe és az állaga, hogy bármikor szívesen használnám. Még akkor is, ha nagytakarítás után újra ki kellene lakkoznom a körmeimet.

Catrice Iconails Gel Körömlakk 98

Catrice Iconails Gel Körömlakk

Catrice Iconails Gel Körömlakk

Felvitellel kapcsolatos tapasztalatok: Először kicsit megijedtem, mert viszonylag vastag ecsete van, az én körmöm meg pici, de meglepetésemre nagyon szépen fel lehetett vinni, és el lehetett dolgozni a lakkot anélkül, hogy a bőrömet is lefestettem volna. A lakk azonnal fedett, szépen elterült, és bőven elég volt belőle egy réteg is, tényleg gél lakk hatású. A felvitt színt (Holy Chic a neve) félérett cseresznyének mondanám, szép, dögös piros, pont olyan élénk volt, mint ami az üvegben látszódott. 

Tartósságával kapcsolatos tapasztalatok: Nem igazán lakkozom, pont amiatt, mert az állandó gépelés és a mosogatás miatt alig egy-két napig bírják a lakkok rajtam. Ennél a lakknál azonban semmiféle felhólyagosodást, lepattogzást nem tapasztaltam, annyi történt, hogy 2 nap után a körmöm hegyén elkezdett megkopni.  

Lemosás után: A másik ok, amiért a színes lakkokat ritkán használom, hogy lemosás után olyan, mintha egész nap meggyet szüreteltem volna. Némelyik nemcsak a körmömet, de a bőrömet is jól megfestik, és nehezen tudom lemosni. Ennél a lakknál szerencsére ez nem történt meg, miután rányomtam a körömlakk-lemosós vattát, kétszer-háromszor lehúztam, és lejött, mintha ott se lett volna. Na jó, a körömágynál egy pici még maradt, ott valamivel tovább kellett dörzsölni. 

Erőssége: Nálam mindig plusz pont a környezettudatosság, ennek a lakknak a kupakja pedig 94 százalékban újrahasznosított műanyagból készült. Tetszett, hogy nem kell vele pepecselni, csak gyorsan felviszed, és kész is, a többi már tényleg csak a te ügyességeden múlik. 

Amire figyeljünk, ha ezt a lakkot választjuk: Hú, nem is tudom. Várjuk ki a száradási időt – de ez minden lakkra igaz. 

Avon Gél hatású körömlakk

Avon Gél hatású körömlakk

Avon Gél hatású körömlakk

Felvitellel kapcsolatos tapasztalatok: Az ecset átlagos formájú, könnyen használható. Két réteg felvitelével lehet igazán elérni a kívánt hatást, első kenésre minimálisan csíkosnak tűnt. A száradási idő viszonylag gyors, de fedőlakk nélkül még könnyen sérül, ha így használjuk, érdemes várni 1-2 órát, mielőtt komolyabb házimunkához, egyébhez hozzákezdenénk. A Dreamy Pastel nevű, halványlila árnyalatot teszteltem, ez egy kimondottan kellemes szín, az üvegen látható árnyalatot maximálisan visszaadta. Fedőlakk nem volt hozzá, így először nélküle használtam.

Tartósságával kapcsolatos tapasztalatok: Fedőlakk nélkül átlagos használat (kézmosás, rendrakás, gépelés) mellett is könnyen sérült már az első nap. Fedőlakkal átkenve már más volt a helyzet, tartósabbnak bizonyult, három napig gond nélkül fent volt. 

Lemosás után: Lemosása könnyű volt, nem hagyott foltot a körmön.

Erőssége: A színe kellemes volt, két réteg felkenésével csíkmentesen ragyogott a körmöm.

Amire figyeljünk, ha ezt a lakkot választjuk: Azoknak ajánlom, akik szeretik gyakran változtatni a körmük színét, a konkrét árnyalatot pedig azoknak, akik nem szeretik a hivalkodó színt a kezükön. Ha mégis tartós hatást szeretnénk elérni, mindenképp javaslom a fedőlakkot.

Sally Hansen Miracle Gel körömlakk

Sally Hansen Miracle Gel körömlakk

Sally Hansen Miracle Gel körömlakk

Felvitellel kapcsolatos tapasztalatok: Az ecsete kiváló, elég széles, remekül idomul a köröm formájához, szépen követi. Egyáltalán nem csíkozott, könnyű és nagyon gyors volt a felvitele, és gyorsan is száradt. Talán 30 másodperc volt, és lehetett tovább csinálni a feladatokat. Két rétegben vittem fel, de inkább megszokásból, utóbb úgy látom, egy is bőven elég lett volna. A színe talán egy leheletnyit sötétebb, mint amit az üveget látva gondoltam, a Rhapsody Red elegáns, telt, piros színt teszteltem. Fedőlakk nem volt hozzá, azt egy saját, másik márkához tartozóval pótoltam.

Tartósságával kapcsolatos tapasztalatok: Három napig teljesen jól bírta, mosogatást, kisebb házimunkát is gond nélkül átvészelt. A szürettel azonban meggyűlt a baja, lepattogott több helyen is, persze felvehettem volna kesztyűt is, de elfelejtettem. Összességében mégis azt kell mondjam, a normál igénybevételnél abszolút jól teljesített, egy szüret mégiscsak extrém helyzet a körmöknek.

Lemosás után: Készültem rá, hogy megfogja a körmöm, hiszen olyan intenzív és krémes a lakk, de tévedtem. Gyorsan lejött, és nem pompázott halványpirosban körmöm felszíne.

Erőssége: A sűrű, de mégis lágyan kenhető állaga, és a gyors száradás a legnagyobb erőssége.

Amire figyeljünk, ha ezt a lakkot választjuk: Mivel könnyen kenhető, vigyázzunk, hogy ne kapkodjuk el a festést, és ne hagyjuk ki a fedőlakk megvásárlását. Akkor elég lesz egy réteg körömlakkot felvinni.

Rimmel Super Gel körömlakk

Rimmel Super Gel körömlakk

Rimmel Super Gel körömlakk

Felvitellel kapcsolatos tapasztalatok: A lapos és kézre álló ecset határozottan megkönnyítette a körömlakk felvitelét, nem csíkoz, nem rajzolgatnak össze-vissza a sörtéi. A gyönyörűen szétterülő lakkot tükörsimává lehet vele varázsolni. Nálam a köröm lakkozása mindig két réteget jelent, de éppen olyan élénk és ragyogóan fedett volt a szín már az első lakkozás után is. A 045 Flamenco Beach színt teszteltem, igéző Ferrari pirosnak láttam az üvegben, és nem okozott csalódást, ugyanazt a vadító színt láttam viszont a körmeimen. Miután ez egy géllak, szerintem szükség van fedőlakkra, hogy az intenzív szín ne kopjon meg, így én is tettem fölé a saját, gél hatású lakkokhoz ajánlott típusból.

Tartósságával kapcsolatos tapasztalatok: Rekord idő alatt száradt meg a lakk, biztosan nem volt fél perc, és a tartóssága is rendben volt számomra. Négy napig volt rajtam, ez idő alatt nem hólyagosodott, nem púposodott, a mosogatás és kézzel mosás sem jelentett kihívást neki. A hétvégi kertészkedés már kicsit megpattogtatta, leginkább a köröm csúcsa kezdett inkább azt mondanám kopni, mint lepattogni.

Lemosás után: Lemosása nem kihívás, szépen eltávolítható, és nem is színezi meg a körmöt, pedig az a piros lakkokra nagyon is jellemző.

Erőssége: Ragyogó igazán piros színe levett a lábamról, és az extra-extra gyors száradása tetszett a legjobban.

Amire figyeljünk, ha ezt a lakkot választjuk: Azt javaslom, hogy az ilyen típusú körömlakkot ne kertrendezésre válasszuk. Normál mindennapi feladatokat remekül bírja, de a komoly igénybevételt nem, a kopás pedig nem mutat jól.

Leteszteltünk már mást is:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top