nlc.hu
Trend

Farmertrendek 2021 ősz-tél

Baggy, patchwork és oversize – nagy őszi-téli farmerkörkép

Íme az őszi-téli szezon 50 legdivatosabb farmere, a nadrágoktól az ingruhákig!
Az őszi-téli szezon 50 legdivatosabb farmere

A farmer, mint tudjuk, múlhatatlan divat, ám ettől még, vagy inkább éppen ezért szezonról szezonra megújul. Mutatjuk, hogy a 2021-2022-es őszi-téli hónapokban milyen fazonok, árnyalatok, minták határozzák meg a farmertrendeket.

Nadrágfazonok

Nadrágfazonok tekintetében a szezon abszolút demokratikus: gyakorlatilag az összes létező szabás divatos a cuppanós skinnytől a lezser relaxedboyfriend és girlfriend jeansen, az évek óta erősen favorizált mom fit-en és a háromnegyedes culotte-on át egészen a bővülő szárú boot cut, illetve flare fazonokig. A legeslegmenőbb azonban az összes stílus közül kétségkívül a baggy, vagyis a zsákszerű farmer. A magas derék továbbra is érvényes, ugyanakkor tény, hogy visszatérőben vannak a csípőnadrágok, egyelőre azonban nem a két évtizeddel ezelőttről ismerős változatban, hanem annál valamivel szofisztikáltabb, a csípőcsont vonalát még takaró formában. A distressed, vagyis a szaggatott farmerek az elmúlt néhány szezonban ugyan nem tűntek el teljesen, azonban érezhetően visszaszorultak – az előttünk álló hónapokban azokban ez az irányzat újból felerősödik. Színek tekintetében egyértelműen a klasszikus kék az uralkodó, azon belül azonban minden árnyalat jöhet.

Fazonok
Megnézem
Összes kép (12)

Sötétkék

Egy árnyalat azonban mégis kiemelkedik a többi közül, ez pedig a kék homogén, sötét tónusa. Az ilyen színű farmerek az őszi-téli öltözékekben sok esetben kiválthatják a fekete darabokat, hiszen elegánsak és szinte minden olyan árnyalat passzol hozzájuk, amit többnyire feketével hordunk. 

Sötétkék farmerek
Megnézem
Összes kép (5)

Mintás és patchwork

Szuperdivatosak a patchwork hatású, illetve a mintás modellek is, legyen szó akár nadrágokról, akár más ruhadarabokról. Az ilyen farmereket leginkább egyszínű, és/vagy minimalistább holmikkal célszerű párosítani, de haladó fashionisták matchy-matchy szettekben, vagyis egy öltözéken belül több egyforma mintázatú darabot kombinálva is bevállalhatják.

Mintás farmerek
Megnézem
Összes kép (8)

Farmeringek

A farmering-trendeket legfőképpen – a divat számos más területén is domináns – oversize irányzat határozza meg ebben a szezonban. Emellett, bár kisebb hangsúllyal, de azért jelen vannak a finomabb, nőiesebb fazonok is, így a derékban megkötős, illetve a puffos ujjú modellek. A farmeringeket egyértelműen a denim-on-denim stílus jegyében, vagyis egy szetten belül legalább egy, de akár több másik farmer ruhadarabbal kombinálva a legmenőbb viselni.

Farmeringek
Megnézem
Összes kép (5)

Farmerdzsekik

A farmerdzsekiket illetően elmondható: ebben a szezonban azok a modellek vannak divatban, melyek vagy hosszabbak, vagy rövidebbek a hagyományos szabásnál. Vagyis egyrészt felkapott – bár hideg időben kevéssé praktikus – a crop, tehát az alig derékig vagy addig sem érő szabás, illetve minden olyan fazon, ami a csípő vonala alatt ér véget, pláne, ha mindemellett még oversize is. Hasonlóan a farmeringekhez, a dzsekiket is további farmerholmikkal a legeslegtrendibb viselni.

Farmerdzsekik
Megnézem
Összes kép (6)

Farmerszoknyák

A farmerszoknya-divatot már évek óta a midi hossz uralja és ez a mostani szezonban sem lesz másképp. Ezen belül is főleg a ceruza fazonú modellek a legnagyobb favoritok, melyek lehetnek hagyományosan hátul, de akár elöl slicceltek vagy gombosak is. Ezekhez képest szolidabban, de azért felbukkannak az aktuális kollekciókban az A-vonalú midi farmerszoknyák is.

Farmerszoknyák
Megnézem
Összes kép (6)

Farmerruhák

Farmerruhákból két típus van divatban. Az egyik a kantáros mini, a másik pedig az ingruha, mely lehet a test vonalait követő vagy oversize, laza vagy derékhangsúlyos-öves, mini vagy akár midi hosszúságú, a lényeg, hogy ing fazonú legyen.  

Farmerruhák
Megnézem
Összes kép (8)

Még több aktuális trend

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top