nlc.hu
Trend

Gyengéd arclemosók tesztje

Ilyen még nem volt, 10/10 arclemosó jól vizsgázott a teszten!

Szigorúak voltunk, de nem nagyon találtunk fogást rajtuk. Gyengéd arctisztítókat teszteltünk.

Nem vagyunk egyformák, van, aki új ízeket szeret megkóstolni, más a legújabb autókat vinné el egy-két próbakörre, én a kozmetikai újdonságokat imádom kipróbálni. Ebbe pedig úgy tűnik, sikerült a szerkesztőséget is magammal rántani: ezerrel pörögnek az őszi-téli teszteléseink, és szuper kis csapat verődött össze, akik szó szerint bőrüket viszik a vásárra, hogy kiderítsék, mit várhatunk a cica kérmektől vagy jelen esetben a gyengéd arctisztítóktól. 

Minden mezőnyből kitűnnek olyan kedvencek, amiket utána nem győzünk egymásnak is dicsérni, de sajnos mindig akad egy-egy termék, ami a fancy csomagoláson felül nem tud sokat felmutatni. Nem úgy a mostani etapban, amikor sorra érkeztek vissza az elégedettségtől duzzadó karakterek, így hát legyen a bőrtípusod száraz vagy zsíros, a lenti gyendég arctisztítók közt biztosan találsz megfelelőt, ami tényleg megfelelő is lesz. 

N.A.E. Purezza Arctisztító Hab Bio Összetevőkkel

NAE Purezza Arctisztító Hab Bio Összetevőkkel

N.A.E. Purezza Arctisztító Hab Bio Összetevőkkel

Első benyomás: Jó a doboz fogása, csajos, és a színe is szép. Pumpás kiszerelésű, könnyen adagolható és pont annyi jön belőle egy nyomásra, ami megfelelő. Hab állagú, nekem ez nagyon tetszett, a színe fehér, illata rózsás.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Este szoktam használni a smink lemosása után, zuhanyzás közben. 2-3-at pumpálok mindig, abszolút elég és úgy látom, hogy sokáig elég is lesz a tubus tartalma. Eloszlatni könnyű, szinte elolvad az arcomon, teljesített mindent, amit egy gyengéd arctisztítótól elvárnék. Jó illatú maradt tőle a bőröm, lehozta a maradék festéket és kellemes tapintású lett az arcom a használata után. Szerintem megfelelően tisztította is a bőrömet, bár én leginkább micellás víz használata után mostam vele arcot. Szárító, húzódó bőrérzést egyáltalán nem éreztem arcmosást követően, puha maradt utána a bőröm. Szerencsés vagyok, mert szép a bőröm, így nagy változást nem érzek, de a használata után jó érzés az arcomhoz érni.

Erőssége: Sokáig elég, könnyű eloszlatni és jó tapintású utána az arcbőröm.

Amire figyeljünk: Nincs ilyen, elégedett voltam ezzel a termékkel.

Geek & Gorgeous 101 Jelly Joker Alacsony pH-jú Gyengéd Lemosó

Geek & Gorgeous 101 Jelly Joker Alacsony pH-jú Gyengéd Lemosó

Geek & Gorgeous 101 Jelly Joker Alacsony pH-jú Gyengéd Lemosó

Első benyomás: A csomagolása szerinte szép, letisztult a design, a tubust pedig jó megfogni. Az adagolása is rendben van, könnyen lehet az éppen szükséges mennyiséget kinyomni belőle. Ez a lemosó géles állagának is köszönhető. Mivel érzékeny bőröm van, számomra abszolút pozitívum, hogy illatmentes készítményről van szó.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Esténként használtam, a kétlépéses lemosás második lépéseként. Alkalmanként egy nyomásnyit használtam, nagyon sokáig elég lesz szerintem. Nagyon szeretem használni, könnyű eloszlatni, valóban gyengéd, nem szárítja a bőrömet, kellemes érzés arcmosás közben és után is. Mégis megfelelően tisztít, jól eltávolította a sminket és az egyéb szennyeződéseket is. Bőrömet nem szárította, jól hidratált maradt arcmosás után is. Sőt, úgy vettem észre, hogy valamelyest csökkent a mitesszerek száma, szebb lett a bőrképem.

Erőssége: Nagyon jó, hogy illatmentes és nagyon jó vele arcot mosni.

Amire figyeljünk: Ha egy lépésben használod és vízálló sminket szeretnél vele leszedni, akkor nem a Te lemosód.

Avon Oxypure Oxigenizáló Arctisztító Hab

Avon Oxypure Oxigenizáló Arctisztító Hab

Avon Oxypure Oxigenizáló Arctisztító Hab

Első benyomás: Kényelmes, könnyen megfogható méretű és súlyú, a design egyszerű, de nagyszerű: fehér alap, szép betűk, pont megfelelően figyelemfelkeltő. Pumpás kiszerelésű, így könnyen adagolható az arctisztító, ezt a fajtát szeretem a legjobban. A készítmény hab állagú, fehér, ami már alapból hozzásegít a tisztaság érzethez. Meglepően erős illata van elsőre, uborkára, aloera emlekeztet. Ez az illat használat után elillan, nem szoktam utólag érezni.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: A könnyű adagolás nagy plusz, könnyen eloszlik, kellemesen csúszós. Érdemes arctisztító készüléket használni hozzá, nekem bevált. Reggel és este is használtam, reggelente egy nyomást, este két nyomást. Így is még bőven van benne, pedig bő egy hónapja használom minden nap. Kellemes érzés használni, az állaga miatt mindenképpen. Könnyen eloszlik, alaposan tisztít, szépen mattít. Szinte kivétel nélkül minden feltételnek megfelelt nálam a gyengéd arclemosók kívánalmai közül. Még a szememet sem csípte, és szárító, húzódó bőrérzést sem éreztem arcmosás után. Akkor sem, amikor arctisztító készüléket használtam hozzá, akkor sem, ha csak kézzel oszlattam el.

Erőssége: Az állaga és a könnyű pumpás adagolója.

Amire figyeljünk: Egyetlen negatívum nekem talán az erős illata. Száz százalékig elégedett lennék, így csak ötös alát adok miatta. Illatmentesen ő lenne a tökéletes arctisztító.

Phi I’m So Sensitive Arctisztító Gél

Phi I'm So Sensitive Arctisztító Gél

Phi I’m So Sensitive Arctisztító Gél

Első benyomás: A csomagolás designja letisztult, ennél nem is kell több szerintem. Kiszerelése tubusos, egy nyomás, és kint van annyi lemosó, amennyi pont kell. A ksézítmény maga áttetsző, az illata pedig hamisíthatatlan, finom Phi-illat.  

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Inkább reggel használtam, de beillesztettem néha estenként is a kétlépcsős arclemosási rutinomba. Alkalmanként egy pumpálásnyi bőven elég volt, bár gél állagú, nagyon enyhén habzik a felvitelnél. Könnyű volt lemosni is. Abszolút teljesítette a gyengéd arctisztítás kívánalmait, egyáltalán nem irritálta a bőrömet, nem feszült, hidratálttá, selymessé vált. Úgy érzem, megfelelően tisztította a bőrömet, reggel tökéletesen elég volt önmagában is, este pedig olajos lemosót követően használva szépen tette a dolgát és levitt minden maradék szennyeződést a bőrömről. Szárító, húzódó bőrérzést nem tapasztaltam arcmosás után, sőt, úgy érzem, puhább lett a bőröm, tisztább, kisimultabb. Arcmosás után, még reggel is jó így tükörbe nézni. 

Erőssége: Gazdaságos, nem irritál, hidratál. 

Amire figyeljünk: Egy erős smink lemosásához nyilván nem elég, ahhoz érdemes tényleg kétlépcsőben használni, reggel viszont pont jó önmagában is. Valaki azt mondta, bárcsak a lemosó anti-stressz hatása az elménkre is kihatna. Nyilván erre nem képes, de a bőr stresszjeleit megfelelőképp enyhíti.  

COSRX Good Morning Low pH Arclemosó Gél

COSRX Good Morning Low pH Arclemosó Gél

COSRX Good Morning Low pH Arclemosó Gél

Első benyomás: Papírdoboza is van a tubusnak, mindkettő minimalista designt kapott, tetszett, hogy minden infó jól olvasható rajta. A kiszerelése hagyományos tubusos, mivel géles állagú a készítmény, az adagolása egyszerű volt. Parfümmentes, azonban van egy természetes teafaolaj illata. Ez egy picit kesernyés, friss, unisex illatot kölcsönöz neki, engem egyáltalán nem zavart. Másrészt szerintem épp ezért férfiaknak is beválhat a készítmény. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Neve alapján a reggeli arcmosáshoz ajánlják, de őszintén szólva én használtam este is, olajos lemosó után második lépésként, és nyilván úgy is jól működött. Nedves bőrre érdemes felvinni, picit felhabzik, míg eldolgozzuk (emiatt arctisztító készülékkel is szuperül működik, kipróbáltam), mégsem érezni szárító, húzódó hatást acmosás után, pedig megfelelően tisztította is a bőrömet. Ennek nagyon örültem, nem szeretem azt az érzést és szerintem a bőrnek sem tesz jót. A mennyisége egyébként kiadós, egy borsónyi simán elég belőle alkalmanként. 

Erőssége: Tág pórusú, kombinált bőröm van, ezt a lemosót szerintem éppen erre találták ki. 

Amire figyeljünk: Nem tudok ilyet mondani, minden szempontból elégedett voltam vele, örülök, hogy kipróbálhattam. 

It’s Skin Have an Egg Arclemosó Hab

It's Skin Have an Egg Arclemosó Hab

It’s Skin Have an Egg Arclemosó Hab

Első benyomás: Az, hogy egy arclemosó tubusa tele van tojásokkal egy picit bizarr volt számomra, mégiscsak egy tyúk fenekéből jön ki az a tojás, de hát ha ez van benne, akkor értelemszerű, hogy ráteszi a gyártó, a márkára pedig egyébként is jellemző, hogy azt nyomtatják a dobozra, ami benne van. Mindazonáltal a tubusos kiszerelést könnyű használni, nem folyik ki belőle a termék. A lemosónak kicsit gyöngyházas színe van és viszonylag sűrű, nagyjából fogkrémszerű az állaga. Az illata volt a gyenge pontja, számomra intenzív volt, ám az tetszett, hogy kevés is elég belőle, nagyon kiadós.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Esténként használtam, nagyjából egy centit nyomtam ki a kezembe, azt habosítottam fel. Ennyi teljesen elég, kevesebbel viszont szerintem nem érdemes kezdeni. Jobb ha tenyereink közt habosítjuk fel és úgy visszük fel az arcra, így lehet a legjobban eloszlatni rajta szerintem. A bőröm nagyon puha lett utána, nem irritálta, nem lett sem zsíros, sem száraz, számomra teljesítette, amint egy gyengéd arclemosótól elvárok. Az erősebb sminkkel nem birkózott meg, arra érdemes külön sminklemosót használni, második lépésben azonban szépen leviszi a szennyeződéseket a bőrről. Úgy éreztem, puhább a bőröm, sokkal jobban beszívja a tisztítást követő szérumot és a pórusaim is kevésbé láthatók.

Erőssége: A bőröm sokkal szebb lett, ez az, ami meggyőzött.

Amire figyeljünk: Az illata számomra túlzó, és sajnáltam, hogy külön sminklemosót kellett használni.

VT Cosmetics CICA Gyengéd Arclemosó Hab

VT Cosmetics CICA Gyengéd Arclemosó Hab

VT Cosmetics CICA Gyengéd Arclemosó Hab

Első benyomás: Nagyon tetszett, hogy minimál dizájnja van, a kis tigris volt a kedvencem a tubuson, ahogy ránéztem, mindig jó kedvem lett tőle. Elég nagy tubusban van a termék (300 ml), de erős műanyagban, így amikor lebukcsázott a fürdőkádba, akkor sem törött el. Ez pozitívum, mert sok olyan termékem volt már, aminek annyira vékony anyagból készült főleg a zárókupakja, hogy amikor leesett, a kupak eltörött, vagy berepedt. Az adagolás könnyű volt, elég nagy a lyuk, amin keresztül ki lehet nyomni a lemosót, úgyhogy még vizes kézzel sem szerencsétlenkedtem vele a kádban. A termék állagát nehéz leírni. Nekem kicsit olyannak tűnt, mint a női borotválkozást könnyítő zselék, vagy krémek. Előzőleg nem használtam még ilyen állagú lemosót. Színe fehér és nem annyira folyékony, és nincs konkrét illata, ez tökjó.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Reggel és este is használtam, mert nagyon jól megtisztította az arcomat. Elképesztően hatékony, egy borsószemnyit kinyomva úgy felhabosítható a vizes tenyérben és a vizes arcon dörzsölgetve, hogy bőven jutott mindenhová, imádtam. Kiválóan teljesítette nálam a gyengéd arctisztítás kívánalmait, nagyon gyengéd a bőrömhöz. Használat után úgy vettem észre, hogy az arcomon semmi sem maradt, ami szennyeződés, vagy smink. Az arcom érzete mindig friss volt utána, nem húzódott, pedig féltem tőle, mert erre ősszel-télen hajlamos, de szerencsére itt nem volt ilyen gond. Sokkal szebb és egységesebb lett a bőröm, és a bőrhibáimból is mintha kevesebb lett volna a termék használata alatt. A bőröm mindig puha tapintású volt, sehol sem volt vízhiányos vagy száraz, úgyhogy szerintem a lemosó tette a dolgát rendesen. 

Erőssége: Szuper, hogy csak egy nagyon kicsi mennyiség kell belőle, és a két kezemet összedörzsölve nagyon felhabzik. Gyorsan lehet vele megtisztítani a bőrt, így a 300 ml-es adag nagyon sokáig elég lehet még napi két használat mellett is.

Amire figyeljünk: Nincs ilyen, nagyon szuper termékről van szó. 

MOSSA Arctisztító Krémhab Fehér Ribizlivel és AHA Gyümölcssavakkal

MOSSA Arctisztító Krémhab Fehér Ribizlivel és AHA Gyümölcssavakkal

MOSSA Arctisztító Krémhab Fehér Ribizlivel és AHA Gyümölcssavakkal

Első benyomás: Nem igazán választok csomagolás alapján, de a visszafogott dizájn általában bejön, és ennek az arclemosónak ilyen volt. Nekem az ilyen pumpás kiszerelés a kedvencem, mert könnyen adagolható, és ha lezárom, akkor szállítás közben sem kenek vele össze mindent. Enyhe, gyümölcsös illata van, de én ódzkodok a túl illatos krémektől, arclemosóktól, úgyhogy nem bántam, amiért nem nyújt intenzívebb illatkavalkádot. Keveset kell feltenni belőle, mert könnyen felhabosodik, és gyorsan leöblíthető.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Az esti arcápolási rutinomban használtam, lefekvés előtt, sminklemosás után. Mivel száraz, érzékeny a bőröm, ezért reggel nem használok arclemosót. Kifejezetten keveset használtam, nekem bően elég volt egy mogyorónyi, így valószínűleg sokáig elég lesz. Abszolút könnyű volt eloszlatni, de ami nekem még fontosabb, az hogy könnyen lemosható. Nem volt utána csúszós, nyákos érzés a bőrömön. Nekem érzékeny az arcbőröm, de nem feszült, nem pirosodott és nem száradt ki arclemosás után. Ha így lett volna, nem is használtam volna tovább. De arckrémet természetesen vittem fel a bőrömre. Sminket nem használok, így nálam önmagában is jól működött, megfelelően tisztította a bőrömet.

Erőssége: Plusz pont, hogy vegán és állatkísérlet mentes, és hogy tényleg nem húzódott utána a bőröm.

Amire figyeljünk: Szerintem erre az arclemosóra is igaz, hogy használata után alkalmazzunk hidratálót, gynegéd mozdulatokkal használjuk és langyos vízzel alkalmazzuk. De melyikre nem?

CeraVe Hidratáló Tisztító

CeraVe Hidratáló Tisztító

CeraVe Hidratáló Tisztító

Első benyomás: Nem votl ismeretlen számomra a márka, használtam már többféle lemosóját is, köztük ezt is. Egyszerű, pumpás adagolós flakonja van, használata kényelmes, nem fröcsög belőle a lemosó, de ez nehéz is lenne, hisz egy egészen krémes állagról van szó az esetében. Illatmentes, ami pazar, színe fehér.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Nekem reggeli lemosónak vált be, ekkor nem tartom szükségesnek, hogy veszettül tisztítsam a bőrömet, ez pedig nagyon kellemes, lágy érzetű volt, tényleg, mintha valamilyen krémmel kenegettem volna. Hozzáteszem, nekem zsírosodásra hajlamos a bőröm, emiatt estére úgy éreztem, kevés, illetve túl sok: annyira finom krémes, hogy a megszokott tisztaságérzetet nem adta. A mennyisége kiadós, ugyanis nem kell belőle sok, egy pumpálásnyi bőven elég. Nem habzik, megmarad a krémes állaga végig, és a legcsekélyebb mértékben sem szárítja a bőrt, sőt. Száraz, és/vagy érzékeny bőrre nagyon jó lehet, nemcsak arcra, egész testre is.

Erőssége: Száraz bőrűeknek szívből és őszintén ajánlom, nagyon elégedettek lesznek vele. Gyerekeknek tusfürdőként is tökéletesen beválhat, tényleg egyáltalán nem szárít, sőt, szerintem hidratálja, óvja is a bőrt.

Amire figyeljünk: Zsíros bőrűeknek lehet olyan érzésük, hogy kevés a tisztaságérzet amit ad, de lássuk be, rá is van írva, hogy normál és száraz bőrre ajánlott, ezt pedig tökéletesen hozza is. 

Mádara Arctisztító Hab

Mádara Arctisztító Hab

Mádara Arctisztító Hab

Első benyomás: A csomagolása letisztult designt kapott, ennél nem is kell több. Pumpás adagolója van, amit szeretek, a lemosó színe fehér, illata kellemes, enyhe. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Csak esténként használtam, kétlépcsős arclemosási rutin részeként, vagyis egy olajos lemosó után mostam le vele a maradék szennyeződést és sminket. Alkalmanként egy pumpálásnyi bőven elég volt, ezt megfelelően el lehetett oszlatni a bőrömön. Húzódó, szárító érzést nem tapasztaltam arcomsás után, inkább picit puhább tapintású lett a bőröm tőle.

Erőssége: Kifejezetten tetszett, hogy gazdaságos, egy pumpálás tényleg elég az arcra. Bár hallottam, hogy a habzó lemosók szárítják a bőrt, ez egyáltalán nem teszi. Tény azonban, hogy kell utána hidratálni, mint általában arcmosás után, mindig. Tetszett az is, hogy a szemkörnyéket is lehet vele tisztítani, nem csíp. 

Amire figyeljünk: Erős smink lemosásához önmagában nyilván nem elég, érdemes kétlépcsős arctisztítás részeként használni ilyen esetben.  

Mást is teszteltünk már

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top