nlc.hu
Trend

Teszteltük: Prémium kategóriás gyengéd arctisztítók

Amikről mindig is tudni akartad, mire képesek: prémium arctisztítókat teszteltünk

Prémium kategóriás gyengéd arctiszítókat teszteltünk, kíváncsiak voltunk rá, vajon tényleg minden cseppjük kincset ér?

Hogy milyen arcápolókat választunk, sok szempont befolyásolhatja: kedvelhetjük a bio termékeket, vágyhatunk a finom illatokra, vagy ezek szöges ellentétére is, egy azonban biztos, az ár meghatározza majd, milyet választunk. Vagy azért, mert nem számít, vagy épp azért, mert nagyon is számít. Jó arctisztítókat, mint kiderült, már egészen baráti áron is beszerezhetünk (teszteltük őket, olvass csak tovább, megtalálod a linkjét is), kíváncsiak voltunk azonban, mit kapunk a pénzünkért, ha hajlandóak vagyunk kicsit többet áldozni a szépségápolásra. Prémium kategóriás gyengéd arclemosókat teszteltünk az elmúlt hetekben, mutatjuk, miként vizsgáztak.

Paula’s Choice Omega+ Complex Cleansing Balm

Paula's Choice Omega+ Complex Cleansing Balm

Paula’s Choice Omega+ Complex Cleansing Balm

Első benyomás: Tubusos kiszerelésű lemosó, a márkától megszokott informatív designnal. A készítmény fehéres, sűrű, balzsamos állagú, ami felvitel után olajossá változik, mintha csak megolvadna. Ennél is fontosabb azonban az illata: a termék mentes mindenféle illatanyagtól, mégis a természetes olajoknak köszönhetően isteni illata van. A friss, vajas süti illata, mennyei, eszméletlen, olyan finom, hogy van, hogy csak szagolgatom a tenyerem arcmosás közben. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Reggel és este is használom, de másként. Reggel önmagában, este úgy vált be, hogy előtte micellás vízzel lemostam a sminket, majd ez következett. Valójában lehet kétlépéses arctisztítás első lépéseként használni, és követheti egy sima gyengéd lemosó is, de nekem annyira bejött a bőrérzet, a hatás, az illat, hogy nem akartam ezt „lemosni” magamról. Mennyiségét tekintve egy nagyobb borsónyi nekem elég belőle, sajnos így sem tart örökké, de jó pár hétig élvezhetjük a készítmény hatását. Nagyon könnyű eloszlatni a bőrön, tényleg olyan, mintha az olajok a testhő hatására megolvadnának, de nehéz zsíros-olajos érzet nélkül. Érdemes száraz bőrre felvinni, eldolgozni, elmasszírozni, és még szuperebb, ha egy picit még van időnk a bőrön hagyni, mondjuk egy percet. Így nagyon puha lesz a bőr, olyan, mintha már a hidratáló krém is rajta lenne, beszívódott, és már élvezzük a bársonyos bőrt. Persze kell hidratáló arcmosás után az esetében is, de ez az érzés nagyon pozitív, miközben hibátlanul tisztít, sminkmaradvány, fényvédő, biztos, hogy minden lejön vele nap végén is. Gyengéd lemosóként mindent tud, ami csak elvárható.

Erőssége: száraz vagy érzékeny bőrűeknek nagyon ajánlom kipróbálásra, bár igazából bárki másnak is. Kombinált bőröm van vízhiánnyal, mégis imádom a hatását, most a hűvösebb időben különösen tetszik, érzem, hogy jó az az ápolás a tisztítás mellett, amit nyújt. És az illata! Illatanyagmentes készítménynek (se parfüm, se illóolaj!) ilyen tökéletesen még nem találták el, hogy miként elegyedjenek az aktív összetevők és azok milyen természetes illatot kölcsönözzenek.

Amire figyeljünk: Semmi kifogás vagy kritika, nem olcsó sajnos, de minden fillért megér.  

Foreo Luna 3 Sensitive + Micro-Foam Cleanser

Foreo Luna 3 Sensitive + Micro-Foam Cleanser

Foreo Luna 3 Sensitive + Micro-Foam Cleanser

Első benyomás: 

KÉSZÜLÉK: Kifinomult minimalista dizájn, szép halvány szín, a doboz kibontásával megküzdöttem, de megérte. Nem csúszik, és kézre áll, korábban már volt szerencsém ilyen géphez, az egy kisebb verzió volt, ez most szokatlanul nagynak tűnik, de kényelmesen használható.

LEMOSÓ: Hagyományos kinyomós tubus, nincsen benne semmi extra. Finom, könnyed illata van, és az állaga sem túl folyós.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: 

KÉSZÜLÉK: A használathoz telepíteni kell egy appot, aztán össze kell konfigurálni a géppel, ugyanis a programokat és a beállításokat a telefonon keresztül kell intézni. Ez elsőre szokatlan, én nem vagyok ennyire modern, de pár nap és meg lehet szokni, hogy ez is távvezérlésű, mint sok minden az életünkben.

Az erősség állítható, de mégsem ez a legjobb benne, hanem az a számtalan program, amitől az ember azt érzi, hogy egy mini kozmetika van a kezében. Masszázs és tisztítóprogramok közül tudunk választani és bár szkeptikus voltam, tényleg hatékonyak. A tisztítóprogramot naponta kétszer használtam, a különböző masszázsokat pedig hetente egyszer. Leginkább fáradt bőrön volt látványos az eredmény, esti rendezvények előtt átmasszíroztam az arcomat és a számat, sokkal kipihentebbnek tűnt az arcom.

A rezgése nem erős, nem bántó, összességében jó érzés használni. A masszásfunkciót kipróbáltam szérummal és nekem bevált, és a lemosó programot pedig egy nem a cég által forgalmazott habbal is használtam, mindkét esetben elégedett vagyok az eredménnyel. Az elején szkeptikus voltam a géppel kapcsolatban, azt gondoltam, hogy túl sok macera használni, de szerencsére csalódnom kellett. Hétvégenként belefér egy nagyobb program, hétköznap viszont tényleg csak 1-1 perc és készen is vagyok.

Kiehl’s Ultra Facial Cleanser

Kiehl's Ultra Facial Cleanser

Kiehl’s Ultra Facial Cleanser

Első benyomás: A csomagolása egyszerű, a tubuson sok információt olvashatunk a termékről, jól olvasható nagy méretben. Tubusos kiszerelésű a lemosó, könnyű az adagolása, jól  szabályozható, hogy mekkora mennyiség jöjjön ki belőle. Géles, viszonylag sűrű állagú, nagyon enyhe illatú, szinte alig van neki, nem egy agyonillatosított termék, ami tetszett.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Az esti rutinban használtam az arclemosót, kis mennyiség is elég, hogy mindenhova eljuttatva úgy érezzem, tökéletesen megtisztította az arcom. Kényelmes volt használni, könnyen eloszlik a bőrön. Ami meglepetés volt, hogy nem az a fajta lemosó, ami túlságosan felhabzik. Alapból nem túl problémás az arcbőröm, de egyes korábban próbált lemosók iszonyúan ki tudták szárítani, viszont ez a lemosó nálam teljesítette a bőrömnek szükséges gyengéd arctisztítás követelményeit. Megfelelően tisztított, nem éreztem szárító, húzódó érzést a használatakor. Nem szárította bőrömet, így ez az esti rutinba beépítve a rákövetkező lépéseknek is kedvezett.

Erőssége: Kevés mennyiséggel is kiváló hatást lehet elérni. És nem szárít!

Amire figyeljünk: Az én szemsminkemet nem vitte le száz százalékban, ennek eltávolításában kicsit támogatni kellett.

Lancôme Gel Éclat Gyengéd Arctisztító Gél

Lancôme Gel Éclat Gyengéd Arctisztító Gél

Lancôme Gel Éclat Gyengéd Arctisztító Gél

Első benyomás: Egyszerű, letisztult design, a fehér alapon halványkék rózsa a tisztaságot sejteti számomra. Kicsit hiányolom a lótuszvirág ábrázolását, de összességében így is kellemes. Tubusos kiszerelése van nyitható tetővel, ez kényelmessé teszi a használatát, az adagolása egyszerű és könnyű, azonban csak a jellemzői vannak ráírva, nincs rajta pontos használati útmutatás. A gél színe csodásan gyöngyházfényű, ahogyan a leírása is ígéri, illata kellemes, enyhe, nem tolakodó. Halvány rózsaillat, ami pont elég, nem lenne jó beájulni valami tömény rózsaolajos illatözöntől és mellette van még valami elbűvölő virágillat is benne, gondolom, az a lótuszvirágé. Az állaga nem olyan gél, ahogy képzelem a géleket, sokkal inkább sűrű, krémszerű és ragadós.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Esténként használtam az esti arctisztítás részeként, nem kell belőle sok, mert kis vízzel keverve sűrű habbá válik. Ez alapján a tubus tartalmát kiadós mennyiségnek ítélem. Az állaga nagyon furcsa, elsőre kifejezetten meglepő. Nehéz elkenni, tulajdonképpen nem is tudtam, hanem inkább kisebb pöttyöket tettem az arcomra, majd azokat vízzel szétoszlattam és felhabosítottam. Így már szuperül működött, olyan sűrű réteget képezett, hogy egy hófehérre festett arcú gésa is megirigyelte volna. Mivel jó sűrű lett a tisztítóréteg, alapos lemosást kíván, ezt könnyebb volt lemosószivaccsal megtenni, mint kézzel, de simán ment. Megfelelően tisztított, és ahogy ígéri, valóban gyengéden tette. Használata után finom puha és selymes tapintású lett a bőröm, nagyon kellemes érzést és finom, enyhe illatot hagy maga után. Nem okozott szárító, húzódó érzést, pedig az alapból száraz bőröm ezt rögtön megérezné. Ha nem akadok fenn az állagán, egyértelműen hozza egy jó kis arctisztító hatását.

Erőssége: Az illata teljesen elvarázsolt, valószínű, hogy a lótuszvirág miatt. Használata után közvetlenül pedig elképesztően selymessé vált a bőröm.

Amire figyeljünk: Az állaga az első használatnál kifejezetten meglepő, érdemes nedves bőrre felvinni, úgy könnyebb eloszlatni, felhabosítani. Utána már tökéletes az állaga.

Estée Lauder Take It Away Makeup Remover Lotion Sminklemosó

Estée Lauder Take It Away Makeup Remover Lotion Sminklemosó

Estée Lauder Take It Away Makeup Remover Lotion Sminklemosó

Első benyomás: Gyönyörű, lekerekített formája, lilába hajló világoskék, színátmenetes üvege – pontosabban üveghatású műanyag flakonja – van, kézbe simuló. Jól fog mutatni a fürdőszobapolcodon. Pumpás adagolófeje van, én másmilyen kozmetikumot nem is szívesen veszek, örültem, hogy ennek is ilyen. A lemosó állaga inkább tejszerű, mint krémes, fehér, de felhordás után csak egy selyemfényű, vízszerű bevonat marad utána. Illata neutrális, diszkrét, pont kellemes.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Szívesen használtam reggel is, mert a krémszerűsége miatt azt az érzetet adja, hogy nemcsak tisztít, de táplál is. Egyetlen nyomás elég belőle, így a 200 ml megfelelő mennyiség. Mivel rögtön felvitelkor eltűnik a krémes jelleg, és inkább vizesbe vált, nem megterhelő a bőrnek, könnyen bedolgozható. Talán egy apró savasságot, energetizálást lehet érezni utána, de ez inkább kellemes, mint zavaró, gyengédnek mondanám a készítményt. Tisztítási hatékonysága megfelelő, nincs szárító érzet utána, inkább hidratáltságot ad. Nekem hatásában többet nyújtott egy szimpla vízszerű lemosónál, persze ez inkább csak érzet, nem tudom igazolni.

Erőssége: Jó minőségű lemosót ismerhettem meg, kategóriájában is megállja a helyét, a külseje pedig igazán exkluzív.

Amire figyeljünk: Csupán személyes preferencia, hogy az átlátszó géleket jobban szeretem, de ennek a terméknek vannak más előnyei, amik nálam is kompenzálták ezt a tulajdonságát.

Clinique 3 Lépéses Bőrápoló Szett Normál Bőrre

Amikről mindig is tudni akartad, mire képesek - Prémium arctisztítókat teszteltünkElső benyomás: Kezdjük ott, hogy a Clinique logója vita nélkül gyönyörű. A hosszú, elnyújtott, minimalizált C, ráadásul fényes, ezüst kivitelben – ciki, de engem ilyenekkel le lehet venni a lábamról. A második mindjárt a szettjelleg: ki ne imádna bármit, ami szettben van?! Mert olyan kis komplex: teljes kezelést kapsz, nem egy, de mindjárt három terméket, és te varázsolhatod össze a végeredményt. Ajándéknak is kiváló emiatt. Van egy tubusos folyékony szappanunk, egy üvegcsés tonikunk és egy szintén tubusos krémünk. A három közül a középsőn még javítottam volna egy belső kupakkal, mert ebben a formában, ha véletlen feldöntöd a fürdőszobapolcon, oda az egész. Én alapvetően utálom a papírdobozokat, minden felesleges csomagolástól azonnal meg szoktam szabadulni, de ettől nem volt szívem. Hiszen kis dobozban van a három termék, mindegyik a rá szabott rekeszben: praktikus. A lemosónk teljesen vízszerű úgy színében, mint illatában. Legfeljebb annyi illata van a teljes szettnek, amitől elhiszed, hogy azért van benne hatóanyag.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Reggel-este érdemes használni, reggel jobban esik, mert kellemes, mentolszerű csípős érzést hagy maga után, tudjátok, azt a fajtát, amitől könnyebben felébred az ember, és sugárzóan tisztának érzi az arcát. A krém elég apróka, de nyilván egymáshoz van arányosítva a három termék, el tudnám képzelni eggyel nagyobb kiszerelésben is a szettet. Mivel a lemosó teljesen vízszerű, egy pamacs segítségével egyszerű a használata. Van egy közepes tonizáló hatása, amit nem mondanék zavarónak, ám gyengéd lemosók ilyet általában nem tudnak. Tisztítóereje – köszönhetően a szappannal való kombinálásnak – tökéletes, Húzódó bőrérzésről nincs szó, hiszen a szett része a nyugtató krém is, de anélkül sem kellemetlen a végeredmény. Maximális tisztaság, tökéletesen légző bőr: ez a fő benyomásom.

Erőssége: Egyértelműen az, hogy „hárman vannak”.

Amire figyeljünk: Ne kapkodjunk használat közben, nehogy kiborítsuk.

Annayake Bamboo Softener Cleansing Foam

Annayake Bamboo Softener Cleansing Foam

Annayake Bamboo Softener Cleansing Foam

Első benyomás: Japán márkáról van szó, a design is ennek megfelelő, minimalista, a kis bambusz rajta utal az összetevőire is. Pumpás kiszerelésű, de az a fajta, amiből egyből habként kerül ki a termék, és még fel sem kell rázni hozzá. Az állaga nagyon könnyed, első blikkre azt gondolnád, egy nyomásnyi nem is elég, de gyorsan rájössz, valójában bőséges mennyiségről van szó. Az illata könnyed, zöld illat, használat után nem érezni, közben annál inkább, de szerencsére tetszetős. 

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Reggel és este is használhatjuk nyugodtan, esténként második lépésnek a legjobb, miután a sminket, egyebeket már eltávolítottuk mondjuk egy olajos lemosóval, és ezzel még a maradéktól szépen megtisztítjuk a bőrt. Reggel önmagában is elegendő. A hab amilyen könnyed, olyan jól eloszlatható a bőrön, mintha egy kicsit lágy krémessé is alakulna közben, érezni, hogy jut belőle mindenhová. Tisztító hatása alapos, húzódó érzést utána nem okozott a bőrnek, pedig még nedvesen egy picit úgy éreztem, talán túl alaposan is teszi a dolgát. A bőröm azonban kétségkívül tiszta, ápolt lesz tőle.

Erőssége: A kiszerelése, állaga nagyon jó, használata is tetszett ezek miatt, és tisztító hatásával is elégedett voltam. 

Amire figyeljünk: Ez csak sejtés, de száraz bőrre lehet, hogy nem ideális, inkább kombinált, zsíros bőrre javasolnám. 

Polaar Ice Pure Velvety Cleanser

Polaar Ice Pure Velvety Cleanser

Polaar Ice Pure Velvety Cleanser

Első benyomás: Már csak a név és design miatt is az Északi sark ugrik be képileg róla, emiatt meglepő volt az intenzív rózsaillat, amit a lemosó kapott. Finom illata van, de másra asszociáltam pusztán külleme alapján – még úgy is, hogy maga a lemosó halvány rózsaszín, végsősoron pink színe még sok más növénynek is van. Kiszerelése tubusos, állaga géles, színe áttetsző, pici pink beütéssel.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Egy borsónyi elég belőle alkalmanként, nekem úgy jött legjobban, hogy nedves tenyérben eloszlattam, míg fehéres, krémes állaga nem lett, majd így vittem fel a nedves arcbőrre. Reggel önmagában is elég volt, este sminklemosót használtam előtte, nélküle szerintem a szemsminket nem vinné le, de ezt nem is vártam el tőle. Valóban gyengéd arclemosó, nem szárította a bőrömet, nem húzódott tőle, és egy kis puhaságot is éreztem tőle arcmosás után, ami tetszett.  

Erőssége: Tetszett az állaga, eldolgozhatósága és a tisztító hatékonysága.

Amire figyeljünk: Számomra túl intenzív volt az illata, máskülönben meggyőző volt a képessége.  

La Roche-Posay Tolériane Arctisztító Krém Érzékeny Bőrre

La Roche-Posay Tolériane Arctisztító Krém Érzékeny Bőrre

La Roche-Posay Tolériane Arctisztító Krém Érzékeny Bőrre

Első benyomás: A La Roche-Posay márkától megszokott minimalista csomagolás, a flakon hátulján többnyelvű tájékoztatóval az összetevőkről, arról, hogyan is működik, és hogyan kell használni. A 400 ml űrtartalmú termék pumpás kiszerelésű, és egy nyomás pont elég egy arcmosáshoz. A tisztítókrém fehér, szinte illatmentes, könnyed állagú, a leírás szerint használatkor érdemes egy kis vízzel felhabosítani. Samponszerű habzásra ne számítsunk, egy arctisztítónak, főleg, ha kímélő, nincs szüksége ilyesmire.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Naponta csak egyszer használtam, és ugyan krémes jellege miatt azt gondolhatja az ember, hogy könnyű eloszlatni, de nehéz lemosni, utóbbit szerencsére nem igazolta az élet. Könnyű eltávolítani, nem marad utána nehéz, zsíros krémes érzés. A sminket is nagyon szépen eltávolítja, de mivel a szemkörnyékét az utasítások miatt el kell kerülni vele arcmosáskor, ezért szemfesték, szempillaspirál eltávolításához egy másik termékre is szükség lesz. Nagy pozitívum, hogy szárító, húzódó bőrérzést nem hagy maga után, viszont akinek extrém száraz bőre van, annak természetesen ezen termék használata mellett is nagyon oda kell figyelni a hidratálásra, főleg az őszi és téli időben, amikor a bőrünk amúgy is hajlamosabb kiszáradni. Ez végtére is lemosó, nem hidratáló krém.

Erőssége: Tisztító hatékonysága és az, hogy valóban gyengéden teszi.

Amire figyeljünk: Nem tudok ilyet felhozni, érzékeny bőrre szánják a terméket, szerintem minden szempontból tartja magát ehhez. 

Clarins Hydrating Gentle Foaming Cleanser

Clarins Hydrating Gentle Foaming Cleanser

Clarins Hydrating Gentle Foaming Cleanser

Első benyomás: Letisztult, sárga tubusban van a termék, szerencsére plusz papír dobozt nem kapunk hozzá, nincs dupla csomagolás. A kupak le van zárva, így biztosan védve felnyitásig az oxidációtól a lemosó. Tubusos kiszerelésű, kicsit nehéz kinyerni belőle a lemosót. Fehér színű, sűrű krémet kapunk a tubus megnyomásával, kellemesen illatosított.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Reggel és este is használtam, nagyon kiadós, kevés elég belőle, ehhez képest a 125 ml-es kiszerelés nagyon nagynak tűnik. Elég vastag, testes krémről van szó, de jól használható, száraz bőrtípusnál kifejezetten szükség van egy ilyen lemosóra, könnyen felhabzik és utána könnyen eloszlatható. Alaposan és jól tisztít, de nem érzem úgy, hogy kiszárítaná a bőröm, amire sajnos volt már példa más arclemosónál. Szépen leszedi a könnyű sminket és tisztának éreztem utána a bőrömet, szárító érzést nem tapasztaltam. Mindig nagyon figyelek arra, hogy mit kenek az arcomra, így szerencsére szép a bőrképem, ez a lemosó sem rontott rajta, sőt.

Erőssége: Kiadós termék, ami jól működik, teszi a dolgát

Amire figyeljünk: Nekem az illat nem annyira fontos egy lemosóban, de ha valaki kifejezetten ezt preferálja, annak tökéletes választás.

Eucerin DermoPure Mélytisztító Arclemosó Zselé

Eucerin DermoPure Mélytisztító Arclemosó Zselé

Eucerin DermoPure Mélytisztító Arclemosó Zselé

Első benyomás: Letisztult, egyszerű, informatív dizájnja van, kiszerelése pumpás, könnyen adagolható. Illatmentes, hígabb gél állaga van, átlátszó.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Reggel és este is használatban volt, kamaszlány problémás, pattanásos bőrén teszteltük. Egy pumpálás elég volt az egész arcra, ami alapján kiadós mennyiség van a flakonban. Hűsítő, kellemes érzést nyújt, könnyen eloszlatható, és ami fontos, teljesítette a gyengéd arctisztítás kívánalmait. Enyhítette a gyulladást a bőrön, pár nap használat után már kisebbek lettek a pattanások. Sminklemosóként is használtuk, tökéletesen leszedte a vízálló szempillafestéket is. Még sincs húzódó érzés használata után, inkább friss a bőr, és ami fontos, a gyulladások visszahúzódtak, a pattanások múltak.

Erőssége: Bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő és mélytisztító hatása fantasztikus.

Amire figyeljünk: Nincs ilyen, tényleg.

Artistry Skin Nutrition Hidratáló Arctisztító Hab

Artistry Skin Nutrition Hidratáló Arctisztító Hab

Artistry Skin Nutrition Hidratáló Arctisztító Hab

Első benyomás: Kissé robusztus flakonja van, a színe azonban tetszik, hűs tengerkék, számomra tisztaságot sugall. A pumpás kialakítás nagyon jó, a hab maga könnyed, fehér színű, és nagyon kellemes illatú.

Használatával kapcsolatos tapasztalatok: Alkalmanként 2-3 pumpálásnyi mennyiséget használtam belőle, selymes állagának köszönhetően a habot nagyon könnyen el lehetett oszlatni a bőrön. Reggel és este is használtam, teljes mértékben megfelelt az elvárásaimnak. Nagyon hatékonyan tisztít, egész pici húzódó érzet volt csak utána, de ez hidratáló krémmel természetesen megoldódott, a bőröm pedig érezhetően feszesebb és puhább lett.

Erőssége: Illata, selymes állaga. 

Amire figyeljünk: mint a legtöbb arclemosó, ez is picit szárít, de összességében kiváló termék.

Ezt a tesztet ígértem:

Ezt is érdemes elolvasni:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top