nlc.hu
Trend

Tóth Vera interjú

Tóth Vera az nlc-nek: „Érzem a levegőben, hogy nemsokára megtörténhet a lánykérés”

Egy ideje már ingázik vidéki házuk és a főváros között. Amikor dolgozik, akkor Budapesten van, ha pedig a kedvesével, akkor Palkonyán. Tóth Vera az nlc-nek mesélt az életéről, a terveiről és arról, miért is vállalta el az RTL Klub A Konyhafőnök VIP-ban való szereplést.

Rég láthattunk téged tévés produkcióban. Miért vállaltad el mégis a A Konyhafőnök VIP-t?

Eddig nem akartam hasonló megmérettetésekben szerepelni, de most úgy éreztem, van már annyi tapasztalatom a konyhában, hogy kipróbáljam magam. A párom a gasztronómiában dolgozik, ezért mindenki tudja, hogy közel áll hozzám a főzés. De ez amennyire előny, annyira hátrány is.

Úgy érzed, többet kell bizonyítanod?

Szerintem van egyfajta elvárás velem kapcsolatban emiatt. Persze a séfek tudták, hogy nem vagyok profi, nem is várták el, hogy ötcsillagos séf módjára főzzek. Csak azt, hogy amit tudok, azt tökéletesen készítsem el. Rengeteget tanultam a műsor alatt, nagyon jó önismereti tréning volt számomra. Ebben a műsorban tényleg valós emberi érzelmek vannak, önazonos tudtam lenni. A nézők majd megismerhetnek egy picit jobban.

Tóth Vera élvezi a városi és a vidéki életet is

Tóth Vera a Konyhafőnök VIP-ben (Fotó: RTL Klub/ Tulok András)

Sokat készültél rá?

Nem vettem pluszórákat, de mivel napi szinten forgattunk, ezért a főzés teljesen beépült az életembe. Ezzel ébredtem, ezzel álmodtam. A páromat már kikészítettem néha, annyit kérdezősködtem egy-egy ételről. Fontos volt számomra, hogy jó ízeket készítsek. Arra törekedtem, hogy az ételem mindig finom legyen.

A forgatások alatt sokat voltál Budapesten? Hiszen nemrég vidékre költöztél a párodhoz.

Igen, sokat ingáztam és most is folyton jövök-megyek a főváros és Palkonya között. Van egy vidéki és egy városi életem. (nevet)

Melyik tetszik jobban?

Mindkettőt szeretem, Budapest most a munkámhoz köthető, a vidék pedig a kikapcsolódás, a párommal való együttlétet jelenti. Bár most ez is változni fog, mert éppen most készülünk kisboltot nyitni Palkonyán, szóval még több időt fogok ott tölteni.

Tóth Vera: Jó lenne negyven év alatt szülni

Fotó: Olajos Piroska

Hogyan fogadtak téged az ott élők? Tóth Vera biztosan érdekes lehetett számukra.

Az elején furcsán néztek rám, de amikor kaptam egy szívecskét a havas autóm elejére télen, akkor tudtam, hogy befogadtak. Szerencsére nekem könnyen megy a beilleszkedés mindenhová. Soha nem éreztettem velük, hogy más ember lennék, mint ők. Marika néni pedig már most úgy beszélget velem az utcán, mintha gyerekkorom óta ismerne. Ez egy kétszázötven fős kis falu, mindenki ismer mindenkit, mindenki segíti a másikat, ezért is volt könnyű dolgom. Szerintem megszerettek a palkonyaiak.

A pároddal, Zolival már három éve vagytok együtt. Milyen a kapcsolatotok?

Elindultunk egy izzó szerelemmel, ami azóta még erősebb lett. A karantén alatt még jobban összecsiszolódtunk, jót tett a kapcsolatunknak az együtt töltött idő. Az pedig, hogy sokat ingázok vidék és Budapest között, még jobban megerősít minket. Jobban hiányzunk egymásnak, várjuk a találkozásokat. Régebben szerettem egyedül lenni, elvonulni, most alig várom, hogy Zolival lehessek. Átfordultak bennem a dolgok.

Terveztek esküvőt a közeljövőben?

Zoli egy nagyon laza pasi. A házasság nincs most napirenden, de én mégis érzem a levegőben, hogy nemsokára megtörténhet a lánykérés. Nem siettetünk semmit, mert szeretnénk felépíteni a közös vállalkozásunkat és anyagilag bebiztosítani magunkat. Nem könnyű most az én szakmámban, most is éppen három fellépésünket mondták le a vírushelyzet miatt. Nekünk pedig általában ez az időszak a pörgős az év végi rendezvények, események miatt. Ebből élünk év elején, amikor nincsenek rendezvényeink. Valószínűleg a gyerekvállalás is hamarabb szóba került volna nálunk, ha nincs a koronavírus.

Mikor szeretnél gyereket?

Negyven év alatt jó lenne, de még nem késtem le róla egyáltalán. Nem siettetem a dolgot. Az, hogy Gabinak született egy kislánya két éve, még jobban megerősített abban, hogy édesanya szeretnék lenni. Hannarózát mindennap látom, jelen vagyok én is a hétköznapjaiban. Sok mindent megtanultam ez idő alatt, látom, hogyan fejlődik egy gyerek, mik a feladatok, nagyon jó lecke, hálás vagyok a sorsnak, hogy ezt megélhetem. Sokszor kérdezik tőlem, hogy nem zavar-e, hogy Gabi hamarabb szült, mint én. Egyáltalán nem, mert ennek így kellett lennie.

Kislányra, vagy kisfiúra vágysz?

Teljesen mindegy, a lényeg, hogy egészséges legyen. Bár úgy érzem, kislányunk lesz majd, a mi családunkban szinte csak lányok vannak. 

Hogy állsz az alakoddal? Meg tudtad tartani a fogyásod utáni súlyodat?

Igen. Sokat sportolok, heti háromszor járok edzőterembe személyi edzővel és kardiózok, a mezőre is szeretek kimenni futni. 

Tóth Vera élvezi a városi és a vidéki életet is

Fotó: RTL Klub/ Tulok András

Hogyan étkezel?

Nagyon szeretek enni, ezért most már nem vonok meg semmit magamtól. Szükségem van a kenyérre és a sütire is néha, de nem viszem túlzásba. Igyekszem egészségesen élni, sok gyümölcsöt és zöldséget fogyasztok. A mennyiséget vettem vissza, inkább többször eszem keveset. Elégedett vagyok magammal, mert éppen tegnap néztem vissza három évvel ezelőtti képeket, ahol jóval több kiló voltam, mint most. Jól érzem magam a bőrömben, csak ez számít.

Hogy látod a szakmádat most? Hiányozna, ha végleg fel kellene hagynod az énekléssel?

Nagyon hiányozna. Rájöttem, hogy nekem a színpad az egyik legfontosabb dolog az éltemben. Ha nem léphetnék fel, hiányérzetem lenne. Egy élő fellépés nagyon sokat ad nekem, nem is tudom szavakba önteni, míg egy online előadás nem ugyanaz az érzés. Tisztában vagyok vele, ha szigorításra lesz szükség, akkor a koncertezéseket fogják beszüntetni elsőként, mert az nem létfontosságú, mint a kenyér, vagy más, mindennapi cikk fogyasztása. Ezért próbálok több lábon állni és másfelé is tervezgetni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top