nlc.hu
Trend

Mindenkit átvert, még a pasit is, akivel összejött.

Kellett neki a pénze, saját lányának adta ki magát egy nő

Lánya személyazonosságát használta fel egy édesanya ahhoz, hogy pénzhez és hallgatói jogviszonyhoz juthasson. 

Társadalombiztosítási csalás vádjával ítélték el azt a 48 éves amerikai nőt, aki 22 éves lányának adta ki magát, akivel évekkel korábban megromlott a kapcsolata. Laura Oglesby 2016-ban TB- kártyát igényelt, beiratkozott a Southwest Baptista Egyetemre, diákhitelt vett fel és is jogosítványt szerzett – mindezt lánya, Lauren Ashleigh Hays személyazonossági adatainak felhasználásával tette. A csalással mintegy 17 500  dollárhoz jutott hozzá. A nő a bíróságon bűnösnek vallotta magát, az ítélet pedig kimondja, hogy vissza kell fizetnie az egyetemnek az összes pénzt, de kártérítést kell fizetnie a lányának is, mint a személyazonosság-lopása áldozatának.

Laura Oglesby a lányával korábban Arkansasban élt, majd egyedül Missouriba költözött, kapcsolata a lányával megszakadt. Amikor a Mountain View nevű településre érkezett, 22 éves lányának adta ki magát, lett egy könyvtári állása, és összejött egy férfival, aki elhitte neki az életkorát. 

Laura Oglesby

Forrás: Western District of Missouri

A nőt egy házaspár, Avery és Wendy Parker fogadta be a házába, akikkel elhitette, családon belüli erőszak áldozata. A házaspár segíteni akart neki az újrakezdésben, a gyógyulásban, ezért beköltözhetett hozzájuk. A dolgai aztán 2018-ban kezdtek gyanússá válni: a házaspár felkutatta a nő családját, akiktől megtudták a valódi személyazonosságát. Ezt követően került az ügye bíróság elé, ahol előreláthatólag nemcsak pénzbírság vár rá, de öt év letöltendő börtönbüntetés is. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top