nlc.hu
Trend

Nyomtatott versenyautóspoiler Crocs papucsokra

Ciki a Crocs? Csíptess rá versenyautóspoilert, rögtön menő lesz!

Egy 3D-s nyomtatással foglalkozó cég szó szerint feltalálta a spanyolviaszt.

A Crocs az a lábbeli, amiről szó szerint mindent elmondtak már, kapott nagyon hideget és nagyon meleget, és bár a ciki ruhákat ironikusan hordó hipsztermozgalomnak és a marketingcélra bevetett celebeknek hála a jellegzetes alakú, bumburnyák gumiszandál (cipő? papucs?) sikeresen visszatért, azért még mindig nagyon megosztó. Ha Crocs van a lábadon, két dolog történhet:

  • vagy ciki leszel tőle;
  • vagy nagyon-nagyon menő.

Mondanunk sem kell, az utóbbi a nehezebb (és a ritkább): Crocsot jól hordani csak az képes, aki pontosan tudja, mit akar vele elérni, nem foglalkozik a többiek véleményével és egészséges viszonyt ápol saját magával. Most azonban szerencsére mindenkinek sokkal könnyebb lesz a szandállal menőzni, hála egy 3D-s nyomtatással foglalkozó cégnek, a Prusa Printersnek. Nem újdonság, hogy a Crocsokat kiegészítőkkel turbózhatjuk fel, korábban a Jibbitz nevű erre szakosodott márka kavarta fel az állóvizet, de ők csak kisebb, a lyukakba tűzhető ékszereket és kitűzőket készítettek.

A Prusa emeli a tétet: kiadtak egy szabadon letölthető és a Creative Commons szabályai szerint felhasználható, 3D-s nyomtatókkal használható sablont, amelyet elkészítve megkapjuk

a tökéletes optikai tuningot: a Crocs hátsó pántjára csatolható versenyautó-spoilert.

Az eredmény lenyűgöző, nézzétek csak meg!

Crocs papucs, kiegészítő

Forrás: Prusa Printers

A még meggyőzőbb összhatásért elülső turbót is applikálhatunk a papucsra, sőt még hátsó kipufogót is nyomtathatunk. Ha valaki nem fér hozzá semmilyen nyomtatási lehetőséghez, az Etsyn és más piactereken meg is vásárolhatja a mások által kinyomtatott tuningot. Az egyetlen apró bökkenő, hogy viselni rendkívül kényelmetlen, minden egyes lépésnél végigkarcolja az ember bokáját, de ez igazán apró ár a látványért cserébe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top