nlc.hu
Trend
Zárómechanizmus a cipzárban

Tudtad, hogy a cipzáraknak van egy rejtett tulajdonsága?

Beépített zár található a cipzárakban, de ezt nem mindenki tudja.

Egy cipzár felépítése nem éppen rakétatudomány, de van egy olyan észrevétlen tulajdonsága, amelyről csak kevesen tudnak.

Egy Sid nevű Instagram-felhasználó életmód-trükköket és hasznos tippeket oszt meg a profilján, most pedig azt próbálta ki, hogy a cipzáraknak valóban van-e beépített zárjuk.

Aranyszínű cipzár világos anyagban

Titkos funkció rejtőzik a cipzárban (Fotó: Pexels/Mat Brown)

A férfi a kérdésre rákeresett a neten is, ahol a híres cipzárgyártó YKK oldalán azt olvasta: a zár automatikusan záródik, ha nem húzzuk a cipzár kis fülecskéjét. Amikor a húzókát leeresztik, a cipzár lezáródik, felhúzáskor pedig kioldódik. Ennek köszönhetően ne csúszik le a sliccünk, legalább szerencsés esetben. 

Mindezt egy videóban szórakoztató és látványos módon is demonstrálta Sid, aki gyermeki rácsodálkozással vette tudomásul a cipzárak rejtett funkcióját:

A kommentelők között persze voltak olyanok is, akik tudtak minderről, és sajnálták szegény srácot, hogy csak most jött rá. Volt, aki megjegyezte, hogy nem mindegyik cipzárban van zárómechanizmus, mert az YKK „a cipzárak Rolexe”.

(Unilad)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top