nlc.hu
Trend

Elromlott cipzár javítása

Így javítsd meg az elromlott cipzárt a nadrágodon pofonegyszerűen!

Ez a TikTokon terjedő trükk nemcsak a nadrágon, hanem nagyjából bármilyen szöveten elromlott cipzárra alkalmazható. Jó, ha elmented későbbre!
Elromlott cipzár

Vannak dolgok, amik ha elromlanak, pikk-pakk megjavítjuk őket, megyünk a dolgunkra, mintha mi sem történt volna. Na most a cipzár, az pont nem ilyen. Ha egyszer leszalad, nagyon nehéz újra működésbe hozni. Pláne, ha olyan nehezen hozzáférhető területen van, mint mondjuk egy nadrág slicce

De van egy hely az interneten, ahol gyakorlatilag mindenre IS találunk megoldást. (Igen, a TikTokról beszélünk.) Szerencsére az alkalmazáson épp a nadrágon elromlott cipzár javításáról szóló videó fut köröket. Ezt egy farmerok felújításával foglalkozó fiók, a @slowstitchclub tette közzé, és már több, mint 1,2 millió megtekintője van. Tolmácsoljuk a lépéseket:

  1. Húzd le a cipzárt olyan alulra, amennyire csak tudod. Nézd meg, hol ér össze a fog a cipzár tetejével.
  2. Ezen a részen ejts egy bemetszést, hogy így vissza tudd tenni a sínbe a cipzárt.
  3. Miután újra működik a cipzár, húzd fel. Majd a vágást varrd össze sok apró öltéssel, ezáltal a cipzár nem fog leesni a sínről. A varrás alatti részt ezek után már nem fogod használni. És kész is! Mostantól van egy picit rövidebb, de tökéletesen funkcionáló cipzárad.

Ha inkább vizuális típus vagy, az alábbi videóban meg tudod nézni a technikát lépésről lépésre:

@slowstitchclub

How to fix a broken jeans zipper without taking them apart! #mendingmatters #slowstitchclub #brokenzipper #sustainablefashion #howtofixabrokenzipper

♬ Sunny Day – Ted Fresco

A módszerben egyébként az a jó, hogy nem csak nadrágon működik. Hanem minden olyan szövetből készült tárgyon, amin elromolhat a cipzár: a táskától kezdve a cipőig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top