nlc.hu
Trend

43 év után vittek vissza egy könyvet a Szabó Ervin könyvtárba

43 év után vittek vissza egy könyvet a Szabó Ervin könyvtárba

„Most boldog vagy?” – ez a címe annak a könyvnek, amelyet 1979-ben kölcsönöztek ki, de csak most került vissza a Szabó Ervin könyvtárba.
Rengeteg könyv egy könyvtári polcon

Negyvenhárom évvel ezelőtt, 1979-ben kölcsönöztek ki egy könyvet, de csak most került vissza a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba – számolt be a könyvtár a Facebookon.

Mint írják, egy kedves hölgy bukkant rá a könyvre, de nem ő volt az, aki annak idején kikölcsönözte. Viszont megkérdezte a könyvtárat, szükségük van-e műre, az intézmény pedig igennel válaszolt. Az pedig csak a hab a tortán, hogy a könyv címe: Most boldog vagy?, és G. Szabó Judit írta. 

Nem mindennap fordul elő, hogy ennyi idő elteltével felbukkan egy régen kölcsönzött könyv. Valójában reméljük, hogy eredeti kölcsönzőjének sok boldogságot szerzett, ha ennyire ragaszkodott hozzá

– írta a történethez a könyvtár.

Késedelmi díjat nem kellett fizetni, de érdekességként kiszámolták, hogy az eltelt 43 év alatt 861 850 forintra hízott az összeg.

Nemrégiben arról írtunk, hogy 72 év után vitték vissza a könyvet egy New York-i könyvtárba. Theodore Roosevelt életrajzi könyvét 1949. április 5-én kölcsönözték ki, és csak tavaly került vissza. 

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Alexander Wende)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top