nlc.hu
Trend

Eladományozta a kislány nyolc évig növő haját

Életében először vágták le a nyolcéves kislány haját, rögtön el is adományozta

Az interneten talált egy alapítványt, amely parókákat készít kemoterápiával kezelt lányoknak.
Hosszú hajú kislány a ventilátor előtt

Majdnem 130 centis haja volt a nyolcéves Ella-Rose Kitchingnek, amikor életében először levágták. A lánynak – akit ezek után természetesen egész életében Rapunzelnek, azaz Aranyhajnak becéztek – eszébe sem jutott eddig, hogy kezdenie kellene bármit tincseivel, leszámítva talán a vasalást, az eredeti haja ugyanis kezelhetetlenül göndör volt. Sőt, mérhetetlenül büszke volt hajkoronájára. Nem volt mese azonban, eljött az idő: több mint egy méternyi hajtól szabadították meg a brit kislányt, aki azonnal a rákos gyerekeket támogató Little Princess Trust alapítványnak adományozta a végeredményt. A hajából parókákat készítenek majd azoknak a lányoknak, akiknek a kemoterápia során kihullott a sajátjuk. 

Még csak nem is a felnőttek vetették fel, hogy ideje lenne kezdenie valamit a helyzettel. Ellenkezőleg: a lánynak kellett meggyőzni anyját, aki, ha lehet, még Ella-Rose-nál is büszkébb volt a hajrengetegre. Mint a Metrónak elmondta, keserédes élmény volt ez neki, és próbálta húzni az időt, amíg lehetett, de a lánya hajthatatlan volt. Végül február 19-én a Hair by Adele fodrászszalonban vettek érzékeny búcsút a kislány hajától. Ella-Rose szó szerint megkönnyebbült: mint mondta, nem is tudta, hogy ilyen könnyű az ember feje. Azzal pedig, hogy médiaeseményt csinált a helyzetből, még ezer fontot (azaz 400 ezer forintot) is összegyűjtött a szintén rákos gyerekeket segítő Bradley Lowry Alapítványnak, miután édesanyja elindított egy Gofundme-oldalt. A parókakészítő szervezet azonban a kislány ötlete volt; anyja még csak nem is hallott addig a szervezetről.

A kiemelt kép illusztráció, Ella-Rose hajáért és az előtte-utána fotókért irány a Metro cikke!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top