nlc.hu
Trend

Kamilla lekoppintotta Diana öltözékét

Camilla lekoppintotta Diana ikonikus öltözékét

Vajon véletlen vagy nagyon is tudatos döntés eredménye volt a két öltözék közötti hasonlóság?

Diana hercegnő egyik legemlékezetesebb öltözéke volt a bosszúruhaként elhíresült fekete estélyi, melyben a Vanity Fair partiján jelent meg 1994-ben, a londoni Serpentine Gallery-ben, ugyanazon a napon, amikor a televízió bemutatta azt a dokumentumfilmet, melyben Károly herceg először vallotta be nyilvánosan viszonyát Camilla Parker-Bowles-szal.

A ruhát Diana még 3 évvel korábban vásárolta Christina Stambolian görög divattervezőtől. Sokáig azért nem viselte, mert túl merésznek találta és úgy tudni, eredetileg erre az eseményre is egy visszafogottabb Valentino kreációt akart felvenni, végül az utolsó pillanatban döntött emellett az öltözék mellett, mégpedig azért, mert „millió dolláros” külsővel akart megjelenni. A terve pedig tökéletesen sikerült. 

Diana és Kamilla hasonló ruhában

Egyértelmű a hasonlóság (Fotók: Getty Images) 

1995 őszén Camilla Parker-Bowles a londoni Ritz Hotelben vett részt egy vacsorán, immár Károly herceggel. Az alkalomra pedig hogy-hogy nem egy meglehetősen hasonló szettet választott, mint amilyen Diana bosszúruhája volt. Bár a szoknyarész hosszabb és bővebb volt, mint Dianáé, vállakat szabadon hagyó, méyen dekoltált felső szinte egy az egyben ugyanolyan volt. Mindemellett igen feltűnő volt a Lady Di és Camilla által viselt gyöngyös-drágaköves nyakékek közötti hasonlóság is. 

Tény, hogy mindkét ruha megfelelt az akkoriben érvényes trendeknek, tehét elképzelhető, hogy Camilla is egyszerűen csak divatosan öltözött fel, de nem zárható ki az sem, hogy nagyon is tudatos döntés volt a Dianáéhoz hasonló szett. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top